Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

Info Post




Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, μία ομάδα από τέσσερις μαχητές στάλθηκε στη χώρα σε μια αποστολή αυτοκτονίας από τρομοκρατική οργάνωση.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK),  το οποίο ανακοίνωσε την κατάπαυση του πυρός, ως μέρος των εν εξελίξει συνομιλιών για τη διευθέτηση των διαφορών μεταξύ της τουρκικής κυβέρνησης και του ηγέτη της Οργάνωσης, φέρεται να έχει στείλει τέσσερις βομβιστές αυτοκτονίας στην Τουρκία από άγνωστη τοποθεσία στο εξωτερικό, σύμφωνα με τελευταία έκθεση των μυστικών υπηρεσιών –( Milli İstihbarat Teşkilatı).

Ο ηγέτης του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν και κυβερνητικοί αξιωματούχοι έχουν διαπραγματευθεί μια διευθέτηση για το εδώ και δεκαετίες κουρδικό ζήτημα, από τον Οκτώβριο του περασμένου έτους. Φέτος το Μάρτιο, διατάχθηκε από τον Οτσαλαν το PKK να εγκαταλείψει το τουρκικό έδαφος.

Ωστόσο, ένας αριθμός των μαχητών  που δεν έχει συμφωνήσει με τις θέσεις του PKK παραμένει στην Τουρκία, όπως γνωρίζουν και οι αξιωματούχοι στην Άγκυρα.
 Το τελευταίο σήμα που εστάλη από τις μυστικές υπηρεσίες αναφέρει ότι μια ομάδα από τέσσερις μαχητές-αυτοκτονίας στάλθηκε στην Τουρκία.

Οι πηγές είναι αξιόπιστες και η εθνική αστυνομία έχει προειδοποιήσει τα αστυνομικά τμήματα σε 81 επαρχίες της Τουρκίας να βρίσκονται σε επιφυλακή για τυχόν βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας.

Εξάλλου, δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το κουρδικό κόμμα PYD στη Συρία, έχει κάνει μια δυναμική εμφάνιση στη βόρειο Συρία και ενδέχεται να προβεί σε επιθέσεις τουρκικών στόχων κατά τους επόμενους μήνες.

Σήμα της Milli İstihbarat Teşkilatı- εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών- αναφέρει ότι το PKK θα ήθελε να δει τη διαδικασία της διευθέτησης να αποτυγχάνει. 

Μάλιστα αναφέρει και τα ονόματα των βομβιστών αυτοκτονίας που είναι : Jamal Ι.., Muhittin Κ., Saad A. και Abdullah A.

 Σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες  οι βομβιστές μπήκαν στην Τουρκία στις 16 Αυγούστου και τώρα βρίσκονται στην περιοχή της Şanlıurfa (σύνορα Συρίας).


--

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ