Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Info Post

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ 

ΕΙΝΑΙ.....ΤΥΦΛΗ!!!!!




 
του Μάκη Βραχιολίδη - 
Η "αδέκαστη" Δικαιοσύνη, παρά το ότι είχε ελάχιστα στοιχεία στα χέρια της, με περισσή σπουδή και συνοπτικές διαδικασίες συνέλαβε τον αρχηγό της Χρυσής Αυγής Ν. Μιχαλολιάκο και κορυφαία στελέχη του κόμματος, θεωρώντας τους μέλη εγκληματικής οργάνωσης που ενέχονται στην δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Κι ενώ τις τελευταίες μέρες η πολιτική ζωή του τόπου σείεται από τη φυλάκιση βουλευτών της Χρυσής Αυγής, η κοινή γνώμη διερωτάται: πού είναι οι Έλληνες δικαστές να ερευνήσουν την ύπαρξη πιθανής εγκληματικής οργάνωσης που επί πολλά έτη δρούσε μέσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, κι εξαιτίας αυτής της δράσης της η χώρα και ο λαός κατακερματίστηκαν; Το μεγαλύτερο μεταπολεμικό σκάνδαλο στην Ελλάδα, το οποίο την έσυρε στον όλεθρο και εξαθλίωσε τον ελληνικό λαό τα τελευταία τρεισήμισι χρόνια, είναι αυτό της Siemens.
Το μαύρο χρήμα με το οποίο η γερμανική εταιρεία μπούκωσε το πολιτικό σύστημα, δίνοντάς του χαρακτηριστικά εγκληματικής οργάνωσης. Κι ενώ πολιτικά πρόσωπα ομολόγησαν την παράνομη δράση τους, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει καταχωνιάσει στα συρτάρια της αρμόδιας ανακρίτριας  κ. Νικολακέα τον φάκελο της Siemens χωρίς να προχωρεί την υπόθεση. Η Siemens δεν είναι μόνον ο Τσοχατζόπουλος ο οποίος οσονούπω αναμένεται να τιμωρηθεί για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Είναι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης Σημίτη, όπως οι Τσουκάτος και Μαντέλης που έχουν ομολογήσει τις πράξεις τους.  
 
Οι κ.κ. Τσουκάτος -Μαντέλης παραδέχθηκαν ότι ενθυλάκωσαν από τη Siemens, ο μεν πρώτος 1 εκατ. γερμανικά μάρκα που τα έβαλε στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ, ο δε δεύτερος 200.000 ευρώ για το… μέλλον του παιδιού του (!). Ο πρώην βουλευτής Επικρατείας και …ταμίας του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος, μετέφερε με τα… τσουβάλια τα μαύρα χρήματα του γερμανικού κολοσσού στην Χαριλάου Τρικούπη. Αν και έχει ομολογήσει, κυκλοφορεί ελεύθερος! Πού είναι η ευαισθησία της Θέμιδος να τον καθίσει στο σκαμνί ώστε με τις μαρτυρίες του ανωτέρω, ενδεχομένως να εξαρθρωθεί ολόκληρη σπείρα;
 
Επίσης,  η χρηματοδότηση του προεκλογικού αγώνα του πρώην Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, Τάσου Μαντέλη, έγινε από την Siemens. Ο Μαντέλης διετέλεσε και Πρόεδρος του ΟΤΕ (1985-1988). Γι’ αυτόν έχει οριστεί δικάσιμος. Ωστόσο, επί 4 χρόνια η κ. Νικολακέα, η επιφορτισμένη από την Πολιτεία ανακρίτρια να φέρει σε πέρας το σκάνδαλο Siemens, δεν πράττει σχεδόν τίποτε. Παρά το ότι η «Ελεύθερη Ώρα» εδώ και μήνες αποκαλύπτει όλο και νεώτερα στοιχεία τα οποία η κ. Νικολακέα θα έπρεπε να αξιοποιήσει άμεσα, η τελευταία κάνει λες και δεν ακούει τίποτε.  
 
Από το 2007 έως το 2010 σύσσωμη η Ελληνική Βουλή και η Δικαιοσύνη ασχολήθηκαν με τη διαλεύκανση του μεγαλύτερου πολιτικο-οικονομικού σκανδάλου, της γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας Siemens. Συγκεκριμένο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής υποχρέωνε τη Siemens να αποζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο με 2 δις ευρώ και επιπλέον καθρέφτιζε συγκεκριμένα κόμματα και πολιτικά πρόσωπα, για τα οποία όπως είπαμε, τηρείται σιγή ιχθύος. Αποζημίωση για τα μαύρα χρήματα της γερμανικής εταιρείας που διέφθειραν το πολιτικό σύστημα και ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο, χωρίς ωστόσο η χώρα μας μέχρι στιγμής να έχει λάβει ούτε ένα ευρώ! Ας δούμε όμως πώς η ροή της μίζας πήγαινε από τη Siemens προς το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ.  

Η Siemens λάδωσε τη μηχανή του ΠΑΣΟΚ, με το τελευταίο  να καρφώνει το μαχαίρι στον λαό, ενώ σήμερα φτάνει στο σημείο να εμφανίζεται και ως τιμητής της κάθαρσης της πολιτικής ζωής του τόπου!
Ο Θόδωρος Τσουκάτος παραδέχθηκε ότι πήρε 1 εκατ. μάρκα (δηλαδή 420.000 ευρώ) από τον γερμανικό κολοσσό, ποσό που όπως υποστήριξε προσφέρθηκε για την ενίσχυση της καμπάνιας του Κινήματος και πήγε ακέραιο στα ταμεία του ΠΑΣΟΚ! Όπως χαρακτηριστικά σημείωνε ο κ. Τσουκάτος σε ανακοίνωσή του ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και εν συνεχεία της εκτελεστικής γραμματείας, που μετείχε ενεργά στην οργάνωση της καμπάνιας για τις εκλογές, δέχθηκε στο γραφείο του επίσκεψη μεγαλοστελέχους της Siemens και πρόταση για οικονομική συνεισφορά στην καμπάνια του Κινήματος.
Τσουκάτος : "Μου ζητήθηκε τραπεζικός λογαριασμός στο εξωτερικό για να γίνει η μεταφορά χρημάτων. Απευθύνθηκα σε γνωστό μου πρόσωπο που ανέλαβε να διευκολύνει το ΠΑΣΟΚ χωρίς δικό του όφελος και διεκπεραίωσε τη σχετική διαδικασία. Τα χρήματα, χωρίς άλλη δική μου ανάμειξη, ήρθαν στον Τομέα Οικονομικού του ΠΑΣΟΚ, παρελήφθησαν από τους αρμόδιους του Τομέα και εισήλθαν στο ακέραιο στο ταμείο του Κινήματος. Δεν είχα ποτέ προσωπική ανάμιξη ή άλλη αθέμιτη συμμετοχή".
Τα 200.000 ευρώ που τσέπωσε ο Τάσος Μαντέλης  από τη Siemens, δεν ήταν μίζα όπως υποστήριξε ο ίδιος ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ στην κατάθεσή του στην Εξεταστική για τη διερεύνηση του σκανδάλου της Siemens, αλλά χορηγία! Προφανώς... για το μέλλον του παιδιού του.  Εξάλλου, μια μίζα υπουργού δεν θα μπορούσε ποτέ να είναι της τάξης μερικών εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ αλλά από ένα εκατομμύριο μάρκα και πάνω, εάν συγκριθεί με το ποσό που έλαβε ο Θεόδωρος Τσουκάτος και κατέθεσε στο ταμείο του ΠΑΣΟΚ!
Η «χορηγία» των 200.000 ευρώ που δέχτηκε ο Τάσος Μαντέλης ενάμιση χρόνο μετά την υπογραφή του ως υπουργού Επικοινωνιών στην προγραμματική σύμβαση 8002/1997 με τη Siemens για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ, δεν ήταν το μόνο δώρο για το μέλλον του παιδιού του. Το 1999 ο κ. Μαντέλης φρόντισε ώστε ο γιος του να προσληφθεί στη Siemens και μάλιστα στο τμήμα τηλεπικοινωνιών. Σημειώνεται ότι ο κ. Μαντέλης μέχρι το 2000 ήταν Υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο γιος Μαντέλης, όχι μόνο πήρε την καρέκλα του στελέχους της Siemens αλλά έλαβε και μπόνους παραγωγικότητας από την γερμανική εταιρεία...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ