Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

Info Post



…σύμφωνα με το 62% των αναγνωστών του πρακτορείου Bloomberg 

Πολύ πιθανή είναι η χρεοκοπία της Ελλάδας σύμφωνα με δημοσκόπηση του Bloomberg, καθώς το 62% των ερωτηθέντων θεωρεί «πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της χώρας μετά τις γερμανικές εκλογές, ενώ μόλις το 31% τη θεωρεί «καθόλου πιθανή». 

Η δημοσκόπηση έγινε στις 10 Σεπτεμβρίου, σε δείγμα 900 αναγνωστών του πρακτορείου, οι οποίοι επιλέχθηκαν τυχαία ανάμεσα στους 300.000 συνδρομητές του. Σύμφωνα με τους αναλυτές η πιθανότητα στατιστικού λάθους ανέρχεται στο 3.3% 

Η έρευνα δίνει στοιχεία και για την Κύπρο για την οποία το 55% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζουν«πολύ πιθανή» την χρεοκοπία της και, μόλις το 29% την χαρακτηρίζει «απίθανη». 

Ωστόσο το 31% το οποίο χαρακτηρίζει «απίθανη» την χρεοκοπία της Ελλάδας, είναι το πιο μεγάλο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει η χώρα από το 2010 όπου γίνονται οι έρευνες του πρακτορείου. 

Στην τρίτη θέση μιας πιθανής χρεοκοπίας είναι η Πορτογαλία με ποσοστό 33%, ενώ η Ισπανία, η Ιταλία, η Σλοβενία και η Ιρλανδία, συγκεντρώνουν αρκετά χαμηλά ποσοστά για το ενδεχόμενο κατάρρευσης. 

Όσον αφορά τις πολιτικές μεγάλων ηγετών του κόσμου, ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε αποσπά το 70% των θετικών απόψεων των αναγνωστών, με την Άνγκελα Μέρκελ να ακολουθεί με ποσοστό 65% και τον Ντέιβιντ Κάμερον να είναι τρίτος με ποσοστό 50%. 

Στην τέταρτη θέση ο Μπαράκ Ομπάμα με ποσοστό 45% θετικών απόψεων για την πολιτική του. 

Τέλος, το 39% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι η κινεζική οικονομία θα αρχίσει να κάμπτεται, με την Ευρωζώνη να ακολουθεί με ποσοστό 21%. 



Πηγή: Βόρεια

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ