Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Info Post





Την ώρα που κλιμακώνεται επικίνδυνα η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία- πριν από λίγο ένοπλοι επιτέθηκαν σε σημείο ελέγχου έξω από την πόλη Σλαβιάνσκ με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους- πάνω από την Σκωτία έγινε χτες αερομαχία Βρετανίας- Ρωσίας.

Δύο ρωσικά αναγνωριστικά Τουπόλεφ εντοπίστηκαν από βρετανικά ραντάρ να ίπτανται πολύ κοντά στο βρετανικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από τη RAF. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα Τουπόλεφ έφτασαν πολύ κοντά στη βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας, όταν εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από βρετανικά μαχητικά Τyphoon, που απογειώθηκαν από κοντινή βάση.

Σύμφωνα με το βρετανικό δίκτυο SkyNews, τέτοια περιστατικά δεν είναι σπάνια. Το 2013 αναφέρθηκαν τουλάχιστον οκτώ προσεγγίσεις πολεμικών αεροσκαφών άλλων χωρών, ωστόσο, το περιστατικό έγινε την ώρα που Δύση και Μόσχα εκτοξεύουν αλληλοκατηγορίες για μη συμμόρφωση στη Συμφωνία της Γενεύης. Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι τα ρωσικά Tουπόλεφ δεν είχαν λάβει άδεια από το Λονδίνο για να εισέλθουν στον βρετανικό εναέριο χώρο. Μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, η κυβέρνηση του Ντέιβιντ Κάμερον βρίσκεται σε επαγρύπνηση για τυχόν κινήσεις πολεμικού χαρακτήρα των Ρώσων.


πηγη

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ