Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

Info Post
rp_poutin1-600x337.jpg
Σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού φαίνεται πως έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας που εδρεύουν στα κεντρικά της χώρας ο Πούτιν, από τις 11 ώρα Μόσχας, σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου υπουργού Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, που επικαλείται το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.
Πολιτικοί και διπλωματικοί παρατηρητές, τόσο στη Μόσχα όσο και στη Δύση, ερμηνεύουν αυτή την απόφαση του Βλαντιμίρ Πούτιν ως περισσότερο ψυχολογική παρά στρατιωτική ενέργεια. Διότι έχουν υπόψιν τους επίσημη ανακοίνωση των προηγούμενων ημερών ότι ρωσικά στρατεύματα θα πάρουν μέρος σε στρατιωτικά γυμνάσια, που έχουν προαναγγελθεί ότι θα αρχίσουν από σήμερα και θα διαρκέσουν μέχρι τις 26-27 Ιουνίου.
Όμως, οι ίδιοι κύκλοι δεν παραγνωρίζουν ότι το κλίμα είναι ιδιαίτερα φορτισμένο στην περιοχή, μετά το θέμα που προέκυψε από την είσοδο στο ρωσικό έδαφος, ουκρανικού τεθωρακισμένου οχήματος μεταφοράς προσωπικού στο Ροστόφ, το οποίο είχε υπεστεί βλάβη και το είχαν καταλάβει Ρώσοι. Αυτό όμως το επεισόδιο πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις όταν άλλο ουκρανικό τεθωρακισμένο μπήκε στο ρωσικό έδαφος, με σκοπό να παραλάβει τους ουκρανούς στρατιώτες.
Την ίδια στιγμή, oυκρανοί συνοριοφύλακες κατήγγειλαν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αγνόησαν τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο, ενώ συνέχισαν να κάνουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ουκρανική συνοριοφυλακή, τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο εναντίον φυλακίων στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε τέσσερις ώρες αφότου τέθηκε σε ισχύ η κατάπαυση του πυρός που διέταξε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, με στόχο να δώσει στους αντάρτες την ευκαιρία να καταθέσουν τα όπλα.
http://www.crashonline.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ