Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Info Post

Οι Ηνωμένες Πολιτείες κρατούν υποκριτική στάση απέναντι στις επιθέσεις των νεοναζί του Κιέβου στους ρωσόφωνους της νοτιοανατολικής Ουκρανίας, γράφει σε νέα στήλη του ο Ron Paul, πρώην μέλος του αμερικανικού Κογκρέσου.
 
Στην στήλη, που δημοσιεύθηκε από το Ινστιτούτο του Ron Paul για την Ειρήνη και την Ευημερία, ο πρώην βουλευτής κατακεραυνώνει τον αμερικανικό ρόλο στην σύγκρουση που εκτυλίσσεται στην Ουκρανία, επικρίνοντας τις ΗΠΑ για το γεγονός ότι κατηγορούν τους ρωσόφωνους αντί για τους καθεστωτικούς του Κιέβου για την πρόσφατη έκρηξη βίας στη χώρα.
 
Η στήλη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την επίθεση του ουκρανικού στρατού στη Μαριούπολη όπου σκότωσε τουλάχιστον 20 ανθρώπους και το αποτρόπαιο ολοκαύτωμα της προηγούμενης εβδομάδας στην Οδησσό.
 
Μετά από την έκφραση υποστήριξης του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ προς τους νεοναζί, επιρρίπτοντας την ευθύνη στους ρωσόφωνους αυτονομιστές, ο Ron Paul γράφει ότι η αμερικανική κυβέρνηση δεν θα πρέπει να υποστηρίζει τη χρήση της βίας από τους καθεστωτικούς, εναντίον του ίδιου του ουκρανικού λαού του, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για αμάχους.
 
Όπως εξηγεί ο Paul, αυτή η αμερικανική θέση είναι μια αντιστροφή  όσων δήλωναν οι ΗΠΑ, όταν υποστήριζαν τους φιλοδυτικούς διαδηλωτές της Μαιντάν εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης του προέδρου Β. Γιανουκόβιτς.  
 
«Αλλά τώρα που οι πρώην διαδηλωτές έχουν έρθει στην εξουσία», γράφει ο Paul, «οι ΗΠΑ εκλαμβάνουν διαφορετικά την έννοια της "διαμαρτυρίας"».
 
«Οι ΗΠΑ το βλέπουν αυτό προσπάθεια αποσταθεροποίησης υποκινούμενη από τη Ρωσία, αλλά γιατί είναι τόσο δύσκολο να καταλάβει κανείς ότι οι άνθρωποι στην Ουκρανία είναι από μόνοι τους απλά αγανακτισμένοι με τις ΗΠΑ και την ΕΕ, για τη συμμετοχή τους στην ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης στη χώρα τους;».
 
«Θα είμαστε εμείς το ίδιο πρόθυμοι να δεχτούμε μια μη εκλεγμένη κυβέρνηση της Ουάσιγκτον να αναλάβει την εξουσία στις ΗΠΑ, με την υποστήριξη της Κίνας ή του Ιράν;».
 
Ο Paul επικρίνει επίσης τις ΗΠΑ για την απειλή τους να εφαρμόσουν επιπρόσθετες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.
 
Τέλος, ο Paul έθεσε το γενικότερο ερώτημα, όσον αφορά το γιατί θα πρέπει οι ΗΠΑ να εμπλέκονται στην Ουκρανία.
 
«Είμαστε χρεωκοπημένοι», γράφει. «Δεν έχουμε ούτε καν τη δυνατότητα να καθορίσουμε τη δική μας οικονομία. Ωστόσο, θέλουμε να ελέγξουμε την Ουκρανία; Έχει πραγματικά σημασία για μας ποιους επιλέγουν οι Ουκρανοί για να τους εκπροσωπούν;
 
Είναι πραγματικά θέμα εθνικής ασφάλειας για το οποίο αξίζει να διακινδυνεύουμε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, το αν τελικά η Ουκρανία ψηφίσει για μεγαλύτερη περιφερειακή αυτονομία ή μια ασθενέστερη κεντρική κυβέρνηση;»
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ