Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Info Post

ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΑΝΩΜΑΛΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΛΟΓΩ SOUTH STREAM- Η Ε.Ε. ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ ΤΗΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ
south stream
3-6-2014
UPDATE Κλιμακώνονται οι απειλές και οι εκβιασμοί της Ε.Ε.εναντίον της Βουλγαρίας και του σχεδίου κατασκευής του Ρωσικού SOUTH STREAM στο έδαφος της. Διαβάστε παρακάτω τις προβλέψεις του HELLENIC SUNRISE που δημοσιεύθηκαν πριν από 15 ημέρες για την πιθανότητα  η Βουλγαρία να γίνει η θρυαλλίδα κοσμογονικών αρνητικών εξελίξεων στην περιοχή μας .
20 -5-2014
Ο διευθυντής της Gazprom Αλεξέι Μίλλερ πρόσφατα δήλωσε πως ο αγωγός φυσικού αερίου SOUTH STREAM θα φτάσει στην Βουλγαρία ως τις αρχές του 2015 και ότι αυτή η απόφαση είναι τελεσίδικη.
Ο SOUTH STREAM αποτελεί παλιό μας γνώριμο και είναι ο αγωγός που εδώ και χρόνια έχει σχεδιαστεί να μεταφέρει το Ρωσικό φυσικό αέριο από τα Ρωσικά παράλια της Μαύρης θάλασσας (Εύξεινου Πόντου) με υποθαλάσσια διαδρομή έως το Μπουργκάς της Βουλγαρίας και από εκεί έως την κεντρική Ευρώπη. 


Το πλεονέκτημα του SOUTH STREAM είναι ότι παρακάμπτει την Ουκρανία η οποία ακόμα και πριν την σημερινή κρίση είχε αποδειχθεί μπελάς για τους Ρώσους ως ενεργειακό κόμβος. Η Ουκρανία εκμεταλλεύονταν το γεγονός ότι προμηθεύονταν αέριο για τις δικές ανάγκες από τους ίδιους αγωγούς που προμηθεύονταν  το αέριο και η Ευρώπη , έτσι ήταν αδύνατον να για την Ρωσία να διακόψει την παροχή αερίου στην Ουκρανία όταν δεν πλήρωνε διότι θα διέκοπτε και την παροχή σε όλη την Ευρώπη.
SOUTH STREAM

Έτσι η Ουκρανία έγινε ο μεγαλύτερος μπαταξής και οι Ρώσοι αναγκάσθηκαν δύο φορές το 2006 και 2009 να της κόψουν την παροχή αερίου με συνέπεια και η υπόλοιπη Ευρώπη να παγώσει.
Από τότε μάλιστα η Γερμανία συνειδητοποίησε ότι πρέπει να απεξαρτηθεί από το αέριο των τρελών Σλάβων και μαζί με το Κατάρ επικεντρώθηκε στην καταστροφή της Συρίας με τον δήθεν εμφύλιο που ως στόχο έχει να κάμψει την θέληση του Άσαντ και να επιτρέψει το πέρασμα Καταριανού αγωγού αερίου από το έδαφος της Συρίας , αγωγός που θα καταλήγει στον αιώνιο έρωτα της Γερμανίας , την Τουρκία και από όπου θα διοχετεύεται στην Ευρώπη.

Τελευταία μάλιστα , μετά την νεοναζιστική παρέμβαση της Γερμανίας η Ουκρανία έγινε ένα απολύτως αφιλόξενο περιβάλλον για να περνάνε αγωγοί αερίου και οι Ρώσοι εντείνουν τις προσπάθειες για την παράκαμψη της με τον SOUTH STREAM.
Όμως ο SOUTH STREAM παρόλο που θα μπορούσε να λύσει το ενεργειακό πρόβλημα της Ευρώπης ΔΕΝ θα βοηθήσει στην απεξάρτηση της Γερμανίας από το Ρωσικό φυσικό αέριο γιαυτό και οι Γερμανοί είναι αναφανδόν αντίθετοι με τη κατασκευή του και όπως θα δούμε παρακάτω δεν θα διστάσουν να ''Συριοποιήσουν'' τα Βαλκάνια .
Η πηγή του άρθρου είναι το  http://hellenicsunrise.blogspot.gr
Οι Γερμανοί ως λύση για την ενεργειακή τους απεξάρτηση κατασκευάζουν τον TAP αγωγό που θα φέρνει το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν και της Κασπίας θάλασσας μέσω Γεωργίας-Τουρκίας -Βόρειας Ελλάδας -Αλβανίας-υποθαλάσσια μέσω Αδριατικής -Ιταλίας  στην Ευρώπη.
ΑΓΩΓΟΣ TAP
Μάλιστα δε ο ΤΑΡ στην Ελλάδα πέρυσι παρουσιάσθηκε ως έργο υψίστης εθνικής σημασίας το οποίο θα δώσει δουλειές κτλ κτλ , πράγματα τα οποία βέβαια είναι αστεία , αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα. Οι Γερμανοί -όπως πάντα- έχουν κάνει μια τρύπα στο νερό της Κασπίας θάλασσας διότι σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα περί κοιτασμάτων , τα κοιτάσματα του Αζερμπαιτζαν δεν είναι αρκετά να υποκαταστήσουν τα Ρώσικα και ότι η παροχη αερίου δεν θα καλύπτει τις ευρωπαϊκές ανάγκες.
Ωστόσο οι Γερμανοί είναι αποφασισμένοι να απαγορεύσουν την κατασκευή του SOUTH STREAM -το ίδιο και οι ΗΠΑ οι οποίες όμως δεν μοιράζονται τον ίδιο ζήλο- και να προωθήσουν τον ΤΑΡ .

Θυμάστε άλλωστε ότι ο Κ.Καραμανλής ο οποίος είχε αποδεχθεί το σχέδιο  σύνδεσης του South Stream με κάθετο αγωγό ως την Αλεξανδρούπολη είχε απειληθεί με δολοφονία και τελικά καθαιρέθηκε από την εξουσία.Όποιος αμφιβάλλει δεν χρειάζεται καν να κάνει έρευνα , απλά να παρακολουθεί την ενημερότητα , τα γεγονότα αυτά θα ''σκάνε '' καθημερινά πλέον σαν σκελετοί που πέφτουν από την ντουλάπα

Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι.

Η Γερμανία -οκ οκ η Ε.Ε. - ήδη απειλεί και εκβιάζει την κυβέρνηση της Βουλγαρίας να  μην δεχθεί την ολοκλήρωση του SOUTH STREAM .Όπως είπαμε παραπάνω το 2015 ο αγωγός θα φθάσει στο Μπουργκάς . 
Ήδη το ευρωκοινοβούλιο (sic!) ψήφισε εναντίον της κατασκευής του south stream και απαγορεύει στην Βουλγαρία να φτιάξει τερματικό σταθμό στο Μπουργκάς ο οποίος θα υποδεχθεί τον αγωγό. Η Βουλγάρικη κυβέρνηση όμως αρνείται να εκτελέσει την διαταγή της κομαντατούρ και έχει πέσει σε περιδίνηση .
Η Γερμανία χρησιμοποιεί την αντιπολίτευση και συγκεκριμένα το κόμμα GERB του μέχρι πέρυσι πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσωφ για να δημιουργεί προβλήματα στην κυβέρνηση του Πλάμεν Ορεσάρσκι . 

Η Γερμανία για μια ακόμα φορά χρησιμοποιεί μεθόδους Ουκρανίας βάζοντας στην δούλεψη της ότι χειρότερο υπάρχει στην Βουλγαρία ,όπως έκανε και στην καημένη Ουκρανία.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ ο οποίος ήταν πρωθυπουργός της Βουλγαρίας  και οποίος έχει αναλάβει το έργο του εκβιασμού της απείθαρχης κυβέρνηση Ορεσάρσκι είναι ένα τυπικό παράδειγμα της μετακομμουνιστικής εποχής στο πρώην ανατολικό μπλόκ. 
Απόστρατος συνταγματάρχης των μυστικών υπηρεσιών και σωματοφύλακας του Τεοντόρ Ζίβκοφ χρημάτισε δήμαρχος Σόφιας από το 2005 έως το 2009 και πρωθυπουργός της Βουλγαρίας από το 2009 έως το 2013. Πολλοί κακοήθεις ισχυρίζονται ότι η εταιρία ιδιωτικής ασφάλειας και σωματοφυλάκων που δημιούργησε στο χαώδες περιβάλλον αμέσως μετά την πτώση του κομμουνισμού  χρησιμοποιούνταν ως προκάλυμμα για παράνομες δραστηριότητες  και εκβιασμούς οι οποίοι τελικά τον ανέδειξαν στον πολιτικό στίβο, γεγονότα τα οποία δεν έχουν αποδεχθεί ποτέ και αποτελούν απλά συκοφαντίες.

Υπήρξαν μάλιστα ταμπλόιντ εφημερίδες οι οποίες υποστηριζαν ότι όσο ο Μπορίσοφ ήταν πρωθυπουργός είχε τοποθετήσει συνεργάτες του στις ιδιωτικοποιημένες εταιρίες ηλεκτρισμού ως μέλη των διοικητικών συμβουλίων με στόχο την απομύζηση των κερδών τους.Ούτε αυτό βέβαια έχει αποδειχθεί.
Επίσης υπάρχουν κάποιοι συκοφάντες δημοσιογράφοι που γραφουν ότι συνεργάτες του Μπορίσοφ-κυρίως πρώην συνάδελφοι από τον στρατό και τις μυστικές υπηρεσίες- εξανάγκαζαν βιομήχανους  να τους μεταβιβάζουν τις επιχειρήσεις τους με αντάλλαγμα την διατήρηση της σωματικής του ακεραιότητας.Βέβαια όλα αυτά είναι ψέμματα. Επίσης ο Μπορίσοφ έχει κατηγορήθεί και για διανομή ηρωίνης από το Αφγανιστάν με στρατιωτικά Βουλγαρικά C130 σε πρώην σοβιετικές δημοκρατίες όπως Κιργιστάν , Ουζμπεκιστάν .
Όλες οι παραπάνω κατηγορίες είναι αβάσιμες, απλά αποτελούν προσπάθειαα σπίλωσης του Μπορίσοφ.
ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΥΠΟΚΟΣΜΟ ; ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ; ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ!!

Το 2013 ο Μπορίσοφ ως πρωθυπουργός είχε βάλει ''στο μάτι'' το πλειοψηφικό πακέτο των ιδιωτικών ηλεκτρικών εταιριών στην Βουλγαρία.Ήθελε να το αποκτήσει αλλά οι εκβιασμοί του απέτυχαν.Σύμφωνα με κάποιους κακοήθεις Βούλγαρους δημοσιογράφους ο Μπορίσοφ διοργάνωσε διαδηλώσεις πολιτών ο οποίοι διαμαρτύρονταν για την υψηλή τιμή ρεύματος .Ο Μπορίσοφ έκοβε μεροκάματο σε χιλιάδες αθίγγανους και άνεργους οι οποίοι διαδήλωναν στην Σόφια .
Στόχος ήταν η πολιτικοποίηση του θέματος της τιμολόγησης του ρεύματος και την μείωση του με κυβερνητική απόφαση κάτω από την δήθεν λαική πίεση. Έτσι οι εταιρίες θα κινδύνευαν να χάσουν τεράστιο μέρος των προσόδων τους με αποτέλεσμα την πτώση της αξίας των μετοχών τους.Ακριβώς τότε ο Μπορίσοφ θα προσέφερε στις εταιρίες διέξοδο αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο .
Ωστόσο οι υποκινούμενες διαδηλώσεις ήταν τόσο επιτυχημένες που συμπαρέσυραν όλο τον Βυλγαρικό λαό ο οποίος βγήκε στους δρόμους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση Μπορίσοφ να πέσει !!!
Έκτοτε ο Μπορίσοφ παρόλο που είναι αρχηγός της αξιωμαστικής αντιπολίτευσης ζει με το συνεχές άγχος ότι κάποιος θα ΄΄σκαλίσει '' το κυβερνητικό παρελθόν του και προσπαθεί πάντα να επανέλθει στην εξουσία με κάθε μέσο.

Αυτόν το άνθρωπο έχουν διαλέξει οι Γερμανοί ως την εμπροσθοφυλακή τους στους εκβιασμούς της Βουλγάρικής κυβέρνησης για την αποτροπή της κατασκευής του SOUTH SΤREAM.

Ο Μπορίσοφ έχει ήδη υποβάλλει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης Ορεσάρσκι αλλά αυτό δεν είναι το σπουδαιότερο. Το σημαντικό είναι ότι συνεργάζεται στενά με το κόμμα των Τούρκων στην Βουλγαρία το DPC το οποίο δεν είναι αμελητέα δύναμη , αντιθέτως εκπροσωπεί 500,000 Βούλγαρους Τουρκικής συνείδησης που κατοικούν στον αντίποδα της Ροδόπης , στην επαρχία Κέρτζαλι.Οι 500,000 αποτελούν σχεδόν το 10% του πληθυσμού της Βουλγαρίας και μάλιστα λόγω της υψηλής γεννητικότητας ο πληθυσμός των Τουρκόφρονων Βουλγάρων αποτελείται κυρίως από νεαρά άτομα .
Ο Μπορίσοφ ενω όσο ήταν πρωθυπουργός αποκήρυτε μετά βδελυγμίας οποιαδήποτε πιθανότητα συνεργασίας με το Τουρκικό κόμμα του Λιουτφέν Μεστάν , τώρα βρίσκεται σε συνεχείς επαφές σκαρώνοντας κάτι.
Το Τουρκικό κόμμα της Βουλγαρίας και η κυβέρνηση Ερντογάν αποτελούν συγκοινωνούντα δοχεία. Για να καταλάβετε τι  μας περιμένει και εμάς διαβάστε το παρακάτω:

Στις περυσινές βουλευτικές εκλογές στην Βουλγαρία (που 'οπως είπαμε ο Μπορίσοφ άθελα προκάλεσε μόνος του) όσοι  Τουρκόφρωνοι Βούλγαροι υπήκοοι ζούσαν μόνιμα στην Τουρκία είχαν την δυνατότητα να ψηφίσουν στον τόπο διαμονής τους , δηλαδή στην Τουρκία , σε επιλεγμένα από την Βουλγαρική κυβέρνηση σημεία -εκλογικά κέντρα. 
Έ , το τι έγινε είναι εύκολο να το φανταστείτε.Καταρχήν για όσους υπήρχε η υπόνοια ότι θα ψήφιζαν άλλο κόμμα από το Τουρκικό πηγαίναν στο εκλογικό κέντρο συνοδεία μπράβων της ΜΙΤ οι οποίοι απειλούσαν ακόμα και με όπλα.Επίσης οι εκλογικοί κατάλογοι μαγειρεύτηκαν και πολλοί ψήφισαν δύο φορές.Αποτέλεσμα ήταν το Τουρκικό κόμμα στην Βουλγαρία να αποτελεί με την δύναμη του ρυθμιστικό παράγοντα στη κυβέρνηση συνασπισμού.

Εάν η Βουλγαρική κυβέρνηση δεν υπαναχωρήσει στο θέμα της κατασκευής του αγωγού south stream όλα είναι πθανά, από πολιτική ανωμαλία μέχρι πολιτειακή με την εξέγερση των 500,000 Τούρκων του Κέρτζαλι.Το Κέρτζαλι όπως είπαμε βρίσκεται στο αντιπρανές , στην άλλη πλευρά της Ροδόπης και ενώνεται με την Ξάνθη και Κομοτηνή με συνοριακές διάβασεις Οι Τουρκόφωνοι Βούλγαροι  μουσουλμάνοι ως ευρωπαίοι πολίτες έχουν κατακλύσει την Βόρεια Ελλάδα και βρίσκονται φυσικά σε επαφή με το Τουρκικό προξενείο της Θράκης.Τι άλλο να πούμε πλέον , ο κίνδυνος έιναι προφανής 
Η Γερμανία ετοιμάζει μεγάλη αναταραχή στην Βουλγαρία , αναταραχή που θα βαίνει κλιμακούμενη, ανάλογα με τι αντιστάσεις της κυβέρνησης Ορεσάρσκι και της οποία τελικό στάδιο θα είναι η εξέγερση των Τουρκόφωνων και η Κοσοβοποίηση της νοτιοανατολικής επαρχίας Κερτζαλι .

Οι συνέπειες εκτός από την μετάδοση της στην Θράκη θα είναι και η αντίδραση της Ρωσίας η οποία δείχνει και είναι αποφασισμένη να κατασκευάσει τον SOUTH STREAM.Η μορφή της Ρωσικής αντίδρασης θα κυμανθεί από την διπλωματική και οικονομική στήριξη της Βουλγαρίας έως και στρατιωτική εμπλοκή της .
Μην ξεχνάμε ότι εάν οι Τούρκοι του Κερτζαλι φθάσουν στο σημείο της εξέγερσης τότε η Τουρκία θα έχε κάθε λόγο να επέμβει εκτός από διπλωματικά και στρατιωτικά.
Η κατάσταση θερμαίνεται και εμείς στην Ελλάδα αναλωνόμαστε στην υπερψήφιση του ίδιου πολιτικού προσωπικού που είτε αδιαφορεί σε ύποπτο βαθμό για τα εθνικά θέματα και την Θράκη είτε πρεσβευει ότι η Θράκη αποτελεί εννιαίο Τουρκικό ΄'πράμα΄΄

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ