Breaking News
Loading...

Translate

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Info Post

Κρεμλίνο: Η Ουκρανία ξεχειλίζει από Αμερικανούς συμβούλους και μισθοφόρους


Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ορίζουν την πολιτική του Κιέβου

Η πολιτική γραμμή, που ακολουθεί το Κίεβο, καθορίζεται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες  και τα όργανα ασφαλείας των ΗΠΑ, δήλωσε ο αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Γεβγκένι Λουκιάνοφ.
Η δήλωση έγινε την επομένη άλλης μιας «επιχειρησιακής» συνεδρίασης για τις εξελίξεις στην Ουκρανία του ανώτατου οργάνου ασφαλείας της χώρας, στις εργασίες του οποίου προεδρεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν.


Η πολιτική της νέας ηγεσίας του Κιέβου απέχει πολύ από το να είναι ανεξάρτητη, ουσιαστικά διαμορφώνεται από τους εκπροσώπους της Ουάσιγκτον και τα στελέχη των υπηρεσιών της. «Λόγος δεν γίνεται μόνο για τους Αμερικανούς μισθοφόρους. Μπορούμε με βεβαιότητα να μιλήσουμε για ενεργό δραστηριότητα σε ουκρανικό έδαφος ειδικών και συμβούλων από τις υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ, οι οποίοι και καθορίζουν τη στρατηγική γραμμή, όπου βασίζονται αυστηρά οι αποφάσεις, που λαμβάνονται από την ηγεσία της Ουκρανίας», είπε ο Λουκιάνοφ.

Θυμίζοντας μάλιστα την πρόσφατη αναφορά του Ρώσου προέδρου, ο κ. Λουκιάνοφ πρόσθεσε ότι «παρόμοιοι σύμβουλοι είχαν κυριολεκτικά πλημμυρίσει τη μετασοβιετική Ρωσία, ειδικότερα συμβούλευαν τον Ανατόλι Τσουμπάις κατά τη διάρκεια της ιδιωτικοποίησης της δεκαετίας του 1990 και ήταν όλοι τους εκπρόσωποι της CIA. Τι ακριβώς συμβούλευσαν το είδαμε όλοι με τα ίδια μας τα μάτια».

Κατά τον Ε.Λουκιάνοφ ο τελικός στόχος του λεγόμενου «ευρωμαϊντάν», δηλαδή του φιλοδυτικού κινήματος, που έγινε εργαλείο των εξελίξεων στη χώρα, αποτελεί η επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά, γι’ αυτό και οι ασκήσεις του ρωσικού στρατού κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία «είναι μια απολύτως λογική αντίδραση».

Ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Κρεμλίνο επεσήμανε επίσης ότι οι Αμερικανοί και λοιποί μισθοφόροι της εταιρείας Greystone, με την οποία έχει συναφθεί συμφωνητικό, είναι στρατιωτικά εκπαιδευμένοι, σε αντίθεση με τους περισσότερους κατοίκους της Ανατολικής Ουκρανίας, που απλώς πήραν τα όπλα στα χέρια για να υπερασπιστούν τη γη και τα σπίτια τους. Κατά τον κ. Λουκιάνοφ οι μισθοφόροι και η κλιμάκωση της πολεμικής επιχείρησης δεν πρόκειται να εξαναγκάσουν τη Ρωσία σε στρατιωτική επέμβαση, ενώ όλες οι καταστροφές υποδομών και οι προβοκάτσιες, οι δολοφονίες και οι ανατινάξεις υπάρχει προφανές σχέδιο να αποδοθούν στους εξεγερμένους ρωσόφωνους, έτσι ώστε να «χτιστεί» πιο αποτελεσματικά με μεθόδους επικοινωνιακού-ψυχολογικού πολέμου η εικόνα του «επικίνδυνου τρομοκράτη και αυτονομιστή», την οποία προσπαθεί να αποδώσει το Κίεβο και οι σύμβουλοί του στο κίνημα αντίστασης.

«Η Ρωσία είναι ένα διαφορετικό κράτος, μέρος της παγκόσμιας ζωής, θέλουμε να έχουμε το δικό μας λόγο και έχουμε τα δικά μας εθνικά συμφέροντα, τα οποία είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό προκαλεί μια παράλογη αντίδραση από τη Δύση, που γειτνιάζει με την υστερία. Αλλά δεν είναι δυνατόν να μην υπολογιστεί ο παράγοντας Ρωσία στη διεθνή κοινότητα», εξήγησε ο κ. Λουκιάνοφ, αφήνοντας κι αυτός αναπάντητο το ερώτημα για τις πολυάριθμες μυστικές αποφάσεις του ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας.

newsbomb.gr/bloggers

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ