Breaking News
Loading...

Translate

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Info Post

Ίσως τη βγάλουν καθαρή τα… golden-boys
Λαϊκίζοντας, όπως πάντα, ορισμένοι βουλευτές με στόμφο φωνάζουν πως οι ένοχοι της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας θα προσαχθούν στα δικαστήρια. Λένε επίσης ότι θα πληρώσουν οι ένοχοι, όποιοι και αν είναι, κυβερνητικοί ή τραπεζίτες.
Για τους πρώτους ίσως υπάρξουν κάποιες κατηγορίες που θα τους απαγγελθούν, όμως για τους τραπεζίτες δεν φαίνεται να υπάρχει μέχρι σήμερα ποινική ευθύνη, αφού: (α) Οι τράπεζες είναι ιδιωτικοί οργανισμοί, (β)Οι τραπεζίτες που άρπαξαν τα χρήματα δεν τα έκλεψαν ούτε και τα υπεξαίρεσαν, (γ) Ούτε και προέβησαν σε οποιεσδήποτε πλαστογραφίες ή χρησιμοποίησαν παράνομα μέσα για να αποκτήσουν τους πακτωλούς χρημάτων που ήταν μια από τις κυριότερες αφορμές της οικονομικής δυσπραγίας του τόπου.
Οι τραπεζικοί, άλλως golden-boys, αφαίρεσαν εκατομμύρια από τις τράπεζές τους, με τη νόμιμη μορφή των «μπόνους» και την εξίσου νόμιμη μορφή του δανεισμού. Συνεπώς οι βουλευτές που κατακεραυνώνουν τους τραπεζικούς κοροϊδεύουν τον κόσμο και προσπαθούν να αποφύγουν τις δικές τους ευθύνες οι οποίες πηγάζουν πρώτα από τον μη έγκαιρο έλεγχο των τραπεζών και από τη μη ψήφιση νόμων που να απαγορεύουν τα «μπόνους» και τη δανειοδότηση με εκατομμύρια, εκλεκτών των τραπεζών.
 www.philenews.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ