Breaking News
Loading...

Translate

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Info Post

Στις ασκήσεις συμμετεχουν χερσαίες και αεροπορικές δυνάμεις της ζώνης ευθύνης της νότιας και δυτικής στρατιωτικής διοίκησης... 

Εκτεταμένα στρατιωτικά γυμνάσια ξεκίνησε σήμερα η Ρωσία στα σύνορα της με την Ουκρανία, μετά από την κλιμάκωση των συγκρούσεων μεταξύ των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και των ρωσόφιλων στην Ανατολική Ουκρανία. 

Όπως δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Sergey Shoigu "η εντολή για τη χρήση βίας κατα πολιτών δόθηκε και εφόσον η στρατιωτική μηχανή της Ουκρανίας δεν σταματήσει οι απώλειες πρόκειται να αυξηθούν", συμπληρώνοντας ότι "είμαστε αναγκασμένοι να αντιδράσουμε". 

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων και πραγματοποίησει διαφόρων ασκήσεων στην ζώνη ευθύνης της νότιας και δυτικής στρατιωτικής διοίκησης καθώς και ξεχωριστές ασκήσεις της Αεροπορίας. 

Όπως σημείωσε ο Ρώσος υπουργός οι ουκρανικές δυνάμεις στις επιχειρήσεις τους στην Αν Ουκρανία χρησιμοποιούν 11.000 άνδρες, 160 άρματα μάχης, 230 ΤΟΜΠ, και 150 στοιχεία πυροβολικού. 

Επιπλέον αυτών των δυνάμεων στις επιχειρήσεις κατά των φιλορώσων συμμετέχουν άνδρες της οργάνωσης Δεξιός Τομέας, και εθελοντές της παραστρατιωτικής μονάδας Donbass. 

Τέλος δυνάμεις ασφαλείας από το Lugansk και το Donetsk συνδράμουν στις επιχειρήσεις. Από την άλλη πλευρά οι φιλορώσοι διαθέτουν δύναμη μόλις 2000 ανδρών και 100 επιθετικά τυφέκια. 

Πούτιν: Πρόκειται απλά για μια χούντα 

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι εάν οι αρχές στο Κίεβο χρησιμοποιήσουν το στρατό της Ουκρανίας εναντίον των φιλορώσων αυτονομιστών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, θα υπάρξουν συνέπειες. 

Ο Πούτιν χαρακτήρισε την καταφυγή στις ένοπλες δυνάμεις από τη μεταβατική κυβέρνηση της Ουκρανίας «σοβαρό έγκλημα εναντίον του λαού της». 

«Εάν οι άνθρωποι αυτοί προχωρούν στην αποκαλούμενη "οξεία φάση" (της σύγκρουσης με τους διαδηλωτές), αυτή δεν είναι οξεία φάση, είναι απλά μια επιχείρηση τιμωρίας και καταστολής και ασφαλώς θα έχει συνέπειες για τους ανθρώπους οι οποίοι λαμβάνουν αυτές τις αποφάσεις, και ιδίως στις διακρατικές μας σχέσεις», επισήμανε ο Πούτιν σε μια συνέντευξή του η οποία μεταδόθηκε απευθείας τηλεοπτικά από μέσα ενημέρωσης της Ρωσίας. 

«Εάν οι σημερινές αρχές του Κιέβου το έκαναν αυτό, τότε πρόκειται απλά για μια χούντα, για ένα είδος εγκληματικής συμμορίας», συνέχισε ο Πούτιν. 

Ακόμη, ο Πούτιν χαρακτήρισε τις κυρώσεις επιζήμιες για όλους, προειδοποιώντας ότι υπάρχει κίνδυνος να προκαλέσουν μεγάλη ζημία στην παγκόσμια οικονομία και να πλήξουν και εκείνους που τις επιβάλουν.



ΕΠΙΚΑΙΡΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ