Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Info Post


Η πολιτική του Χίμμλερ ωθούσε τους άνδρες των Ες-Ες να εγκαταλείψουν τυπικά και δημόσια την εκκλησία. O Χίμμλερ δεν σιχαινόταν τη θρησκεία ούτε την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αλλά τον Θεό. 
Η στρατολόγηση για τα Waffen-SS ήταν αρχικά σχεδόν η ίδια με οποιαδήποτε άλλη οργάνωση των Ες-Ες. Όλοι οι στρατιώτες των SS-Leibstandarte Adolf Hitler και SS-VT υποτίθεται πως ήταν Τεύτονες Γερμανοί με άψογα φυλετικά χαρακτηριστικά. Όταν εξερράγη ο πόλεμος, τα Ες-Ες άρχισαν να έχουν φαινομενικά ανυπέρβλητα προβλήματα στρατολόγησης διότι η Βέρμαχτ προηγείτο στις στρατολογήσεις. Ένας άνδρας δεν μπορούσε να μπει στα Ες-Ες εάν δεν είχε εκπληρώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις οι οποίες κατά τη διάρκεια του πολέμου κρατούσαν σε μάκρος. 


Ο Χίμμλερ ξεπέρασε αυτούς τους περιορισμούς στρατολο­γώντας Γερμανούς από τις κατακτημένες περιοχές. Υπήρχαν Ολλανδικά, Δανικά, Νορβηγικά και Βαλτικά τμήματα των Ες-Ες που είχαν αξιωματικούς κυρίως Γερμανούς αλλά προσωπικό από ξένους Volkesdeutsche, (Γερμανοί κάτοικοι ξένων χωρών). Τελικά ακόμη και αυτή η πηγή ανθρώπινου δυναμικού αποδείχθηκε ανεπαρκής και έτσι ο Χίμμλερ διέταξε στρατολογήσεις μη Γερμανών ανδρών. Κατά το τέλος του πολέμου υπήρχαν τμήματα που αποτελούντο κυρίως από Κροάτες Μουσουλμάνους (Tarter Divisions) Λιθουανούς, Ουκρανούς και Πολωνούς. Τα μέλη των Tarter Divisions φορούσαν ένα ξεχωριστό κάλυμμα κεφαλής που αποτελείτο από το εθνικό τους φέσι που είχε το έμβλημα της νεκροκεφαλής ή έναν αετό και μια σβάστικα.
Τα Ες-Ες σχεδιάστηκαν στην αρχή να είναι μια φυλετικά αγνή φυλετική ελίτ μέσα στο Ναζιστικό κόμμα. Ήταν τόσο ελίτ που στα 1930 αριθμούσε μόνο 500 άνδρες. Ο ιδανικός άνδρας των Ες-Ες έπρεπε να είναι υψηλός, αθλητικός, ξανθός και γαλανομάτης. Ένας ιδανικός Νιτσεϊκός υπεράνθρωπος. Είναι αρκετά παράξενο πως ανάμεσα στους τρεις ανώτατους διοικητές των Ες-Ες, μόνον ο Ράινχαρντ Χάιντριχ πλησίαζε τα φυσικά χαρακτηριστικά του «ιδανικού» άνδρα των Ες-Ες. Ούτε ο Χίτλερ, ούτε ο Χίμμλερ δεν ανταποκρίνονταν στα δεδομένα των Ες-Ες και δεν θα στρατολογούντο εάν παρουσιάζοντο οι ίδιοι ως υποψήφιοι.
Η αιτία της ίδρυσης των Ες-Ες βρίσκεται στο νοσηρό όνειρο του Χίτλερ να γεννήσει μία ανώτερη φυλή, ένα έθνος υπεράνθρωπων που θα εξελίσσετο από τον σπερματικό πυρήνα της «τευτονικής τελειότητος». Η Ναζιστική φυλετική θεωρία ισχυρίζετο πως η Δαρβινική φυσική θα έφτιαχνε υπεράνθρωπους μόνον εάν ο πληθυσμός ελέγχετο αυστηρά για να αποφευχθεί η φυλετική παρακμή. Με αυτόν τον στόχο στα σχέδιά του, τα Ες-Ες του Χίμμλερ ξεκίνησαν μία προσπάθεια που υποτίθεται πως θα είχε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρκετοί υπεράνθρωποι σε ηλικία στρατολόγησης το έτος 2.000 ώστε να επανδρώσουν 60 μεραρχίες των Ες-Ες (δηλαδή περισσότερους από 1.000.000 ξανθούς πολεμιστές!).

Τα στενά φυλετικά στάνταρς των Ες-Ες για στρατολόγηση είχαν στόχο μόνο γνήσιοι άρειοι Γερμανοί να είναι ικανοί να φορούν την Μαύρη Στολή. Κρανιακές μετρήσεις, χρωματικοί κατάλογοι ματιών και ανάλυση δείγματος μαλλιών χρησιμοποιούντο για να ελεγχθούν οι φυλετικοί παράγοντες. Το προσωπικό που βρίσκονταν στους καταλόγους έπρεπε να απαντήσει σε ερωτηματολόγια που αφορούσαν την οικογενειακή ιστορία μελετώντας τους προγόνους μέχρι το 1800 για να επιβεβαιωθεί πως δεν είχε διεισδύσει Εβραϊκό αίμα στις τάξεις των Ες-Ες. Τα ερωτηματολόγια των αξιωματικών ζητούσαν πληροφορίες μέχρι το 1750.
Οι άνδρες των Ες-Ες ενθαρρύνοντο να νυμφευθούν. Τους απαγορεύετο όμως να το κάνουν χωρίς την άδεια των ανωτέρων τους. 0 Χίμμλερ απαιτούσε οι σύζυγοι των Ες-Ες να έχουν τα ίδια φυλετικά χαρακτηριστικά με τους άνδρες των Ες-Ες. Τα φυλετικά διαπιστευτήρια της μελλοντικής συζύγου έπρεπε να γίνουν απο­δεκτά από το ανάλογο γραφείο της γραφειοκρατίας των Ες-Ες. Τα Ες-Ες διέστρεψαν τον Χριστιανικό γάμο και τις Χριστιανικές τελετές, υποκαθιστώντας τες με μυστικές τελετουργίες σε παγανιστικούς βωμούς. Ούτε ιερέας, ούτε εφημέριος γινόταν δεκτός στις τελετουργίες αυτές.
Οι Γερμανίδες γυναίκες τιμώντο με τρεις βαθμούς «Μεταλλίων της Μητέρας» κάθε ένα να συμβολίζει την γέννηση του απαιτούμενου αριθμού αρσενικών παιδιών. Ο Σταυρός της Μητέρας, ήταν ένα πεποικιλμένο μετάλλιο, το ωραιότερο από τα περισσότερα Γερμανικά στρατιωτικά μετάλλια!
Το πρόγραμμα Lebensborn δημιουργήθηκε όταν ο αριθμός των γεννήσεων των οικογενειών των Ες-Ες έπεσε κάτω από τα προσδοκόμενα. Νομιμοποιήθηκε η διγαμία για τους άνδρες των Ες-Ες. Στην αρχή μόνο οι βετεράνοι του πολέμου που τους είχε απονεμηθεί ο Σιδηρούς Σταυρός τους επιτρέπετο να παίρνουν δεύτερες συζύγους, το πρόγραμμα όμως τελικά επεκτάθηκε σε όλους τους Ες-Ες βετεράνους του πολέμου.
Η Ένωση των Γερμανίδων Κοριτσιών ιδρύθηκε σαν το αντίστοιχο της χιτλερικής νεολαίας. Η Ένωση περιποιείτο τα κορίτσια ώστε να μεγαλώσουν και να γίνουν υπάκουες σύζυγοι για τους άνδρες των Ες-Ες. Τελικά ανύπανδρες κοπέλες της Ένωσης ενθαρρύνοντο να «δώσουν στον Φύρερ ένα μωρό». Τους ένωναν με κάποιον άνδρα των Ες-Ες και μετά τις έστελναν για μερικούς μήνες της κυοφορίας τους σε ειδικούς Lebensborn οίκους. Οι μητέρες σ’ αυτούς τους οίκους ζούσαν άνετα και είχαν άφθονο φαγητό ακόμη κι όταν το ποσοστό περιορίζετο εξαιτίας των μικρών αποθεμάτων τροφίμων. Όταν γεννιόταν το παιδί νομιμοποιείτο από τον Γερμανικό Νόμο και η μητέρα έπαιρνε νόμιμα τον τίτλο της Φράου (κυρία).

Η προτροπή σε γάμο, η διγαμία και η νομιμοποίηση των κορασίδων απέτυχαν να ικανοποιήσουν την ανάγκη για φυλετικώς γνήσια τέκνα των Ες-Ες. Τότε η προσοχή των Ες-Ες εστράφη προς τα παιδιά της ανατολής. Για να ικανοποιήσουν την ανάγκη για φυλετικώς αποδεκτά παιδιά τα Ες-Ες πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη επιχείρηση απαγωγής στην ιστορία.
Οι Ανατολικο-Ευρωπαϊκές φυλετικές ομάδες δεν ήταν αποκλειστικά Σλαβικές αλλά περιείχαν σημαντικούς αριθμούς Τευτόνων. Τα εθνικά σύνορα ανάμεσα στους Γερμανικούς λαούς και στους Σλάβους ήταν πολύ ρευστά για ένα μεγάλο διάστημα, έτσι πραγματοποιήθηκε η ανάμειξη των λαών στην περιοχή αυτή κατά τη διάρκεια των αιώνων. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν Γερμανικές φυλές μέσα στη Σλαβική Ευρώπη.
Παιδιά αρπάχθηκαν από τις οικογένειές τους στην Ανατολική Ευρώπη είτε με υπεκφυγές είτε δια της βίας. Δεκάδες χιλιάδες Τευτόνων παιδιών εστάλησαν στους Lebensborn οίκους μέσα στη Γερμανία για να ανατραφούν από τις διευθύντριες των Ες-Ες. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι γονείς δεν ξαναείδαν τα παιδιά τους. Κάθε στοιχείο για τη γέννησή τους σβήστηκε κι έτσι τα παιδιά αυτά πήραν την Γερμανική εθνικότητα.
Ποιοι ήταν οι άνδρες των Ες-Ες;
Ποιοί ήταν αυτοί οι άνδρες των Ες-Ες που τρομοκράτησαν τόσο πολύ τον κόσμο, για επτά ολόκληρα χρόνια; Τι είδος ανθρώπων ενεγράφετο στις τάξεις των Ες-Ες; Μπορούμε να τους μελετήσουμε ώστε να ανακαλύψουμε έναν κοινό παράγοντα με τον οποίο θα αναγνωρίζουμε αυτό το επικίνδυνο τέρας; Εάν το κάνουμε θα βρεθούμε ενώπιον μιας τρομερής έκπληξης: όπως ο «Πόγκο» στην κωμική γελοιογραφία, «είδαμε τον εχθρό και είναι εμείς»! Τα ψυχρά τέρατα με τα παγωμένα μάτια ήταν εκείνοι οι άνθρωποι σε μια ιδιαίτερη συγκυρία. Ένας μάρτυρας στη δίκη του Αδόλφου Άιχμανν κατέρρευσε όταν κοίταξε για λίγο τον δολοφόνο των μαζών. Αργότερα ανέφερε πως λιποθύμησε όταν συνειδητοποίη­σε πως ο πρώην Συνταγματάρχης των Ες-Ες, Άιχμανν ήταν «εντελώς φυσιολογικός».
Ίσως μας αρέσει να πιστεύουμε πως οι άνδρες των Ες-Ες ήταν σαδιστικά κτήνη, εγκληματίες εκ γενετής και συμμορίες νεαντερταλιδών. Με άλλα λόγια άνθρωποι που ήταν ανίκανοι να ξεχωρίζουν το καλό από το κακό. Ίσως προσβάλλει τις αντιλήψεις που έχουμε για τον άνθρωπο εάν πούμε πως οι άνδρες αυτοί ήταν απολύτως φυσιολογικοί και γνώριζαν πολύ καλά τι έκαναν. Η αλήθεια είναι πως μόνο 5% με 15% των Ες-Ες που πραγματοποίησαν «εγκλήματα» εναντίον της ανθρωπότητας ήταν σαδιστές εκ φύσεως. Η πλειοψηφία τους ήταν απολύτως φυσιολογικά άτομα πριν στρατολογηθούν στα Ες-Ες και ξεχώριζαν πολύ καλά το καλό από το κακό. «Όλοι γνώριζαν τι συνέβαινε».
[…]
Ο νεαρός Χίμμλερ, όπως ο ηγέτης του Αδόλφος Χίτλερ, ήταν ένας αφοσιωμένος καθολικός που είχε θελήσει να γίνει ιερέας. Ο ενήλικος Χίμμλερ όμως είχε αποστατήσει από το Θεό και έγινε υπηρέτης του Σατανά. Η πολιτική του Χίμμλερ ωθούσε τους άνδρες των Ες-Ες να εγκαταλείψουν τυπικά και δημόσια την εκκλησία. 0 Χίμμλερ δεν σιχαινόταν τη θρησκεία ούτε την Ρωμαιοκαθολική εκκλησία, αλλά τον Θεό. Ο Κάπταιν Dieter Wisliceny ανέφερε πως τα Ες-Ες ήταν μια «νέα μορφή θρησκευτικής αίρεσης με τις τελετουργίες της και τις συνήθειές της». Η ηγεσία των Ες-Ες πίστευε σε μια ανώτερη ύπαρξη και πολύ συχνά την ανέφερε σε ομιλίες και στους Ναζιστικούς όρκους. Η τελευταία σειρά του όρκου των Ες-Ες που υπόσχετο «υπακοή μέχρι τον θάνατο» στον Αδόλφο Χίτλερ ήταν «… So War Mir Gott Helfe» (γι’ αυτό βοήθησέ με Θεέ). Δεν ήταν όμως στο δικό μας Χριστιανικό Θεό που ορκίζοντο. Η αντίληψη των Ες-Ες για την Gottaubikeit («πίστη στο Θεό») ήταν ένα περίεργο μίγμα αθεΐας, θεοσοφίας και παγανιστικού ντεϊσμού.
Δεν έχαναν ευκαιρία να ταπεινώνουν τους άνδρες των Ες-Ες που αρνούντο να εγκαταλείψουν την εκκλησία. Ούτε οι Λουθηριανοί ούτε οι Καθολικοί, ούτε οι Ευαγγελιστές, ούτε οι Ομολογητές επιτρέπετο να ανέλθουν και το χαμηλότερο διοικητικό επίπεδο εάν παρέμεναν μέλη της εκκλησίας. Σε κάθε στρατόπεδο εκπαίδευσης των Ες-Ες ένας αξιωματικός NCO μπορούσε να διατάξει: «όποιος άνδρας δεν είχε εγκαταλείψει την εκκλησία, να κάνει ένα βήμα μπροστά!» Οι άνδρες που έκαναν αυτό το βήμα, γινόταν αντικείμενο κακομεταχείρισης και βασανισμών.
Ακόμη και οι κανονισμοί γάμου των Ες-Ες ήταν σχεδιασμένοι να ενθαρρύνουν την εγκατάλειψη της εκκλησίας. Κανένας κληρικός δεν επιτρέπετο να παρίσταται σε γάμους και σε κανένα μέλος της εκκλησίας δεν εδίδετο άδεια να παντρευτεί.
Η αντιεκκλησιαστική πολιτική του Χίμμλερ δεν ήταν όμως πανεθνικά αποδεκτή. Στα Allgemeine-SS τα 2/3 των μελών δεν είχαν ποτέ εγκαταλείψει την εκκλησία. Στο επιχειρησιακό τμήμα των Waffen-SS σχεδόν το 47% παρέμεινε στην εκκλησία ενώ στα SS-Totenkopfverbande των στρατοπέδων συγκέντρωσης το 31% παρέμενε στους κόλπους της εκκλησίας! Ένας ιερέας του Βαυαρικού χωριού του Berchesgaden που βρισκόταν κοντά στο ορεινό αναχωρητήριο του Χίτλερ που είχε όνομα «Η Φωλιά του Αετού» ισχυρίστηκε ότι πολλοί από τους ορεσίβιους ανθρώπους από το αρχηγείο του Χίτλερ παρακολουθούσαν τακτικά την κυριακάτικη λειτουργία στην εκκλησία του. Ανάμεσα σ’ αυτούς που παρακολουθούσαν τη λειτουργία ήταν ο Λοχίας των Ες-Ες Pokus Miss (ο χειριστής των τηλεφώνων του Χίτλερ) ο διοικητής της Leibstandarte Adolf Hitler Σεππ Ντίντριχ και η μέλλουσα σύζυγος του Χίτλερ Εύα Μπράουν.
Τα Ες-Ες απαγόρευαν τους εφημέριους στις μονάδες τους. Κατά το τέλος του πολέμου όμως οι Ρωμαιοκαθολικοί εφημέριοι που ανήκαν στις μονάδες της Βέρμαχτ μπορούσαν να έλθουν και να πραγματοποιήσουν λειτουργία για τα μέλη της Waffen-SS και να παρηγορούν τους τραυματισμένους των Ες-Ες στα νοσοκομεία της πρώτης γραμμής και στους σταθμούς Πρώτων Βοηθειών. Οι άνδρες των Ες-Ες μετά διαρκείς συγκρούσεις ενδιαφέροντο πολύ λιγότερο για τις αντιλήψεις του Χίμμλερ για το Gottaubikeit παρά για την ίδια τους την ψυχή. Για μία ακόμη φορά επιβεβαιώθηκε το παλιό ρητό «δεν υπάρχουν άθεοι στα καταφύγια».
Τα τάγματα των Waffen-SS ήταν μεταξύ των ικανοτέρων μονάδων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου. Οι άνδρες των Ες-Ες έμοιαζαν να μη γνωρίζουν φόβο. Ακόμη και ενώπιον πολύ ανωτέρων δυνάμεων. Τους ζητούσαν να πεθάνουν έως τον τελευταίο άνδρα και αυτό έκαναν πολύ συχνά! Στις σκληρότερες συγκρούσεις στη Ρωσία, ένας διοικητής των Ες-Ες εξεπλάγη όταν έμαθε από έναν NCO πως ολόκληρο το Σύνταγμα είχε συγκεντρωθεί έξω από τη σκηνή του. Ανοίγοντας το κάλυμμα της σκηνής του ο διοικητής κοίταξε έξω και είδε μόνο 40 ή 50 άνδρες να στέκονται σε στάση προσοχής. Ήταν οι μόνοι επιζώντες από 2000 άνδρες που μπήκαν στη μάχη μόνο λίγες μέρες πριν. Οι μονάδες των Waffen-SS είχαν συχνά απώλειες 45% με 70%.
Παρ’ όλο που ήταν με βεβαιότητα ανδρείοι, θα ήταν λάθος να τους χαρακτηρίσουμε σαν έντιμους στρατιώτες στην υπηρεσία της χώρας τους. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες για το αντίθετο από τους βετεράνους των Waffen-SS. Τα Ες-Ες είχαν αγριότητα σε σημείο που να μην κρατούν αιχμαλώτους στη μάχη. Επίσης από τα Waffen-SS προήρχετο το προσωπικό για τις μονάδες των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Τα Ες-Ες σε κάθε τους έργο πραγματοποίησαν εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητος.
Οι άνδρες των SS ήταν διδαγμένοι πως είχαν εμπλακεί σ’ έναν αιώνιο πόλεμο με τους Εβραίους. Οι Θεοσοφικού προσανατολισμού διδασκαλίες των Ες-Ες σημάδεψαν την Πέμπτη φυλή (homo Sapiens) εναντίον των υπολειμμάτων των προηγουμένων φυλών στις οποίες συμπεριλαμβάνοντο οι Εβραίοι και οι Γύφτοι. Η μετενσάρκωση και η εξέλιξη (μέσω του νόμου του Κάρμα) ήταν στοιχεία της διδασκαλίας των Ες-Ες. Κάτω από αυτή τη διδασκαλία οι άνδρες των Ες-Ες πίστευαν πως ήταν μέλος ενός εκλεκτού πυρήνα πολεμιστών που μετενσαρκώνοντο κάθε λίγες γενεές για να πολεμήσουν τις «δυνάμεις του κακού» γενικά και τους Εβραίους ειδικότερα. Σαν homo Sapiens εξελίσσοντο προς τα άνω για να γίνουν υπεράνθρωποι οι επίλεκτοι πολεμιστές των Ες-Ες θα συνέχιζαν να αλέθουν τους Εβραίους. Σύμφωνα με τις διδασκαλίες των Ες-Ες ο άνθρωπος πλησίαζε το στάδιο του υπεράνθρωπου το οποίο θα ερχόταν γρήγορα όπως κάνουμε ένα γιγαντιαίο άλμα φυλετικής συνειδητότητας. Συγκρίνοντας τις διδασκαλίες των Ες-Ες με τη γενική θεώρηση των διδασκαλιών του Κινήματος της Νέας Εποχής, ο δικός τους επερχόμενος υπεράνθρωπος είναι ο homo noetlcus.
Το νοσηρό όνειρο των Ες-Ες «να ξαναγράψουν τη Γένεση με αίμα και Φωτιά» κατέρρευσε μαζί με το Τρίτο Ράιχ. Κατά το τέλος του πολέμου οι εγκληματίες Ες-Ες από όλη την Ευρώπη άλλαξαν τις στολές τους μεταμφιεζόμενοι σε χαμηλόβαθμα μέλη των Ες-Ες ή σε στρατιώτες της Βέρμαχτ, για να αποφύγουν τη δικαιοσύνη.
Τα νέα του θανάτου του Χίμμλερ διαδόθηκαν γρήγορα ανάμεσα στους σχηματισμούς των Ες-Ες που βρίσκονταν ακόμη στο πεδίο της μάχης. Έτσι ο τιμημένος αρχηγός των Ες-Ες, ο ηγέτης των Ες-Ες σ’ όλη τη Γερμανία επέλεξε τη φυγή από το να πολεμήσει. Μια νύχτα στις αρχές του Μαΐου του 1945, μια ομάδα από 10 ή παραπάνω αξιωματικούς των Ες-Ες συναθροίστηκαν γύρω από μια χαρμόσυνη πυρά σ’ ένα Βαυαρικό δάσος για ένα παγανιστικό τελετουργικό. Επαναβεβαίωσαν τον αιματηρό όρκο των Ες-Ες, έβρισαν τον Χίμμλερ γιατί επέλεξε την οδό του δειλού και πραγματοποίησαν μαζική αυτοκτονία. Στην ιστορία των Ες-Ες μόνο ο επίλογος παρέμεινε για να γραφεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ