Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Info Post


Όπως ακριβώς ήταν αναμενόμενο με βάση τη μέχρι σήμερα συμπεριφορά της καγκελαρίου Μέρκελ, αναμένεται μια σκλήρυνση της γερμανικής πολιτικής προς το υπόλοιπο της ευρωζώνης . Σύμφωνα με πληροφορίες του Der Spiegel,η Μέρκελ προτίθεται να ζητήσει αλλαγή των Συμφωνιών της ΕΕ για να θέσει σε τάξη όλα εκείνα τα κράτη που δεν ακολουθούν μια άκαμπτη και αυστηρή πολιτική όπως η Γερμανία. Για όλα τα παραπάνω η Μέρκελ έχει ήδη ενημερώσει τον πρόεδρο της ΕΕ Hermann van Rompuy.

Όλα αυτά στο πλαίσιο των συνομιλιών με το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα για το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης. Η Μέρκελ προτίθεται να παραχωρήσει το υπουργείο οικονομικών στους σοσιαλδημοκράτες αφού προηγουμένως οι τελευταίοι έχουν αποδεχθεί ότι δεν θα υποστηρίξουν την έκδοση ευρωομολόγων ή άλλες παρόμοιες παραχωρήσεις στις ευρωπαϊκές χώρες που βρίσκονται σε κρίση . Ως αντάλλαγμα θα δοθεί η υπόσχεση για μεγαλύτερη προσπάθεια αύξησης της απασχόλησης και του κοινωνικού κράτους στη Γερμανία.

Ήδη μελετούνται οι τρόπο για εισαγωγή στο Πρωτόκολλο 14 των Ευρωπαϊκών Συνθηκών οι απαιτούμενες αλλαγές οι οποίες θα απαιτούν νέους κοινούς κανόνες για τον έλεγχο των κρατικών προϋπολογισμών των κρατών της ευρωζώνης και γενικά της οικονομικής πολιτικής.

Με άλλα λόγια , προκειμένου να συνεχισθεί η υποστήριξη μέσω χρηματοδοτήσεων, του ευρώ, το Βερολίνο ζητά μια αποφασιστική μείωση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών και μεταφορά αυτής σε υπερεθνικό επίπεδο. Οι αλλαγές αυτές θα είναι θωρακισμένες με υπογραφές και με χρονική διάρκεια και θα ελέγχονται από ευρωπαϊκές αρχές όποτε το επιθυμούν.

Είναι βέβαιον ότι οι αντιδράσεις έχουν ήδη αρχίσει να εκφράζονται από διάφορα κράτη μέλη αλλά και από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Πάντως όλα δείχνουν ότι η ευρωζώνη εισέρχεται σε μια νέα περίοδο σύγκρουσης όταν τα κράτη της Ν.Ευρώπης και η Γαλλία βρίσκονται σε πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση , η κοινωνική συνοχή διαλύεται και τα ακροδεξιά κόμματα σηκώνουν απειλητικά κεφάλι. Το μέλλον της ΕΕ δεν προοιωνίζεται καθόλου ευοίωνο.

Η ΕΕ βρίσκεται ίσως στο χειρότερο σημείο της ιστορίας της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ