Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Info Post
ΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΓΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ ΤΟΥ ΝΤΟΝΕΤΣΚ
Συγκρούσεις γύρω από το αεροδρόμιο του Ντονιέτσκ βρίσκονται σε εξέλιξη τις τελευταίες ώρες σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες από την πρωτεύουσα της εξεγερμένης περιφέρειας.
 
Όπως μεταδίδεται, οι δυνάμεις των ρωσόφωνων ανταρτών, που εγκατέλειψαν τη νύχτα το περικυκλωμένο και μισοκατεστραμμένο Σλαβιάνσκ, επιχειρούν να θέσουν υπό τον έλεγχό τους το αεροδρόμιο, που φέρει το όνομα του διάσημου Ρώσου συνθέτη Σεργκέι Προκόφιεφ, ο οποίος καταγόταν από την περιοχή.
 
Κατ' άλλες μαρτυρίες οι δυνάμεις των πολιτοφυλάκων ανασυντάσσονται στην γειτονική Γκορλόφκα, αφού διέφυγαν τη νύχτα του κλοιού μέσω του Κραματόρσκ, διατηρώντας στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις δυνάμεις τους.
 
Το Κίεβο μιλά για συντριβή των ρωσόφωνων ανταρτών υπό την ηγεσία του Ίγκορ Στρελκόφ, που δέχτηκαν τα σφοδρά πυρά του ουκρανικού πυροβολικού τη νύχτα και έχασαν μέρος των τεθωρακισμένων οχημάτων, που διέθεταν.
 
Στην επιχείρηση γύρω από το αεροδρόμιο συμμετέχουν τουλάχιστον δύο ουκρανικά μαχητικά, που χτυπούν τις θέσεις των ανταρτών.
 
Ωστόσο με δυσκολία μπορεί κανείς να αναφέρει ακριβείς αριθμούς απωλειών υπό αυτές τις συνθήκες, ενώ περισσότεροι από δέκα είναι οι νεκροί μεταξύ των αμάχων το τελευταίο 24ωρο από τις επιθέσεις εναντίον του Σλαβιάνσκ και των περιχώρων του, αλλά και του Λουγκάνσκ, πρωτεύουσας της δεύτερης εξεγερμένης ουκρανικής επαρχίας.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της πολιτοφυλακής του Λουγκάνσκ περισσότεροι από 130 Ουκρανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις στο αεροδρόμιο της πόλης, όπου πραγματοποίησαν επιχείρηση και κατέστρεψαν μεταξύ άλλων ένα αεροσκάφος Ιλιούσιν 76, 7 τεθωρακισμένα οχήματα, αυτοκίνητα και αντιαεροπορικά συστήματα ZU 32-2.Περισσότερες από είκοσι οβίδες χτύπησαν νωρίτερα το συνοριακό ρωσικό φυλάκιο «Ντονιέτσκ» στην περιφέρεια του Ροστόφ, που έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω της μεγάλης ροής προσφύγων από την Ουκρανία.
 
Το φυλάκιο σταμάτησε να λειτουργεί και οι πολίτες, που περνούσαν εκείνη την ώρα τα σύνορα, απομακρύνθηκαν με απλουστευμένες διατυπώσεις σε ασφαλέστερο σημείο. Κλαίγοντας πολλές από τις γυναίκες, που έτρεχαν να σωθούν από τα ουκρανικά πυρά, έκαναν λόγο για τραυματίες μεταξύ των τελωνειακών και των συνοριοφυλάκων, ωστόσο επισήμως οι ρωσικές Αρχές δεν μιλούν για θύματα από την επίθεση.
 
Την προηγούμενη ημέρα ένα τηλεοπτικό συνεργείο του ρωσικού Πέμπτου καναλιού δέχθηκε επίσης πυρά κοντά στο συνοριακό φυλάκιο «Ντονιέτσκ». Κατά την εκτίμηση των δημοσιογράφων στόχος του ουκρανικού πυροβολικού ήταν οι πυροτεχνουργοί και ανακριτές, που εξέταζαν οβίδες, που είχαν πέσει στην περιοχή. Για την υπόθεση ασκήθηκε άλλη μία δίωξη από την Ανακριτική Επιτροπή της ρωσικής Εισαγγελίας.
 
Σύμφωνα με τον εντεταλμένο για τα Δικαιώματα του Παιδιού Πάβελ Αστάχοφ περισσότεροι από 160.000 πρόσφυγες από την Ανατολική Ουκρανία φιλοξενούνται σε ρωσικό έδαφος, αν και κατά ανεπίσημες εκτιμήσεις ο αριθμός αυτός είναι πολύ μεγαλύτερος, καθώς πολλοί απλώς δεν δηλώνουν την ιδιότητά τους, ούτε ζητούν καταφύγιο, αλλά μεταβαίνουν απευθείας σε συγγενείς τους, που ζουν σε ολόκληρη τη Ρωσία.
 
To ρωσικό ΥΠΕΞ ανακοίνωσε ότι διακόπτεται - έως την πλήρη ειρήνευση και κατάπαυση πυρός από τον ουκρανικό στρατό - η παράδοση στην Ουκρανία τεθωρακισμένων οχημάτων και αρμάτων μάχης, από τον εξοπλισμό, που διατηρούσε ο ουκρανικός στρατός στην Κριμαία.
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται στη Μαύρη Θάλασσα ναυτικά γυμνάσια της Ρωσίας, που θεωρούνται απάντηση αντίστοιχων του ΝΑΤΟ στα ανοιχτά της Βουλγαρίας και στα οποία συμμετέχει και ελληνική κανονιοφόρος όπως αποκάλυψε το defencenet.gr
 
Συμμετέχουν στις ασκήσεις περισσότερα από 20 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, τουλάχιστον 20 πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα, πεζοναύτες και παράκτιο πυροβολικό, που θα ασκηθεί με πραγματικά πυρά.
 
Παρακάτω δείτε βίντεο από την είσοδο των καθεστωτικών στρατευμάτων στα προάστεια του πολύπαθου Σλαβιάνσκ:
 
 
Οι κάτοικοι του Σλαβιάνσκ γίνονται πρόσφυγες στο γειτονικό Κραματόρσκ μετά την προέλαση των νεοναζί:
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ