Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Info Post

 Η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για έρευνες σε Κάλυμνο, Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι!



Σε αυξημένη επιφυλακή έχουν τεθεί εδώ και λίγες ώρες οι Ένοπλες Δυναμεις σε ολόκληρη την περιοχή του Αιγαίου με αφορμή την έκδοση NAVTEX από την Άγκυρα για έρευνες ερευνητικού – ωκεανογραφικού σκάφους της στην θαλάσσια περιοχή που περιλαμβάνει τα ελληνικά νησιά της Καλύμνου και του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου επί των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα!
Η τουρκική κίνηση να περιλάβει στην NAVTEX περιοχές των οποίων δεν αναγνωρίζει την ελληνική κυριότητα (είναι αναρτημένη στην σελίδα του τουρκικού YPEΞ η σημείωση ότι το ιδιοκτησιακό καθεστώς του Αγαθονησίου και του Φαρμακονησίου "δεν είναι προσδιορισμένο") σημαίνει ότι κλιμακώνουν μια πίεση στην ελληνική πλευρά που έχει αρχίσει να καταγράφεται από τον περασμένο Αύγουστο με υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών πάνω από τα συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη κι με αποστολές τουρκικών πολεμικών στις ακτές της Αττικής.
Πληροφορίες στις ελληνικές υπηρεσίες υπήρχαν για επικείμενη έκδοση NAVTEX στην περιοχή του Βορείου Αιγαίου και κατ'αυτό τον τρόπο είχε σχεδιαστεί ως "απάντηση" και ξεκινά τις επόμενες ώρες στην Σαμοθράκη Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) στην ζώνη υθύνης της Τακτικής Διοίκησης 41ου Συντάγματος Πεζικού (ΤΔ/41ου ΣΠ) «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ».
Οι πληροφορίες ανέφεραν ότι θα εκδηλωνόταν τουρκική επιθετική κίνηση σε περιοχή του Αιγαίου που αμφισβητείται η ελληνική κυριότητα και υπάρχει ενδιαφέρον για ύπαρξη υδρογονανθράκων και κατ'αυτό τον τρόπο εκτιμήθηκε ότι επρόκειται περί του βόρειου Αιγαίου.
Η βραχονησίδα Ζουράφα, που είναι επίσης γνωστή ως Λαδοξέρα βρίσκεται σε απόσταση 6 μιλίων από την Σαμοθράκη και στην περιοχή θεωρείται πιθανή η ύπαρξη κοιτασμάτων υδρογονανθράκων
Το ότι η κίνηση τελικά εκδηλώθηκε λίγα μίλια νοτιότερα στο Κεντρικό Αιγαίο στην περιοχή Αγαθονησίου-Φαρμακονησίου, μικρή σημασία έχει φυσικά.
Η Σαμοθράκη τα τελευταία χρόνια έχει αντικαταστήσει σε ότι αφορά τον βαθμό επικινδυνότητας μιας τουρκικής απόβασης, την Λήμνο.
Η μεταφορά μεγάλων τουρκικών μονάδων ειδικών δυνάμεων στην Ίμβρο, η ενεργοποίηση του αεροδρομίου του νησιού και η εγκατάσταση των κινεζικών πυραύλων επιφανείας-επιφανείας WS-1 στην Ίμβρο, αυτομάτως μετέτρεψε το άλλοτε "εκτός βολής τουρκικών αποβατικών" ελληνικό νησί με την ακτογραμμή μήκους 59 χιλιομέτρων και τις 35 παραλίες, σε στόχο υψηλής επικινδυνότητας.
Το σύνταγμα «ΣΑΡΑΝΤΑ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ», είναι ανεξάρτητη μονάδα υπερενισχυμένη με Τεθωρακισμένα, Πεζικό, Πυροβολικό Μάχης και Αντιαεροπορικό, Διαβιβάσεις και διοικητικής μέριμνας και οργανωτικά υπάγεται στην XII Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «Έβρος» με ζωνη ευθύνης που εκτείνεται στο νότιο Έβρο.

defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ