Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Info Post



Financial Times: "Mεγάλη εντύπωση προκάλεσαν στην Δύση οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις και μυστικές υπηρεσίες"


Φοβερή εντυπωση έχουν προκαλέσει στους Δυτικούς οι ρωσικές
Ένοπλες Δυνάμεις αλλά και ο τρόπος που δρουν οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες.

Οι τακτικές που χρησιμοποιεί η ρωσική ηγεσία, αποτελούν, σύμφωνα με δεκάδες ειδικούς, αξιωματούχους δυνάμεων ασφαλείας αλλά και στελέχη μυστικών υπηρεσιών που μίλησαν στον Financial Times, πρότυπο πολεμικής διαχείρισης για τον 21ο αιώνα, καθώς σε αυτήν ενέχονται από μικρές ομάδες άγνωστων κομάντος έως κυβερνοπόλεμος. Οι ειδικοί δηλώνουν ότι από πλευράς τακτικής η Ρωσία διεξάγει μία επιδέξια και με μεγάλο εύρος εκστρατεία, η οποία ανά πάσα στιγμή βρίσκεται ένα βήμα μπροστά από τους αντιπάλους.


«Έχω εντυπωσιαστεί», δηλώνει ο Τζόναθαν Εγιάλ, διευθυντής ινστιτούτου διεθνών σχέσεων στο Λονδίνο. «Η ικανότητα διάψευσης των πάντων δείχνει ότι είναι μία πολύ καλά οργανωμένη επιχείρηση… σιωπηρή αλλά θανάσιμα αποτελεσματική. Η Δύση έχει πιαστεί αδιάβαστη από την πρώτη ημέρα».

«Στην Κριμαία υπήρχε εμφανής συγκέντρωση δυνάμεων», λέει ανώτατος αξιωματικός του ΝΑΤΟ στην βρετανική εφημερίδα.


«Στην Ανατολική Ουκρανία δρουν κυρίως ειδικές δυνάμεις. Οι ομάδες είναι ολιγομελείς. Οι κομάντος κάνουν τη δουλειά τους και εξαφανίζονται πολύ γρήγορα, αφήνοντας τις ομάδες των αποσχιστών να αναλάβουν τον έλεγχο». Επικαλείται παραδείγματα όπου ομάδες των έξι ανδρών, εξοπλισμένων με πανάκριβα ρωσικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας, όπως το VSS Vintorez, έχουν εντοπιστεί να βοηθούν τους αντάρτες. Αλλού, άγνωστοι με πολιτικά φαίνονται να δίνουν οδηγίες στους συγκεντρωμένους. Εξετάζοντας βίντεο και φωτογραφίες, από τη στάση τους, τη γλώσσα του σώματος και τη συμπεριφορά τους, οι ειδικοί του ΝΑΤΟ θεωρούν ότι πρόκειται για πράκτορες της SVR ή της FSB, των μυστικών ρωσικών υπηρεσιών, όχι μόνο εκείνης που ασχολείται με το εξωτερικό αλλά και εκείνης που ασχολείται με το εσωτερικό της χώρας, καθώς η Ουκρανία ακόμα θεωρείται «εσωτερικό ζήτημα».


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ