Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Info Post





Ας τα πούμε αλλη μια φορά. Δεν πειράζει, αλλά κι εσείς να διαβάζετε γιατί η αλήθεια δεν κρύβεται στον ”ανασχηματισμό” και τα μνημόνια. Άντε ρε αδέρφια ένα κουράγιο κάντε και διαβάστε επιτέλους.
Το 2006 και το 2009 η Ρωσία σταμάτησε την παροχή φυσικού αερίου στην Ουκρανία διότι η τελευταία χρώσταγε εκατομμύρια δολάρια στην πρώτη για την αποπληρωμή των ποσοτήτων φυσικού αερίου που κατανάλωνε.

Επειδή όμως οι αγωγοί ,οι σωλήνες που τροφοδοτούν την Ουκρανία και την Ευρώπη είναι οι ίδιοι, κοινοί , αυτόματα διακόπηκε και η παροχή αερίου προς την Ευρώπη.Εμείς στην Ελλάδα δεν το ζήσαμε αυτό διότι όπως το χαλασμένο ρολόι δείχνει σωστή ώρα δύο φορές την μέρα έτσι και η αβλεψία μας να συνδεθούμε μέχρι τότε με το ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου μας κράτησε μακριά από την κρίση.

Η διακοπή αερίου δεν αναφορούσε μόνο στο πάγωμα των νοικοκυριών αλλά και στο σταμάτημα της βιομηχανικής παραγωγής της Ευρώπης ,κάτι το οποίο εάν συνεχίζονταν για πολύ θα είχε ως συνέπεια την οικονομική κα΄ταρρευση της κεντρικής Ευρώπης.
Η Ε.Ε.( βλ. Γερμανία) αποφάσισε να απεξαρτηθεί από το ρωσικό φυσικό αέριο και έτσι δημιουργήθηκε η ιδέα του Νότιου Ενεργειακού Διαδρόμου ,όρος που περικλείει όλες τις προσπάθειες και σχεδιασμούς για την τροφοδοσία με υδρογονάνθρακες μέσω αγωγών από το Αζερμπαϊτζάν, Ιράν, Κατάρ, Κύπρο, Ελλάδα και Αίγυπτο-Ισραήλ.
Η υπάρχουσα υποδομή προς το παρόν περιορίζεται σε δίκτυο αγωγών που διατρέχουν την επικράτεια της Τουρκίας και οι οποίοι θα επεκταθούν μελλοντικά για να
α. ενώσουν Αζερμπαϊτζάν με Ευρώπη δια μέσω του ΤΑΡ
β. για να ενώσουν μελλοντικά τα Ισραηλινά και Αιγυπτιακά με την υπάρχουσα τουρκική υποδομή ( κάτι που ακόμα συζητιέται)
γ. για να ενώσουν το Κατάρ με την υπάρχουσα τουρκική υποδομή και τον ΤΑΡ όταν ολοκληρωθεί.
Παρακαλώ την προσοχή σας για το (γ) , δηλαδή τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας -ΤΑΡ. Το 2009 το Κατάρ με τις ευλογίες της Γερμανίας πρότεινε στον Άσαντ την συμμετοχή στην κατασκευή αγωγού Κατάρ -Ιορδανίας- Συρίας-Τουρκίας .
Ο Άσαντ αρνήθηκε να δεχθεί τον αγωγό στην επικράτεια της Συρίας επειδή ως Σιιτης είχε συνάψει συμμαχία με το Σιιτκό Ιράν με στόχο την μελλοντική κατασκευή αγωγού Ιράν-σιιτικού τμήματος Ιράκ και Συρίας.Το Κατάρ αλλά και η Σ.Αραβία-Κουβέιτ-ΗΑΕ, είναι Σουνιτκές χώρες , δηλαδή βρίσκονται σε μια θρησκευτική διαμάχη με την Συρία και Ιράν, διαμάχη η οποία ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το χάος της Μ.Ανατολής.
Το 2011 ο Συριακός λαός άρχισε να διαμαρτύρεται έντονα εναντίον του καθεστώτος Άσαντ με αιτήματα που έχουν να κάνουν με την φτώχεια, την δημοκρατία, την διαφθορά.
Οι διαμαρτυρίες γρήγορα εξελίχθηκαν σε εξέγερση και ο Άσαντ φοβούμενος την ανατροπή του από μια ακόμα επανάσταση τύπου ”Αραβικής άνοιξης” έβγαλε τον στρατό και τα τάνκς εναντίον των χωρικών και των άοπλων πολιτών του.
Το Κατάρ είδε ότι αυτή ήταν η τέλεια ευκαιρία για το ξήλωμα του Άσαντ και απέστειλε μισθοφόρους ισλαμιστές οι οποίοι κατάφεραν και μετέτρεψαν την κατάσταση σε θρησκευτικό πόλεμο με τα εκατομμύρια των προσφυγων και εκατοντάδες χιλιάδες θυμάτων.
Σήμερα ο Άσαντ επιβιώνει με την αμέριστη βοήθεια του Σιιτικού Ιράν αλλά και της Ρωσίας.
Εχθές τρεις Αμερικάνοι γερουσιαστές πήγαν στην Βουλγαρία και στρίμωξαν τον πρωθυπουργό της Πλάμεν Ορεσαρσκι ο οποίος είχε συνάψει συμφωνία με την ρωσική GAZPROM για την κατασκευή του αγωγού south stream .
Ανάμεσα στους Αμερικάνους γερουσιαστές ήταν και ο Μακ Κέιν , ο ρεπουμπλικάνος αντίπαλος του Ομπάμα ο οποίος είναι πάντα και σταθερά υπέρ κάθε δυνατού πολέμου των ΗΠΑ εναντίον κάθε δυνατού εχθρού στην γη και στο υπερπέραν.
Ο Ορεσάρκι μετά από την πίεση που δέχθηκε αναγκάσθηκε να κάνει ανακοινώσεις για το πάγωμα του αγωγού.
Τώρα εάν νομίζεται μετά από όλα τα παραπάνω ότι οι αγωγοί απο οπου περνάνε ή σχεδιάζονται για να περάσουν δεν προκαλούν πολέμους ή ότι οι Ρώσοι δεν πρόκειται να αντιδράσουν μανιασμένα εναντίον των ΗΠΑ και του εκβιασμού τους προς την Βουλγαρία , έ τότε μπορείτε να πάτε για μπάνιο .
Οι υπόλοιποι προσέξτε.
Εάν δεν κατασκευασθεί ο south stream τότε η Ρωσία όχι μόνο θα χάσει έσοδα αλλά θα χάσει και το κύριο στρατηγικό της όπλο για την κυριαρχία στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη , όπλο το οποίο είναι η ενέργεια.
Όπως ακριβώς ο Άσαντ πλήρωσε με την απόλυτη καταστροφή της χώρας του την άρνηση για τον αγωγό του Κατάρ έτσι θα πληρώσει και η Ευρώπη αλλα αλλά και οι ΗΠΑ με τα πούλεν τους Ουκρανία και Γεωργία.
Σε πρώτη φάση η Ρωσία θα αναμένει να καθίσει ο κουρνιαχτός και θα εκτιμήσει την σοβαρότητα της κατάστασης και το επίπεδο δέσμευσης της Βουλγαρίας προς τους Αμερικάνους .
Σε δεύτερη φάση η Ρωσική διπλωματία θα πλευροκόπησει την Βουλγαρία προσφεροντας εγγυήσεις και ανταλλάγματα για να την πείσει να αγνοήσει τις ΗΠΑ και την Ε.Ε.
Σε τρίτη φάση η προσπάθεια αυτή θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χώρες που συμμετέχουν στο εγχείρημα , δηλαδή την Αυστρία-Σερβία-Σλοβενία-Ουγγαρία.
Σε τέταρτη φάση και εφόσον οι κυβερνήσεις των παραπάνω χωρών υπαναχωρήσουν μπροστά στις απειλές ΗΠΑ και Γερμανίας τότε ο Πουτιν θα υποβοηθήσει τα εθνικιστικά και ευρωσκεπτιστικά κόμματα να δημιουργήσουν αστάθεια.
Σε πέμπτη φάση εάν τα αποτελέσματα αργούν τότε η Ρωσία θα εισβάλλει στην ανατολική Ουκρανία -Οδησσό-Υπερδνειστερία με ταυτόχρονη εισβολή στην Γεωργία.(Μην αρχίσετε πάλι να μου λέτε για την δύναμη του ΝΑΤΟ μπλα-μπλα . ΔΕΝ υπάρχουν στρατιωτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ουκρανία αλλά και ούτε στην Γεωργία.)
Ο λόγος που η Ρωσία θα εισβάλει στην Αν.Ουκρανία θα είναι για να δείξει στις ευρωπαϊκές ανατολικές -Βαλκανικές και κεντρικές χώρες ότι είναι ισχυρή και ότι μπορούνε να βασίζονται πάνω της και ότι οι πιέσεις των ΗΠΑ είναι κούφια λόγια .
Η εισβολή μάλιστα θα χαιρετιστεί από τους λαούς της Ευρωπης λόγω των εγκλημάτων εναντίον των αμάχων που γίνονται σήμερα από το Κίεβο.
Ο λόγος για την εισβολή στην Γεωργία είναι όπως έχει γραφθεί δεκάδες φορές σ αυτό το ιστολόγιο ο αποκλεισμός του Αζερμπαϊτζάν και η ακύρωση του αγωγού ΤΑΡ.
Επίσης σημαντικός λόγος είναι και ο αποκλεισμός των αυτονομιστών της Τσετσενίας από τον διάδρομο Γεωργίας -Τουρκίας από όπου λαμβάνουνε βοήθεια -υλικά -εφόδια -εκπαίδευση και επικοινωνούσαν με την Αλ Νουσρα και Αλ Κάιντα στην Συρία.
Μια ματιά στον χάρτη και θα καταλάβετε.
Η Αρμενία η οποία είναι σύμμαχος της Ρωσίας θα βοηθήσει σε όλα τα παραπάνω.
Υπάρχει και η περίπτωση να έχουμε πρώτα χτύπημα στο Ιράν από το Ισραήλ και ΗΠΑ και κατόπιν την εισβολή της Ρωσίας σε Ουκρανία και Γεωργία , αλλά ας μην το πολυμπλέκουμε τώρα.
Το ΝΑΤΟ είναι σίγουρο ότι αφού αδυνατεί να αντιδράσει στο χερσαίο μέτωπο της Ουκρανίας και Γεωργίας θα κλείσει τον Βόσπορο σε συνεργασία με την Τουρκία.
Η Ρωσία τότε και μιας και θα βρίσκεται στην Γεωργία δηλαδή στα ανατολικά σύνορα της Τουρκίας δεν αποκλείεται να εισβάλει στην ανατολική Τουρκία δημιουργώντας ένα μέτωπο πολλών εκατοντάδων χιλιομέτρων εφορμωντας τόσο από τα Γεωργιανά σύνορα όσο και από τα Αρμενικά.
Ακόμα και αν δεν εισβάλει στην Τουρκία μπορεί πάντα να έλθει σε συμφωνία με την Ρουμανία για τον διαμελισμό της Μολδαβίας.
Μην ξεχνάμε ότι η εισβολή στην Ουκρανία θα έχει ως αποτέλεσμα και την κατάκτηση της Υπερδνειστερίας η οποία είναι αυτόνομη περιοχή θύλακας της Μολδαβίας.
Θα μπορούσε λοιπόν η Ρωσία μετά την επίδειξη δύναμης να έλθει σε συμφωνία με την Ρουμανία για διαμελισμό της Μολδαβίας την οποία η Ρουμανία θεωρεί κομμάτι της που της το αφάιρεσαν οι μεγάλες δυνάμεις όπως ακριβώς αφαιρέθηκε η Β.Ηπειρος από την Ελλάδα.
Έτσι η Ρωσία θα βρίσκονταν κοντά στην καρδιά της Ευρώπης και των Βαλκανίων.
Θα βρίσκονταν όμως και δίπλα στο σύμμαχο Ιράν ,έτοιμη να περάσει από το φιλικό του έδαφος προς την Μ.Ανατολή.
Τώρα εάν νομίζεται ότι ολα αυτά είναι σενάρια δεν έχετε παρά να ασχοληθείτε με σοβαρά πράγματα όπως ο ανασχηματισμός , εαν ο μπουμπούκος θα είναι υπουργός , εάν το πουρνάρι θα είναι στην κυβέρνηση ή όχι , ποιες παραλίες πήραν μπλε σημαία(αλλη μεγάλη απάτη) κτλ κτλ
Greek Spirit
hellenicsunrise.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ