Breaking News
Loading...

Translate

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Info Post



 Πρόκειται για το πιο επιτυχημένο σχέδιο όλων των εποχών, τα αποτελέσματα και οι εφαρμογές του οποίου καταγράφονται στην ιστορία πολλών λαών ανά το πέρασμα των χρόνων.
 Και όπως υφίσταται, η ιστορία επαναλαμβάνεται και βρισκόμαστε εδώ, αντιμέτωποι για άλλη μία φορά σε γεγονότα μη αναστρέψιμα ή απλά κοινώς αδιάφορα σε εμάς. Μεταξύ λογικής και πνεύματος, ψυχής και αξίας, ήθους και καλοπέρασης, πάλης και συμφέροντος, οι ηττημένοι είναι πάλι οι ίδιοι. Οι Έλληνες με την αθάνατη ελληνική ψυχή.
 Οι διαιωνιστές του έθνους μας, οι απόγονοι των ηρώων μας, οι θιασώτες της ιστορίας μας. Ξέρουν να κρύβονται καλά ή απλά δεν υπάρχουν? Μου είναι αδιανόητο έστω να φανταστώ πως μόνο τα ματωμένα χώματα που πατώ φιλοξενούν στα ενδότερα τά τους τη δύναμη, το σθένος και την αξία του ελληνικού πνεύματος, θαμμένα μαζί με τα άψυχα κορμιά που τα τίμησαν...
 Και βρίσκομαι εδώ, έτη πολλά αργότερα, να αναζητώ την υπερηφάνια και την ικανοποίηση που στολίζουν πολλά αρχαία κείμενα. Αναζητώ την τιμή για την οποία πολέμησε ο Αχιλλέας, την ανδρεία του Οδυσσέα, το πάθος του Ομήρου, το σθένος των Σπαρτιατών, το φιλοσοφικό στοχασμό των Αθηναίων, το "χρυσό" Περικλή, τη χείρα της Αθηνάς...
 Αναζητώ κάτι ελληνικό στα ελληνικά εδάφη. Κάτι γενναίο στον ταλαιπωρημένο αυτόν τόπο. Κάτι αληθινό στην παραποιημένη μου καθημερινότητα. Κάτι εύστοχο που να φέρει το άρωμα των ελληνικών αγώνων. Κι έτσι απλά αναζητώ. 
 Περπατώ στο δρόμο σκεπτική και προβληματισμένη. Η σκλαβιά έφυγε με την Έξοδο και ξαναγύρισε υπό την απειλή της. Η ιστορία πάλι κάνει τον κύκλο της. Η Έξοδος του Μεσολογγίου υπήρξε σταθμός για την ελευθερία του έθνους. 
Η έξοδος από το ευρώ, ήταν απλά η αφορμή για την υποδούλωσή του. Κάτι η βόλεψη, κάτι η καλοπέραση, κάτι το συμφέρον μιας -κατα τ'άλλα κοινωνικοποιημένης- μαζικής απάθειας και η επανάσταση θα αργήσει πολύ ακόμη. Η ύπνωση είναι διαρκείας... "Divide et impera" Ο φανατισμός, το μίσος και η απέχθεια , πυρήνες του φόβου και της απελπισίας, υποθάλπωνται συνηδειτά κι ασυνείδητα στα σκοτεινά υπόγεια του μυαλού κάθε απεγνωσμένου, απογοητευμένου, αγανακτησμένου Έλληνα πολίτη. 
Οι Ερινύες, συνεπείς όπως πάντα, τους κατατρέχουν: απονομή δικαιοσύνης. Για ποιά δικαιοσύνη μπορούμε όμως να μιλάμε? 
Από αξία κατήντησε απλή έννοια, από τη σημασία της εκμεταλλευόμαστε μόνο τους όρους, από το ήθος μας απουσιάζει η σπουδαιότητά της. Σήμερα ένα 34χρονο παλληκάρι εξακολουθεί να παραμένει νεκρό. Δεν έχει αλλάξει τίποτα.
 Και ούτε πρόκειται. Είναι ο νόμος της φύσης, ο νόμος των αιθέρων. Ο νόμος που επικεντρώνεται στα στοιχεία που περιβάλλουν την ανθρώπινη ύπαρξη. Ή μάλλον την ύπαρξη σκέτο. Δεν υπάρχει ανθρωπιά. Την αγόρασε το χρήμα, η δόξα, η απόλαυση, η ψευδαίσθηση πως ζεις, ασχέτως αν δεν είσαι ζωντανός εδώ και καιρό... 
 Συνεχίζω την πορεία μου μέσα στον κόσμο. Όλοι σκυθρωποί, ρυτιδιασμένοι, χαμηλωμένο το κεφάλι κι ακόμη πιο πολύ το βλέμμα. Κάτι δεν πάει καλά. Ξεκίνησε.
 "Divide et impera". 
Αυτό είναι. Προετοιμάζουν το έδαφος για αυτό που έρχεται. Για κάτι μεγάλο. Κάτι που θα δώσει ρόλο στις άψυχες μαριονέτες που συντηρούν το καταραμμένο σύστημα. Ξεκίνησαν με δειλά βήματα, καλύπτοντας διακριτικά μα όχι παντελώς τα χνάρια τους. Ολόκληρο έθνος βρίσκεται καθηλωμένο στις οθόνες, παρακολουθώντας τη μακαβριότητα της πολιτικής αυτής. 
Κι αντί να σφίξει τις γροθιές, να τρίξει τα δόντια, να βγάλει την ιαχή εκείνη που αναγεννά την επιθυμία για επανάσταση, την ανάγκη για απελευθέρωση, την ανατριχίλα της κυριαρχίας. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Κάτι δε λειτουργεί σωστά. 
Προετοιμάζουν το έδαφος για εμφύλιο. Και θα τα καταφέρουν. Και η κοινή γνώμη αποσιωπά. Παραμένει σιωπηλή γιατι απλά δεν έχει κίνητρο. Καταπατάται η βούληση και απομονώνεται η έκφραση. Όχλος χειραγωγούμενος και κατευθυνόμενος προς σφαγή στο βωμό των συμφερόντων και του εκφοβισμού. 
Στο όνομα της Δημοκρατίας συμμορίες κατακλύζουν τη Βουλή, πολιτικοί υποστηρίζουν εγκληματικά νομοσχέδια, ελληνικά χέρια αφαιρούν ελληνικές ζωές. 
Έχουμε την πιο διακριτική γενοκτονία όλων των εποχών.
 Πλέκει τον ιστό της σαν αράχνη, περιμένοντας τα πρώτα της θύματα προς κατασπαραγμό. Και στο βάθος νωχελικές φωνές, σπαραγμοί και συνθήματα κατά των πάντων , συντροφεύουν τόσο τις ψυχές εκείνες που φεύγουν άδικα, όσο κι αυτές που μένουν πίσω κι επιζητούν την εκδίκηση. Κάτι δεν πάει καλά εδώ. "Divide et impera"... 
 "Διαίρει και Βασίλευε"... 
 Κρίμα για το κάθε θύμα, απέχθεια για το δολοφόνο του, ντροπή για την κατάντια των Ελλήνων... 
 "Maria kavatzo"
  conspiracyfeeds

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ