Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 4 Αυγούστου 2013

Info Post





Βόμβα μεγατόνων με μεγαλοστέλεχος της ΕΑΒ .
Το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης σε έρευνα που έκανε έβγαλε “λαβράκι” . Σύμφωνα με το πόρισμα που δημοσιεύει το Έθνος της Κυριακής επιρρίπτονται ευθύνες στην διοίκηση της ΕΑΒ η οποία προσέλαβε στην θέση του γενικού διευθυντή Επικεφαλής Επιχειρησιακών Λειτουργιών τον Αθανάσιο Χρονόπουλο ο οποίος κατέθεσε πλαστούς τίτλους σπουδών από το Πανεπιστήμιο Κολούμπια!

Η πρόσληψή του κόστισε από το 2004 έως σήμερα 466.752,44 ευρώ ,λόγω των πτυχίων που είχε παρουσιάσει.

Το Σώμα Ελεγκτών έφθασε μέχρι το Κολούμπια το οποίο απάντησε ότι τα “πτυχία” που είχαν κατατεθεί στην ΕΑΒ ήταν πλαστά.

Ήταν στενός συνεργάτης (για την ακρίβεια, το "δεξί χέρι") του πρώην προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΕΑΒ Τάσου Φιλιππάκου, ο οποίος εξαφανίστηκε εν μία νυκτί επιστρέφοντας στις ΗΠΑ και οι πάντες αγνούν το πώς και το γιατί! Άγησε βέβαια πίσω του χρέη εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.
Και οι δύο ήταν επιλογή του πρώην υπουργού Εθνικής Άμυνας Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου.
σύμφωνα με όσα προβλέπονται πρέπει να επιστρέψει τα χρήματα που παράτυπα εισέπραξε, αλλά αυτό είναι το ολιγότερο: Πόσα εκατομμύρια ευρώ έχουν κοστίσει στο δημόσιο η απάτη; Γιατί αν έκανε μια τέτοια απάτη ο ίδιος, σίγουρα δεν θα δίστασε να κάνει και άλλες περισσότερες από την θέση που κατέλαβε.
Μια χαρακτηριστική περίπτωση απόφασης είναι το προγραμμα CCIP των F-16 της USAF που εδρεύουν στην Ευρώπη, το οποίο "έβαλε μέσα" πολλά εκατομμύρια ευρώ την ΕΑΒ.
Στην φωτό διακρίνεται πίσω από τον Αμερικανό πρεσβευτή Ντάνιελ Μπένεκτ Σμιθ, τον Τ.Φιλιππάκου και τον ισχυρό άνθρωπο της Lockheed Martin στην Ελλάδα, Ν.Πλέσσα.
Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το Έθνος ευθύνες φυσικά θα προκύψουν και για μέλη του ΔΣ της ΕΑΒ και κυρίως τον Τάσο Φιλιππάκο, αλλά και άλλα "αστέρια" του ΔΣ της εταιρείας...

http://ixnos.blogspot.gr/
ΠΗΓΗ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ