Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Info Post


"Όσο περισσότερους εκπροσώπους των αντιδραστικών κληρικών καταφέρουμε να εκτελέσουμε, τόσο το καλύτερο" -Βλαντιμίρ "Λένιν" Ουλιάνοφ, 19 Μαρτίου 1922

Σύμφωνα με τον Σοβιετικό πολιτικό και ιστορικό Αλεξάντερ Γιάκοβλεφ (Alexander Yakovlev 1923 – 2005 -φώτο), ο οποίος ήταν ανώτερο μέλος του Politburo, (του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Σοβιετικής Ένωσης), πάνω από 200.000 χριστιανοί κληρικοίθανατώθηκαν στη Σοβιετική Ένωση. Τους περισσότερους τουςεκτέλεσαν, αλλά πολλούς τους σταύρωσαν, τους έθαψαν ζωντανούς, τους έγδαραν το κρανίο ή τους δολοφόνησαν με διάφορες άλλες τρομακτικές σαδιστικές μεθόδους. Σύμφωνα με τον Αμερικανό μελετητή Michael P. Riccards, κάθε μέρα, ο Λένιν επέμεινε να ελέγχει ο ίδιος προσωπικά τους καταλόγους θανάτου των δολοφονημένων κληρικών.

Μέχρι το 1928, οι Μπολσεβίκοι είχαν καταστρέψει, κλείσει ή μετατρέψει για άλλες χρήσεις το 37,5 % των 48.000 ενοριών της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. Μέχρι το 1939, το ποσοστό έφτασε πάνω από 99 %. Κατά την αρχική επιτυχία της Βέρμαχτ μετά την 22 Ιουνίου 1941 στην εισβολή των Γερμανών στη Σοβιετική Ένωση, οΣτάλιν επέτρεψε χιλιάδες εκκλησίες να ανοίξουν εκ νέου (με κληρικούς εγκεκριμένους από καθεστώς), σε μια προσπάθεια να εξευμενίσει τον από καιρό καταπιεσμένο λαό του. Αλλά μετά τον πόλεμο, υπό τη διακυβέρνηση του Στάλιν αλλά και ακόμα στην εποχή του Χρουστσόφ, οι εκκλησίες και πάλι έκλεισαν κατά χιλιάδες.

Ο Γιάκοβλεφ, το 2002 στο βιβλίο του«Ένας αιώνας βίας στη Σοβιετική Ρωσία», (‘ACentury of Violence in Soviet Russia’), ισχυρίζεται ότι μόνο ο θάνατος του Στάλιν το Μάρτιο του 1953, εμπόδισε την προγραμματισμένη εκδίωξη των Εβραίων από τα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα στη Ρωσία και ότι ο Στάλιν έκλεισε συναγωγές. Παρά το γεγονός ότι ένα άρθρο που εμφανίστηκε στους Washington Times (28 Νοεμβρίου 1995), παραθέτει τους ισχυρισμούς του Yakovlev ότι το 1969, μόνο 14,6 % από τις εκκλησίες στη Σοβιετική Ένωση παρέμειναν ανοικτές και ότι "και τα εβραϊκά θρησκευτικά κτίρια καταστράφηκαν σε παρόμοια ποσοστά". Αλλά αυτό είναι απίθανο. Ο Yakovlev έχει ένα κεφάλαιο 15 σελίδων με τίτλο "Αντισημιτισμός" στο προαναφερθέν βιβλίο του, αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στον μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αντι - σιωνισμό στη Σοβιετική Ένωση, αλλά ο ίδιος δεν αναφέρει πουθενά ότι τα εβραϊκά θρησκευτικά κτίρια καταστράφηκαν σε "παρόμοιο ποσοστό" όπως οι εκκλησίες.

Το 1927, όταν οι Μπολσεβίκοι ήταν απασχολημένοι με την καταστροφή εκκλησιών και τη σφαγή του κλήρου, στην προσπάθειά τους να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τον Χριστιανισμό στη Σοβιετική Ένωση, επέτρεψαν τους Εβραίους νακατασκευάσουν νέες συναγωγές, σύμφωνα με τον ραβίνο Jacob Minkin, της Συναγωγής με κύρος ‘Temple Beth El’ της Νέας Υόρκης, όπως περιέγραψε στην εβδομαδιαία στήλη του ‘The Jewish World’ και που δημοσιεύθηκε στην Syacuse Herald Magazine (δείτε το άρθρο του στο τέλος). Επί λέξει αναφέρει :

Κανένας φόβος για τους Εβραίους στη Σοβιετική Ρωσία

Σε μια συνάντηση Εβραίων λογίων στη Βαρσοβία κατά την οποία το αντικείμενο της συζήτησης ήταν οι εβραϊκές αποικίες στη Σοβιετική Ρωσία, ήρθαν στο φως μερικά πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τους Εβραίους σε αυτές τις αποικίες.

Αρχικά ήταν η επιθυμία της σοβιετικής κυβέρνησης να εξαλείψει όλα τα ίχνη της θρησκείας από αυτούς τους αποίκους. Αλλά στο τέλος παραιτήθηκε από αυτή την πρόθεση, λόγω της ανθεκτικότητας των Εβραίων στην προσκόλληση στη θρησκεία τους.
Είναι περίεργο, πράγματι, να επισκέπτεσαι τα σπίτια αυτών των Εβραίων και να βρίσκεις από τη μία πλευρά του δωματίου ένα πορτρέτο του Λένιν και από την άλλη πλευρά μια ιερή κιβωτό με κυλίνδρους, Βίβλους και Ταλμούδ. Είναι επίσης ενδιαφέρον να σημειωθεί ότι, ενώ αυτοί οι Εβραίοι εγκαθίσταντο ως κοινότητες, άρχιζαν να αναδιοργανώνουν την θρησκευτική ζωή τους, με την εισαγωγή Εβραίων  δασκάλων για να διδάξουν τα παιδιά τους. Στις πλουσιότερες αποικίες έχτισαν ακόμα και συναγωγές. Στις φτωχότερες αποικίες συγκεντρώνονταν για τη θεία λατρεία σε ιδιωτικές κατοικίες, όπως οι πατέρες τους έκαναν παλιά.

Στην Κριμαία, τη Μογγολία και σε άλλα σοβιετικά οχυρά, βρίσκουμε να επικρατεί η ίδια κατάσταση. Οι ίδιες ιερές κιβωτοί στα σπίτια των Εβραίων, να βρίσκονται παράλληλα με το πορτρέτο στον απέναντι τοίχο, και να στέφονται ως πρόκληση για τον Λένιν και τον αθεϊσμό του εκεί. Η κληρονομιά και η κοινωνική παράδοση του Εβραίου μπορεί να αντέξει την επίθεση των φανατικών ασεβών, δεδομένου ότι άντεξε στις μισαλλοδοξίες και τις δεισιδαιμονίες των παλαιών εποχών.

Διάβασε:
ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ / Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ