Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Info Post

.....με μαζικές αποστολές δυτικών στρατευμάτων στην Ανατολή




Ρωσικές στρατιωτικές πηγές "δίνουν" μεγάλες μετακινήσεις 
ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων στην ανατολική Ευρώπη όσο και στη Μαύρη Θάλασσα προοιωνίζοντας ένταση και πιθανά "θερμά" επεισόδια"

Ιδιαίτερα για την περιοχή της Μαύρης Θάλασσας οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι θα διατηρούν πλέον σταθερή παρουσία στη θαλάσσια αυτή περιοχή με πολεμικά σκάφη τα οποία θα περιπολούν εκ περιτροπής.

Μάλιστα ο Αμερικανός πρόεδρος Barack Obama από την Πολωνία όπου βρέθηκε ζήτησε από το Κογκρέσο την αποδέσμευση ποσού του 1 δισ. $ για την χρηματοδότηση των μετακινήσεων αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα και εκτός των ΗΠΑ άλλες χώρες όπως η Βρετανία και η Ιταλία σπεύδουν να στείλουν δυνάμεις στην Α. Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.
Η Βρετανία ανακοίνωσε την αποστολή 25 αρμάτων μάχης Challenger-2 (φωτό), 40 ΤΟΜΑ Warrior  και στοιχεία πυροβολικού στην Πολωνία μαζί με 1000 περίπου στρατιωτών ως μια ένδειξη προβολής ισχύος απέναντι στη Ρωσία. Βέβαια οι δυνάμεις αυτές είναι ασήμαντες μπροστά στον ρωσικό αρματικό οδοστρωτήρα, αλλά είναι μία συμνολική κίνηση αφφού πρώτη φορά φτάνουν τόσο κοντά στην Ρωσία βρετανικά στρατεύματα. 
Μόνο σε μικρές ασκήσεις στη Νορβηγία είχαν προσεγγίσει βρετανικά στρατεύματα τα ρωσικά σύνορα τόσο πολύ.
Η δύναμη αυτή της Βρετανίας πρόκειται να συμμετάσχει σε στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα με την Ουκρανία οι οποίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν τον επόμενο μήνα.
Την ίδια ώρα η Μόσχα αντιδρά στην παρουσία της γαλλικής φρεγάτας Surcouf (F711) κλάσης La Fayette η οποία είχε εισέλθει στα νέρα της Μαύρης Θάλασσας στις 28 Μαΐου, καθώς όπως αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ το γαλλικό σκάφος εκτελεί ηλεκτρονική αναγνώριση των στρατιωτικών βάσεων του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας.Η γαλλική φρεγάτα προβαίνει σε ελιγμούς στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, πλησιάζει περιοδικά στα 50 με 60 μίλια από τις ακτές της Κριμαίας.
Σύμφωνα με τα ρωσικά δημοσιεύματα, το πολεμικό πλοίο του NATO πραγματοποιεί καταγραφή των στρατιωτικών βάσεων και τις επικοινωνιακές δομές του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας, οι οποίες βρίσκονται κατά μήκος της  ακτογραμμής, καθώς και τα σημαντικά σημεία του παράκτιου εδάφους.
Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel επισκεπτόταν το αμερικανικό καταδρομικό μάχης Vella Gulf κλάσης Ticonderoga το οποίο βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες περίπου στην Μαύρη Θάλασσα.
Ο Hagel συναντήθηκε επίσης με τον Ρουμάνο υπουργό Άμυνας Mircea Dusa ο οποίος συμφώνησε απόλυτα στην «συνεχιζόμενη παρουσία αμερικανικών σκαφών στην περιοχή η οποία αυξάνει το αίσθημα ασφάλειας» όπως είπε χαρακτηριστικά.
Το γεγονός είναι ότι το ΝΑΤΟ επιμένει στην αποστολή σκαφών στη Μαύρη Θάλασσα ηλεκτρονικής παρακολούθησης δείγμα ότι έχει αποδοθεί σε μια προσπάθεια «χαρτογράφησης» ηλεκτρονικά των ρωσικών δυνάμεων  εκεί αλλά και στην Κριμαία. Στο πλαίσιo αυτό κινείται και η προγραμματισμένη για τις 15 Ιουνίου άφιξη του ιταλικού σκάφους ηλεκτρονικής παρακολούθησης Electra .
"Ένα ιταλικό σκάφος ηλεκτρονικής παρακολούθησης και καταγραφών πρόκειται να εισέλθει στη Μαύρη Θάλασσα στις 15 Ιουνίου. Έτσι το ΝΑΤΟ διατηρεί σταθερά σε εκ περιτροπής βάση κατασκοπευτικά σκάφη στην περιοχή. Δεν πρόκειται όμως να “ανακαλύψουν” τίποτα. ‘Έχουμε λάβει τα μέτρα μας" δήλωσε ανώνυμη ρωσική στρατιωτική πηγή στο RIA Novosti.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ιταλικό σκάφος μεταφέρει υπερσύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρακολούθησης μεταξύ αυτών και τουλάχιστον 27 συσκευές καταγραφής είτε στο Η.Μ φάσμα είτε στις επικοινωνίες. Ταυτόχρονα διατηρεί και ένα βαθυσκάφος το οποίο μπορεί να καταδυθεί σε βάθος μέχρι 100 μέτρων.
Το Electra πρόκειται να αντικαταστήσει ένα άλλο σκάφος ηλεκτρονικής κατασκοπείας το γαλλικό “Dupuy de Lome” το οποίο εγκατέλειψε τη Μαύρη Θάλασσα στις 29 Μαΐου.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ