Breaking News
Loading...

Translate

Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Info Post

Για να πάρει εντολές;



Σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Εβραϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες μίλησε ο Αντώνης Σαμαράς, με θέμα το μέλλον της Ευρώπης τόνισε ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σημερινές δημοκρατίες είναι η ελευθερία, η δικαιοσύνη, η κοινωνική συνοχή και οι μεταρρυθμίσεις που φέρνουν ανάπτυξη.
Ο έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην παρατεταμένη περίοδο ύφεσης που πέρασε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η οποία όπως είπε χτύπησε με δριμύτητα την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τη μεσαία τάξη, προκάλεσε ανεργία χωρίς προηγούμενο και οδήγησε στη φτώχεια σημαντικό μέρος του πληθυσμού.
Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι πριν από δύο μόλις χρόνια, πολλοί προεξοφλούσαν την κατάρρευση της χώρας, με τον εξτρεμισμό να δυναμώνει απότομα και να συντρίβει τη φιλελεύθερη δημοκρατία, αλλά διαψεύστηκαν. «Ο εξτρεμισμός κέρδισε έδαφος προσωρινά, αλλά δεν απέκτησε ποτέ δυναμική. Σήμερα ο εξτρεμισμός κάθε μορφής βλέπει τη δυναμική του να υποχωρεί. Η κοινωνική συνοχή, αν και τραυματίστηκε, άντεξε στις πιέσεις. Η Δημοκρατία, παρά τα πλήγματα που υπέστη από λαϊκιστές κάθε είδους, στάθηκε όρθια», τόνισε.
Συνεχίζοντας, ο κ. Σαμαράς επισήμανε πως σήμερα στην Ελλάδα έχει ήδη αρχίσει η ανάκαμψη, η ανοδική τάση της ανεργίας ανακόπηκε και αντιστράφηκε και η ανάπτυξη πλησιάζει. «Ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν τελειώσαμε ακόμα. Αλλά τώρα πια κερδίζουμε έδαφος.
Είναι ένας αγώνας της Ελπίδας ενάντια στο φόβο. Ένας αγώνας της φιλελεύθερης δημοκρατίας ενάντια στο λαϊκισμό και τον εξτρεμισμό. Είναι μια σύγκρουση ανάμεσα στην νέα Ενωμένη Ευρώπη και τα φαντάσματα από το παρελθόν», δήλωσε ο Α. Σαμαράς που ανέφερε, επίσης, ότι για να νικήσει η δημοκρατία, οι ηγέτες πρέπει να πείσουν τους λαούς τους ότι η Δημοκρατία δεν είναι προνομιακός χώρος για ακρότητες και εξτρεμιστές, ούτε για λαϊκιστές καιροσκόπους, αλλά είναι η εγγύηση της ελευθερίας, της δικαιοσύνης και της κοινωνικής συνοχής, καθώς και το εφαλτήριο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι πρέπει όλοι να επιδείξουμε μηδενική ανοχή στο ρατσισμό, στην τρομοκρατία και στην παραβίαση της έννομης τάξης. «Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε το ρατσισμό πριν ξεκινήσει. Και οπωσδήποτε πριν χαθεί κάθε έλεγχος. Όλα τα είδη ρατσισμού είναι απαράδεκτα. Ο αντι-σημιτισμός είναι εντελώς απαράδεκτος», ανέφερε ο Α. Σαμαράς, σημειώνοντας ότι σήμερα στην Ελλάδα ενισχύεται η σχετική νομοθεσία εναντίον του ρατσισμού, με σαφείς αναφορές στις γενοκτονίες και το Ολοκαύτωμα.
Σ.Σ
ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΑΡΑ ΣΟΥ
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΦΑΣΙΣΤΑ ΡΑΤΣΙΣΤΗ ΣΙΩΝΙΣΤΗ ΕΒΡΑΙΕ???

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ