Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Info Post

Τι συνέβη και τα πήρε στο κρανίο ο Πούτιν …Τι προκάλεσε την οργή του;

Ανεβαίνει και άλλο το θερμόμετρο στην Ουκρανία καθώς την  Παρασκευή η Ρωσία ζήτησε εξηγήσεις για ένα μεθοριακό επεισόδιο στο σημείο ελέγχου Νοβοσαχτίνσκ, το οποίο χτυπήθηκε από Ουκρανικούς όλμους.


Ο Εκπρόσωπος των δυνάμεων μεθορίου του Ροστόφ, Βασίλι Μαλάγιεφ υποστήριξε πως το σφυροκόπημα έλαβε χώρα κατόπιν συγκρούσεως των δυνάμεων αυτοάμυνας του Λουγκάνσκ με κυβερνητικές δυνάμεις. Ένας Ρώσος στρατιώτης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Παρόλο που οι Ρώσοι αναγνωρίζουν πως οι βολές δεν είχαν σκοπό να πλήξουν το φυλάκιο, αλλά το Ντολζάνσκυ, το οποίο βρίσκεται στα χέρια των πολιτοφυλάκων, εντούτοις δεν μπορούν να παραβλέψουν πως το φυλάκιο διαλύθηκε (εντελώς) και ο φρουρός χαροπαλεύει στο νοσοκομείο του Νοβοσαχτίνσκ.

Οι Ρώσοι απαιτούν άμεσα εξηγήσεις από μια Ουκρανική κυβέρνηση η οποία υποστηρίζει πως αποκλείεται να συνέβη κάτι τέτοιο καθότι στις περιοχές της μεθορίου με την Ρωσία δεν χρησιμοποιείται πυροβολικό ούτε όλμοι για να αποφευχθούν «αδέσποτες» βολές στο έδαφος της Ρωσίας. Εν τω μεταξύ ειδική εξεταστική επιτροπή έχει ξεκινήσει μια εγκληματολογική έρευνα για μαζικές δολοφονίες Ρώσων πολιτών, ως συνέπεια της χρήσης πυροβολικού στη μεθόριο.

Οι Ρώσοι κάπου «εδώ» είναι αποφασισμένοι να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, κατά την δική μας εκτίμηση, πολύ απλά διότι υπήρξαν άπειρες ευκαιρίες (και πολύ πιο σοβαρές και λιγότερο διφορούμενες) για να ξεκινήσουν κάτι τέτοιο, εντούτοις δεν το έκαναν.
Η συγκεκριμένη δικαιολογία  τουλάχιστον μπροστά σε αυτά που έχουν κάνει Ουκρανοί του Δεξιού Τομέα, στην κυριολεξία ωχριά. Απλά «ξεχύλισε το ποτήρι» και οι Ρώσοι ψάχνουν casus belli, το οποίο σε τέτοιες συνθήκες είναι πολύ εύκολο να βρεθεί
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ