Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Info Post
--> 
Ο Δένδιας δεν αποκάλεσε τον Άγιο Αρτέμιο ... χρυσαυγίτη!
Ο Δένδιας ανήμερα της γιορτής της αστυνομίας, δεν δίστασε για μια ακόμη φορά να εμπαίξει τους αστυνομικούς. Κάνει λόγο για αντίξοες και δυσχερείς συνθήκες παροχής έργου κάτω από "μια αβυσσαλέα δυσαναλογία παροχής ναι αντπαροχής" και στη συνέχεια, ευλογώντας τα γένια παρέθεσε μηχανιστικά τις κορυφαίες επιδόσεις που πέτυχαν οι αστυνομικοί στο διάστημα των δεκαπέντε μηνών που συμπορεύεται ο υπουργός αυθεντία μαζί τους.
Έκανε εκ νέου εξίσωση των άκρων κι ευτυχώς τουλάχιστον, απέφυγε τον πειρασμό ν' αποκαλέσει τον Άγιο προστάτη της αστυνομίας ... χρυσαυγίτη...
Διαβάστε τις δηλώσεις του κ. υπουργού κι αγαλλιάστε ή αναλόγως ψυχικής δάθεσης, ευθυμείστε. Του χρόνου πάλι... 
« Σήμερα, ημέρα εορτής για την Ελληνική Αστυνομία, για τη μεγάλη αυτή οικογένεια, θα μου επιτρέψετε καταρχήν να σας διαβιβάσω τους θερμούς χαιρετισμούς, τις ευχές, αλλά και την ευγνωμοσύνη του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά.
Οι ευχαριστίες του Πρωθυπουργού, όλης της κυβέρνησης και της ελληνικής κοινωνίας, δεν είναι ευχαριστίες προσχηματικές, συνηθισμένες σε κάθε επέτειο. Οφείλονται σε όσα οι γυναίκες και οι άντρες της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν κατορθώσει κάτω από εξαιρετικά αντίξοες και δυσχερείς συνθήκες. Θα μου επιτρέψετε μάλιστα να σημειώσω, κάτω από μία αβυσσαλέα δυσαναλογία παροχής και αντιπαροχής. Μία αβυσσαλέα δυσαναλογία ανάμεσα σε αυτό που η ελληνική κοινωνία παρέχει ως μισθό στις γυναίκες και στους άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, σε σχέση με ότι ζητά και λαμβάνει από αυτούς.
Αυτό το οποίο πετύχατε τους τελευταίους δεκαπέντε μήνες είναι εντυπωσιακό. Διασφαλίσατε τα εξωτερικά σύνορα της χώρας, αντιμετωπίσατε την τεράστια κρίση του μεταναστευτικού εντός της Ελλάδας, καταπολεμήσατε με σημαντική επιτυχία την καλπάζουσα εγκληματικότητα. Διαλύσατε σε μεγάλο βαθμό τα γκέτο της ανομίας που ανθούσαν στη χώρα. Είτε αυτά ανθούσαν μέσα στις ποικιλώνυμες «βίλες» είτε αυτά επέτρεπαν σε μικρά παιδάκια να έχουν αρπαγεί και να βρίσκονται μακριά από τους φυσικούς τους γονείς. Πετύχατε να αναστρέψετε το κλίμα των στρατηγικών ηττών που είχε υποστεί η ελληνική κοινωνία τον Δεκέμβριο του 2008 και τον Φεβρουάριο του 2012. Συμπερασματικά, επιτρέψατε στον Έλληνα πολίτη να ελπίζει ότι μπορεί να ζήσει σε ένα περιβάλλον ασφάλειας, με προστασία της αξιοπρέπειας, της περιουσίας και της ζωής του.
Συγχρόνως, κάνετε κάτι το οποίο δεν είναι σύνηθες στον ελληνικό δημόσιο τομέα. Έχετε ξεκινήσει μία βαθιά προσπάθεια αυτοκάθαρσης μέσα από τα δικά σας θεσμικά όργανα, ώστε να αποβληθούν του Σώματος οι ελάχιστοι παραβατικοί επίορκοι, οι οποίοι υπό την προκάλυψη του νεοναζιστικού φαινομένου σπιλώνουν την εικόνα και το κύρος της Ελληνικής Αστυνομίας. Όταν ο αυτοκράτορας Ιουλιανός ζήτησε ομολογία πίστεως ή μάλλον απιστίας προς τον Χριστιανισμό από τον προστάτη Άγιο Αρτέμιο, έλαβε την απάντηση: 
“Γίνωσκε τοίνυν ὡς ἡ τοῦ Χριστοῦ ἀνίκητος καὶ ἀήττητος ὑπάρχει ἰσχύς τε καὶ δύναμις”. Δηλαδή μάθε ότι η δύναμη του Χριστού είναι αήττητη και ανίκητη. Με τη βοήθεια του Θεού και του Αγίου Αρτεμίου, η ομολογία πίστεως της Ελληνικής Αστυνομίας είναι στο Σύνταγμα και στους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η ομολογία πίστεως και αυτή είναι η ασπίδα του Έλληνα πολίτη. Εσείς είστε αυτή η ασπίδα.
Μετά από δεκαπέντε μήνες συμπόρευσης μαζί σας και με βαριά την αίσθηση της τιμής που μου έχει γίνει, να είμαι πολιτικός προϊστάμενος υπερηφάνων ανθρώπων, επιτρέψτε μου να σας εκφράσω τον σεβασμό μου και την αγάπη μου».
Δείτε τις δηλώσεις του κ. υπουργού στο βίντεο που παραθέτει το υπουργείο Δημόσιας τάξης. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ