Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Info Post



 Ήδη ετοιμάζεται η κυβέρνηση που θα αναλάβει τη χώρα αν ξεφύγει η βάρκα. Δεν το ξέρετε ούτε αυτό;

 

Του Καθ. Γ.Ζουγανέλη

Ο πανικός έχει ξεκινήσει εδώ και πολλές εβδομάδες. Οι τραπεζίτες και οι παπαγάλοι τους στα ΜΜΕ και έχουν πολλούς από ότι φαίνεται, παρουσιάζουν μια πολυ εξιδανικευμένη κατάσταση για τις τράπεζες που δεν έχει καμμία σχέση με τη πραγματικότητα.

Μια απο τις εταιρείες αξιολόγησης τραπεζών, για την αξιοπιστία των οποίων πολλές φορές έχει εκφραστεί αρνητικά η ΕΕ, ο οίκος Fitch αναβάθμισε τις αξιολογήσεις της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank και της Eurobank από CCC σε Β-, σε συνέχεια της αντίστοιχης αναβάθμισης της μακροπρόθεσμης πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας μας την περασμένη Τρίτη. Ο οίκος Fitch αναβάθμισε επίσης τους δείκτες βραχυπρόθεσμης αξιολόγησης των τραπεζών σε Β από C και τις αξιολογήσεις βιωσιμότητας σε Β- από F. Οι προοπτικές (outlook) των εγχώριων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων χαρακτηρίζονται σταθερές, όπως και αυτές της Ελλάδας.

Ενδιαφέρον έχει ότι
η ανακοίνωση του οίκου Fitch έγινε ΠΡΙΝ ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που κατά τον καλά όπως φαίνεται ενημερωμένο οίκο θα γίνει μέχρις τις 14 Ιουνίου.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι εκείνη την ημερομηνία αναμένονται οι Εθνικές εκλογές, που για πολλούς όπως εγώ, πιστεύουν ότι δεν είναι κάτι που επιθυμεί να γίνει το ΣΥΡΙΖΑ τότε αλλά το 2015! Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε και των πολλαπλών πολιτικών πρόσφατων αστοχιών του. Το ΣΥΡΙΖΑ θέλει να ξεφορτωθεί ιστορικά το πρόβλημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών που ΠΙΘΑΝΟΝ να ολοκληρωθεί με το εγκληματικό PSI-2 για το οποίο σας έχω μιλήσει πολλές φορές παλαιότερα. Δέστε σχετικά άρθρα εδώεδώ,εδώ και ΕΔΩ.

Ο Ελληνικός λαός βγήκε στη ζητιανιά, 
  1. γιατί οι εφοπλιστές δεν πληρώνουν τα 10 δις ευρώ φόρους το χρόνο που πρέπει να πληρώνουν
  2. γιατί δεν έχει γίνει ενδελεχής έλεγχος του χρέους και εκκαθάριση των τραπεζών απο την Ελληνική δικαιοσύνη και από επιτροπή εμπειρογνωμόνων εκλεγμένη απο το λαό
  3. γιατί συνεχίζουν τις τράπεζες να τις διοικούν οι ίδιοι που εξαφάνισαν απο τα ταμεία τους τις καταθέσεις χωρίς να τιμωρηθούν και στους οποίους οι τράπεζες επιστρέφουν με μετοχές, που τους πουλάει φτηνά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, το οποίο τις αγόρασε με δανεικά σε πολύ υψηλότερες τιμές 
  4. γιατί το παρόν πολιτικό σύστημα συστηματικά συνεχίζει να συγκαλύπτει όσα έχουν γίνει μη κάνοντας αυτά που πρέπει να κάνει δηλαδή να τιμωρήσει τους ενόχους και την αποτυχία. Αυτό είναι δύσκολο αφού το παρόν πολιτικό σύστημα είναι μια αποτυχία απο μόνο του. Είναι το σκατό του φιδιού!
  5. γιατί ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο αποδημήσας ήταν ανίκανος να καταλάβει ότι η Ελλαδα μέ τη τόσο χαμηλή ανταγωνιστικότητα δεν θα μπορούσε να σταθεί δίπλα στη Γερμανία αν δεν είχει εξασφαλιστθεί με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας της οικονομίας της και αν δεν υπήρχε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα πλήρους ένωσης της ΕΕ σε όλα τα επίπεδα. Ο Ανηψιός τον ακολούθησε σε “επιτυχίες” και “επιλογές” αυξάνοντας κατά 100 δις ευρώ το δημόσιο χρέος, προσθέτοντας σκάνδαλα και έχοντας ένα μηδενικό πολιτικό λόγο που χανόταν στα σοκάκια της Μυκόνου και στις μεταβιβάσεις στο Βατοπέδι…
Προσοχή, οι παπαγάλοι είναι σε δράση
Είναι τόσο στενή η σχέση μέσα στα κανάλια της διαπλοκής στη χώρα, που μόνο επίγονοι και άνθρωποι που έχουν ελεγθεί σε human behavior προωθούνται στις θέσεις-κλειδιά. Αυτές οι θέσεις στο μελλοντικό σύνταγμα κατά πάσα πιθανότητα θα παγιωθούν σε πρόσωπα ελεγμένης και εξακριβωμένης εμπιστοσύνης. Το ευχάριστο είναι άλλο. Αυτό δεν θα σας το πώ, γιατί σε αυτό στηρίζω τις ελπίδες μου.
Είναι γεγονός, ότι το ΣΥΡΙΖΑ έχει δυναμική νίκης. Δεν είναι όμως κάποιο κόμμα με αξιώσεις και στο οποίο θα μπορούσε να στηριχθεί ο Ελληνικός λαός για να βγεί απο τη κρίση.

Τα κατοχικά ΜΜΕ έχουν γραμμή να μη “ανεβάζουν” στα μικρόφωνα όσους μιλούν γιαπραγματική ανάπτυξη και παραγωγή όπως εγώ, προτιμούν αυτούς που μιλούν για πληροφορική (πωλήσεις PC), για Τούβλα και Μπάζα (δρόμοι με λακούβες, εθνικοί δρόμοι με λιγότερο πλάτος και κακή κατασκευή κλπ) και για τουρισμό (εφοπλιστές και τεμπέληδες των καφενείων), για ΕΣΠΑ, για ανάγκη να πέσουν λεφτά στην αγορά, για εξωστρέφεια και τρίχες κατσαρές. Τα πράγματα φαίνονται απο μακριά ότι είναι μιλημένα και συμφωνημένα ανάμεσα σε όλα τα κόμματα και στα αφεντικά του, που βλέπουν την πολιτική σαν ιππόδρομο. Ακόμη να δούμε τις κασέτες της ΧΑ…

Το κάθε κόμμα στην Ελλάδα αναλαμβάνει στη διάρκεια της διακυβέρνησης του μια εργολαβία…

Το ΣΥΡΙΖΑ θα αναλάβει να επαναφέρει τη χώρα στη “τάξη” κάνοντας πολλά λάθη (αυτό είναι κάτι παραπάνω απο σίγουρο) και οδηγώντας τη χώρα προς το χειρότερο. Θα υπογράψει ένα νέο μνημόνιο που θα λέγεται Μνημόνιο Ανάπτυξης (ή κάπως έτσι) και θα ψηφίσει ένα νέο σύνταγμα, που σκοπό θα έχει την αδυναμία προώθησης αποφάσεων και τη δημιουργία πολλών αντιπαραθέσεων.

 Τυπικά μιλώντας, όπως η παρούσα κυβέρνηση έτσι και το ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει κάποιο σοβαρό επιστημονικό δυναμικό για να αντιμετωπήσει τα θέματα της οικονομίας, της ανάπτυξης και της δικαιοσύνης ακόμη και αν ήθελε. Το ΣΥΡΙΖΑ είναι καμμένο απο χέρι… Έχω εξασκηθεί…

Για να γελάσουμε λίγο με τα χάλια σας στην Ελλάδα, σήμερα διάβασα  σε κάποιο site που κελαηδούν οι παπαγάλοι απο παληά, ότι η τράπεζα Πειραιώς έκανε τη συμφωνία της χρονιάς με τη MIG!
Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, φέρεται ότι θα καλύψει ένα μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο της MIG, ύψους 250 εκατ. ευρώ, με τη συμφωνία ότι θα μετατρέψει τουλάχιστον 90 εκατομμύρια απο αυτά σε μετοχές. Mε αυτόν τον τρόπο θα καταστεί ο μεγαλύτερος μέτοχος της MIG με ποσοστό περίπου 18%. Και ποιός τρελλός θα έκανε κάτι τέτοιο με το αζημίωτo; Σε όλη τη ΕΕ δεν υπήρχε καλύτερη επένδυση να γίνει;

Δεν ξέρω τί σας ταίζουν…
 
Οι δημοσιογράφοι στην Ελλάδα ισχυρίζονται ότι με 10 εκ. ευρώ αγοράζουν σπίτια στο “Διακοφτό” και η Δικαιοσύνη και το ΣΔΟΕ τους πιστεύει αντι να τους χώσει στη Ψειρού να φτειάχνουν σπιτάκια με σπίρτα…

Σήμερα όλα τα Χρηματιστήρια έπεσαν. Το Ελληνικό όχι. Αν λειτουργούσε η επιτροπή της Χρηματαγοράς θα έπρεπε ήδη να έχει κάνει έλεγχο για “χειραγώγιση” μετοχών.

Μπανανία είναι η χώρα, με ένα λαό που ζεί μέσα στη βλακεία και στην ευθυνοφοβία που είναι ο καλύτερος συνδιασμός για να παραμείνει η χώρα το πλυντήριο της ΕΕ, ένας παράδεισος των εφοπλιστών όλου του κόσμου που με 300,000 ευρώ θα παίρνουν την Ελληνική υπηκοότητα με ένα αναπτυξιακό νόμο του Σαμαρά και θα κάνουν τις δουλειές τους χωρίς να πληρώνουν φόρους και χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανένα.

ΥΓ. Ήδη ετοιμάζεται η κυβέρνηση που θα αναλάβει τη χώρα αν ξεφύγει η βάρκα. Δεν το ξέρετε ούτε αυτό; 



Πηγή

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ