Breaking News
Loading...

Translate

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Info Post



Στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ένα χαρτι τουαλέτας-φύλλο που αγωνίζεται σκληρά για την επιβίωσή του και αναζητά εναγωνίως επενδυτή (και είθε να βρει κάποιον αρκετά παράτολμο), δημοσιεύτηκε άρθρο εναντίον της εφημερίδας μας με αφορμή τη διανομή του DVD με τη σπουδαία, εθνικού περιεχομένου ταινία «Παύλος Μελάς».

Στην ανεκδιήγητη επιχειρηματολογία του, μεταξύ άλλων,...
αναφέρονταν και τα ακόλουθα: «Για δεύτερη φορά μέσα σ’ έναν χρόνο, η “κυριακάτικη δημοκρατία” μοίρασε χθες σε DVD την ταινία «Παύλος Μελάς» του Φίλιππου Φυλακτού, με την ψευδή πληροφορία ότι πρόκειται για έργο “απαγορευμένο”. Στην πραγματικότητα, ο “Παύλος Μελάς”, προπαγανδιστική παραγωγή του χουντικού Αρχηγείου Στρατού επί Παπαδόπουλου, που προβλήθηκε στις αίθουσες επί Ιωαννίδη, ουδέποτε απαγορεύθηκε στη μεταπολιτευτική Ελλάδα».

Στην πραγματικότητα, ο συντάκτης του γονατογραφήματος δείχνει ότι ενοχλήθηκε με τη διανομή της ταινίας και το μήνυμά της και όχι με τις μεταπολιτευτικές περιπέτειές της. Αν κρίνουμε από το σύνολο της αρθρογραφίας του -και ειδικά με ό,τι έχει να κάνει με τη Μακεδονία μας-, καλώς ενοχλήθηκε ο συγκεκριμένος. Ο Παύλος Μελάς ήταν μια προσωπικότητα την οποία η προδοτική Αριστερά έχει «εξορκίσει», απορρίψει και προσπαθεί να εξαφανίσει από τα ιστορικά βιβλία και τον δημόσιο διάλογο. Ο Παύλος Μελάς ήταν μια προσωπικότητα στην οποία εν πολλοίς οφείλεται ο μη εκσλαβισμός της Μακεδονίας. Από την άλλη, η ελληνική Αριστερά βγήκε στα βουνά μαζί με τους σλαβόφωνους απογόνους των κομιτατζήδων και τους υποσχέθηκε κομμάτι από την ιερή μας γη.

Επιπλέον, παίζοντας με το γράμμα των λέξεων και αγνοώντας επιμελώς την ουσία της πολιτικής κατάστασης της χώρας μας, ο συντάκτης της «Εφημερίδας των Συντακτών» αμφισβητεί την ουσιαστική απαγόρευση της ταινίας τη μεταπολιτευτική περίοδο, όπου η έξαλλη Αριστερά διέλυε κινηματογραφικές αίθουσες όταν προβάλλονταν ταινίες που απομυθοποιούσαν την εικόνα της (βλέπε «Ελένη»). Οσο κι αν δεν αρέσει σε ορισμένους εμμονικούς σταλινικούς, η ταινία «Παύλος Μελάς» ήταν όντως απαγορευμένη από το φαύλο κονκλάβιο του κομμουνιστικού ιερατείου, που πάντα χρησιμοποιούσε τη βία και την απειλή της χρήσης βίας για να διασφαλίσει την ιδεολογική της «ηγεμονία».

Τέλος, ο χαρακτηρισμός της ταινίας ως «χουντικής» είναι τουλάχιστον αστείος. Ο,τι δημιουργήθηκε επί 21ης Απριλίου πρέπει να αποδομηθεί, να διαλυθεί, να αμφισβητηθεί; Αν είναι έτσι, ας ξεκινήσουν οι μπουλντόζες να γκρεμίζουν κτίρια και να ξηλώνουν εθνικά οδικά δίκτυα. Υπάρχουν ισχυροί εργολάβοι... ομοϊδεάτες τους.

Δημοκρατία

Παύλος Μελάς - Η ταινία (Βίντεο)




Ολόκληρη σε ένα βίντεο και στην καλύτερη δυνατή ποιότητα ήχου και η εικόνας, η ταινία για τον Παύλο Μελά, που τα κανάλια ΔΕΝ προβάλλουν...

Μια μοναδική στο είδος της ταινία μεγάλου μήκους, που δικαίως χαρακτηρίστηκε από ειδικούς ως η πλουσιότερη και αυθεντικότερη υπερπαραγωγή στον ελληνικό κινηματογράφο.



Φέρνει σε άμεση επαφή με τα ιστορικά εθνικά και πολεμικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στις αρχές του 20ου αιώνα με πρόσωπα επώνυμα και ανώνυμα που αγωνίστηκαν για τα μεγάλα ιδεώδη της Φυλής.

Το έργο που κρατά συνεχώς αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή, οδηγεί σε πραγματική ψυχική μεταρσίωση και εθνική μέθη, θίγει ευαίσθητες χορδές της ελληνικής ψυχής και μάλιστα με την παρουσία και δράση του μεγάλου ήρωα του ιστορικού εκείνου έπους.

Τα ποικίλα γυρίσματα, με πλούσια πλάνα στην τότε Αθήνα και μάλιστα στα μέρη που έλαβαν χώρα τα ιστορικά γεγονότα, και οι αλλεπάλληλες σφοδρές πολεμικές σκηνές και συγκρούσεις φρίκης, οδηγούν από λαχτάρα σε λαχτάρα, κάνουν το έργο άκρως συγκινητικό και συναρπαστικό.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ:

Λάκης Κομνηνός, Φαίδων Γεωργίτσης, Καίτη Παπανίκα, Λίλλη Παπαγιάννη, Ανδρέας Φιλιππίδης, Γιάννης Αργύρης.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φίλιππος Φυλακτός




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ