Breaking News
Loading...

Translate

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Info Post
ΟΠΟΙΟΣ ελέγχει το Βερολίνο, ελέγχει τη Γερμανία. Και όποιος ελέγχει τη Γερμανία, ελέγχει την Ευρώπη . 
Αυτό έλεγε πριν από πολλές δεκαετίες ο Λένιν και κανείς δεν μπορεί να πει σήμερα, εν ετει 2013, ότι είχε άδικο..... 


Η Γερμανία, πράγματι, ελέγχει και σήμερα την Ευρώπη! 
Για άλλους λόγους, προφανώς, αλλά την ελέγχει. Το πολιτικό κενό που έχει δημιουργηθεί
μετά τις εκλογές είναι και η βασική αιτία της αβεβαιότητας που έχει προκληθεί γύρω από το ελληνικό ζήτημα και δη γύρω από το χρέος και το φημολογούμενο δημοσιονομικό κενό. Οι θεσμικοί εκπρόσωποι της EE αποφεύγουν να πάρουν θέση και μέσα από μισόλογα, χαμόγελα αμηχανίας και θολές δηλώσεις προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο. 
Τα ίδια, ίσως λιγότερο ευγενικά, κάνουν και οι εκπρόσωποι των δανειστών μας. 
Οι κ. Τόμσεν, Μαζούχ και Μορς έχουν εξαφανιστεί. 
Όχι γιατί πήγε κάτι στραβά στην υλοποίηση του προγράμματος, αλλά απλά διότι δεν έχουν ξεκάθαρες εντολές από... ψηλά. 

ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΟ μυστικό ότι όλοι τους περιμένουν να υπάρξει κυβέρνηση στη Γερμανία. Μέχρι τότε, κανείς δεν πρόκειται να μιλήσει συγκεκριμένα, θα θεωρητικολογούν, θα αοριστολογούν και θα περιμένουν. 
Το θύμα βεβαία σε αυτή την περίπτωση είναι και πάλι η Ελλάδα, η οποία βιάζεται να κλείσει τα θέματα προκειμένου να προχωρήσει μπροστά.
 Προκειμένου να πατήσει πάνω σε ένα κλίμα σταθερότητας και να προσελκύσει επενδυτές, να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. 
Σωστά ο Αντώνης Σαμαράς είπε και χθες στον πρόεδρο του Euroworking Group ότι το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της αναβλητικότητας των εταίρων μας αποθαρρύνει επενδυτές και βάζει εμπόδια στις αποκρατικοποιήσεις. 

ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ αυτήν τη φορά είναι ότι αυτοί που δεν δείχνουν να βιάζονται είναι οι δανειστές μας. Πιέζουν την Ελλάδα μέσω διαρροών ότι έχει καθυστερήσει η υλοποίηση των προαπαιτούμενων, απειλούν με νέα μέτρα και στο τέλος λένε και μια καλή κουβέντα για τις θυσίες των πολιτών. 

ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ θα συνεχιστεί για όσο διάστημα θα εξελίσσονται οι διαβουλεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στο Βερολίνο. Μόλις σχηματιστεί κυβέρνηση και μόλις οριστεί ο νέος υπουργός Οικονομικών, όλα αυτά τα γενικά και αόριστα θα σταματήσουν. 
Τότε και μόνο τότε θα ληφθούν οι αποφάσεις. 

πηγή: ΕΘΝΟΣ 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ