Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Info Post


Η Τουρκική αστυνομία απέτρεψε απόπειρα «δολοφονίας» του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Το περιστατικό συνέβη την Παρασκευή, καθώς ο πρωθυπουργός αναχωρούσε, από ειδική τελετή στην περιοχή Sultangazi της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο, η αστυνομία της Κωνσταντινούπολης απέτρεψε φερόμενη απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου Πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την επ’αυτοφόρω σύλληψη οπλοφόρου υπόπτου, ο οποίος πλησίασε «επικίνδυνα» το πρωθυπουργικό αυτοκίνητό.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Aksam, ο ύποπτος συνελήφθη αφού εντοπίστηκε από την υπηρεσία ασφαλείας του Τούρκου πρωθυπουργού, να κρατά πιστόλι και να πλησιάζει την συνοδεία του Ερντογάν.

Ο εν λόγω ύποπτος οπλοφόρος, συνελήφθη από άνδρες των μυστικών υπηρεσιών, την στιγμή που επιβράδυνε για να κόψει δρόμο μέσα από το πλήθος των οπαδών του Τούρκου πρωθυπουργού.

Ο φερόμενος ως δράστης είναι 32 ετών και σύμφωνα με μαρτυρίες, οι αστυνομικοί τον αντιμετώπισαν άμεσα και αποτελεσματικά. Ο ύποπτος στην συνέχεια πέταξε το όπλο του, στο όχημα του Ερντογάν. Στην κατοχή του βρέθηκε πιστόλι με σφαίρες 9 χιλιοστών.

Ο ύποπτος, κρατείται από το τμήμα καταπολέμησης τρομοκρατίας και εκτιμάται ότι δεν διαθέτει δεσμούς με κάποια συγκεκριμένη «εξτρεμιστική» ομάδα.

Για τον λόγο αυτό, απεστάλησαν εσπευσμένα τέσσερις ειδικοί ανακριτές από την Άγκυρα, με σκοπό, να ανακρίνουν τον ύποπτο, ο οποίος δήλωσε ότι πρόθεσή του δεν ήταν να σκοτώσει τον Τούρκο πρωθυπουργό, αλλά απλώς για να τον τρομάξει.

Οι αρχές, ωστόσο, συνεχίζουν επισταμένα την έρευνα για το άτομο αυτό, το οποίο όμως ομολόγησε ότι «μισεί» τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σχόλιο ιστολογίου: Η συγκεκριμένη απόπειρα δολοφονίας του τούρκου πρωθυπουργού, μοιάζει ιδιαίτερα "βολική" για τον τούρκο πρωθυπουργό, ο οποίος προσπαθεί -για μία ακόμη φορά- να θυματοποιηθεί απέναντι στον τούρκο πολίτη, να εμφανιστεί ως στόχος "ορατών και αόρατων εχθρών" και να κερδίσει την συμπάθεια των ψηφοφόρων για τις προεδρικές εκλογές της Τουρκίας.
Το ότι, επίσης, ένας απλός πολίτης, χωρίς καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση, αποτόλμησε ένα τέτοιο εγχείρημα, προσφέρει την "δικαιολογία" αύξησης των αστυνομικών μέτρων στην Τουρκία (άρα και μείωσης των ελευθεριών των πολιτών), η οποία ως χώρα αυτή τη στιγμή είναι διαιρεμένη στους τούρκους που στηρίζουν τον Ερντογάν και στους τούρκους που θέλουν με κάθε τρόπο, μέσο και θυσία, την απομάκρυνση του σημερινού τούρκου πρωθυπουργού. Η Τουρκία είναι σε εμφυλιοπολεμική κατάσταση, γεγονός που γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο κ. Ερντογάν, ο οποίος άλλωστε επεδίωξε αυτό το ρήγμα στην τουρκική κοινωνία, ευελπιστώντας πως οι πιστοί μουσουλμάνοι - ισλαμιστές, υπερτερούν αριθμητικά στην κάλπη και θα μπορέσει έτσι να εκλεγεί στο ανώτατο πολιτικό αξίωμα, αυτό του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας. Όμως, επειδή ο Ταγίπ Ερντογάν επιθυμεί να συσπειρώσει -το δυνατόν περισσότερο- τους τούρκους πολίτες στο πρόσωπό του, ανεβάζει το εθνικιστικό θερμόμετρο τόσο προς την πλευρά του Αιγαίου, της Κύπρου, αλλά και έναντι των Κούρδων. Οι εξελίξεις, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, στο οποίο θα διαπιστώσουμε υψηλές θερμοκρασίες που θα έχουν ως επίκεντρο την Τουρκία, τόσο στο εσωτερικό της όσο και στα σύνορά της με άλλες χώρες...


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ