Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Info Post



ΣΑΜΑΡΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
Ένα νέο μετεκλογικό «δωράκι» (μετά από τη μείωση κατά 5,2% ενός εκατομμυρίου και πλέον συντάξεων…), φορολογικής φύσεως, αποφάσισε να κάνει η συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας, στους Έλληνες.

Για να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές και καθυστερήσεις στο φόρο, το ανάλγητο κράτος θα κρατάει προκαταβολικά τον φόρο που αναλογεί στους πολίτες από τα εισοδήματά τους. Έτσι, η παρακράτηση του φόρου θα γίνεται κάθε μήνα, σε 12 δόσεις, κι όχι με το εκκαθαριστικό της εφορίας ...

Με πρώτα θύματα τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Στο φόρο δεν θα υπολογίζεται μόνο το εισόδημα από τον μισθό ή τη σύνταξη αλλά κάθε εισόδημα του φορολογούμενου, απ’ όπου κι αν προέρχεται (π.χ. ενοίκια).

Ωστόσο, στο όλο σχέδιο υπάρχει κι ένα κόλπο, με το οποίο θα πληρώνουμε διπλό και τριπλό φόρο! Ιδού πως θα συμβεί αυτή η πατέντα: μέχρι τώρα, η φορολόγηση αφορά στα εισοδήματα της περυσινής χρονιάς. Για παράδειγμα, για τα εισοδήματα του 2014 οι Έλληνες φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν φόρο το 2015. Όμως, με το νέο σχέδιο, θα αρχίσει να παρακρατείται ο φόρος του 2015 από μισθούς και συντάξεις από την αρχή του χρόνου. Δηλαδή οι φορολογούμενοι θα προκαταβάλουν τον φόρο του 2015 και ταυτόχρονα θα πρέπει να πληρώσουν και τον φόρο του 2014, για όσους μάλιστα προβλέπεται προκαταβολή και για το 2016 τότε μιλάμε για τριπλό φόρο!

Δυστυχώς, δε γίνεται να διπλοπληρώσουν και τριπλοπληρώσουν μόνο εκείνοι που τους ψήφισαν ή εκείνοι που απείχαν από τις εκλογές, όπως θα ήταν δίκαιο. Θα αναγκαστούμε να τους πληρώσουμε όλοι μας! Κι αυτοί που φταίνε κι εμείς που δε φταίμε σε τίποτα ...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ