Φωτιές άναψε και στην Ιταλία η προδημοσίευση αποσπασμάτων από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Τίμοθι Γκάιτνερ, με αναφορές στο παρασκήνιο της συνόδου των Καννών το 2011.
Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με αφορμή τα όσα γράφει ο Γκάιτνερ για σχέδιο ανατροπής της τότε κεντροδεξιάς κυβέρνησης της Ιταλίας, επανέρχεται στα περί ευρωπαϊκής συνωμοσίας εναντίον του και στις αφόρητες πιέσεις που του ασκήθηκαν για να δεχθεί η χώρα του βοήθεια από το ΔΝΤ, κάτι που ο ίδιος αρνήθηκε για «να μην γίνει αποικία η Ιταλία, όπως έγινε η Ελλάδα».
«Πρέπει να πω ότι ο Ομπάμα φέρθηκε καλά καθόλη την διάρκεια της G20 (στις Κάννες, το 2011). Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί μας φώναξαν σε δυο συνεδριάσεις, δυο συνεχόμενες ημέρες και σε αυτές τις συνεδριάσεις προσπάθησαν να με κάνουν να αποδεχθώ παρέμβαση του ΔΝΤ. Εγώ τους διαβεβαίωσα ότι τα δημοσιονομικά μας ήταν σε τάξη, ότι δεν είχαμε ανάγκη από εξωτερική βοήθεια και αρνήθηκα να δεχθώ αυτή την προσφορά, κάτι που σήμαινε ότι θα δεχόμουν να γίνει αποικία η Ιταλία, όπως έγινε αποικία η Ελλάδα με την τρόικα» δηλώνει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι και θεωρεί ότι το βιβλίο του Γκάιτνερ επιβεβαιώνει τα όσα έλεγε περί συνωμοσίας εναντίον του με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησής του.
«Ζήτησαν να μην υποστηρίξουμε την χορήγηση δανείων από το ΔΝΤ στην Ιταλία, εφόσον ο Μπερλουσκόνι, αρνούταν να αποχωρήσει» αναφέρει στο βιβλίο του «Stress Test: Σκέψεις για την οικονομική κρίση», ο Γκάιτνερ, ο οποίος σημειώνει ότι οι ΗΠΑ απέρριψαν αυτή την πρόταση, λέγοντας: «Δεν μπορούμε να έχουμε το αίμα του στα χέρια μας».
Μετά την δημοσίευση των αποσπασμάτων ο Μπερλουσκόνι έκανε λόγο «για ξεκάθαρη παραβίαση των δημοκρατικών κανόνων και για επίθεση στην κυριαρχία της Ιταλίας» και δήλωσε ότι επιβεβαιώνονται τα όσα έλεγε για ευρωπαϊκή συνωμοσία εναντίον του.
Ο 77χρονος μεγιστάνας και πρώην πρωθυπουργός, έχει πολλάκις κατηγορήσει τους Ευρωπαίους και τον Ιταλό Πρόεδρο, Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, για «πραξικόπημα» που οδήγησε στην απομάκρυνσή του από την πρωθυπουργία, το 2011.
ΠΗΓΗ: www.ethnos.gr
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου