Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Info Post

ΑΔΩΝΙΣ -ΤΡΕΛΗ ΓΕΛΑΔΑ 1  — «Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν θα κρατήσει πολύ. Οι σφαγές, οι εκτελέσεις και τα μπλόκα εντείνονται. Παράλληλα ο ΕΛΑΣ πολεμά αποφασιστικά για την ημέρα της απελευθέρωσης που κοντοζυγώνει…»  … 

  — Άλλη μια παράσταση ντροπής έλαβε τέλος, για τον πατριδέμπορα που έθεσε εαυτόν στην υπηρεσία της κατοχικής διοίκησης. Και μάλιστα φέρεται να αντέδρασε με κάμποση ντεμέκ μαγκιά, όταν ο πρωθυπουργεύων του ανακοίνωσε το finitolamusicapassatolafiesta…

— του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
— Παρεξήγησε ρόλους και ιδιότητες ο πατριδέμπορας, και οφείλουμε με αφορμή αυτό τον ξεπεσμό, να επισημάνουμε δυο πράγματα, όχι φυσικά γιατί προσδοκούμε να έχουν κάποια αξία για τον ίδιο, αλλά γιατί είναι σημαντικό οι νεότερες γενιές να διδάσκονται, ποια είναι η κατάντια, και μοιραία ποιο είναι το τέλος γενίτσαρων και δωσιλόγων, έτσι όπως καταγράφεται στις μαύρες σελίδες της ιστορίας των λαών, ανάμεσά τους και της δικής μας ιστορίας.
— Η μαγκιά Άδωνη, δεν επιβεβαιώνεται όταν αντιδράς επειδή κάποιοι για κάποιο λόγο σου ανακόπτουν τη φιλοδοξία να υπηρετείς την κατοχική διοίκηση από τη θέση του συμβιβασμένου.
— Η μαγκιά μεγαλουργεί αν έχεις τα ούμπαλα να αρνηθείς και να καταγγέλλεις από θέσεις εθνικής και προσωπικής αξιοπρέπειας, όλους εκείνους που δε δίστασαν να θέσουν εαυτούς στην υπηρεσία της κατοχικής διοίκησης, λειτουργώντας ουσιαστικά σαν πέμπτη φάλαγγα μέσα στην ίδια την κοινωνία. Κι εσύ αυτά τα ούμπαλα, εκ παποιθήσεως δε τα διαθέτεις.
— Δυστυχώς για σένα Άδωνη, καμάρωνες για τις υπηρεσίες που προσέφερες στις δυνάμεις κατοχής, στοχοποιώντας και…
εξαθλιώνοντας από τη θέση και το ρόλο που σου ανατέθηκε την Ελληνική κοινωνία. Αυτό κύριε… κάμποσε, δε συνιστά μαγκιά αλλά συμπυκνώνει την πεμπτουσία του δωσιλογισμού σε όλο της το μεγαλείο.
— Ιστορικά υπήρξε χώρα – κι αυτή ήταν η δική μας – που τους δωσίλογους δε τους δίκασε ποτέ, γι αυτό ίσως και από το σπόρο τους ξεπήδησαν νεοφασιστικά θρασίμια, που συνεχίζουν ακόμη και σήμερα να προκαλούν με τον άθλιο ρόλο τους, την κοινωνία, τη Δημοκρατία και τις μνήμες όσων ζωντανών.
— Θα πρέπει να σου θυμίσουμε όμως Άδωνη, πως οι ίδιες οι δυνάμεις που υπηρέτησαν οι δωσίλογοι, δεν υπήρξαν μαζί τους καθόλου επιεικείς , όταν αυτοί ολοκλήρωσαν τη βρώμικη δουλειά που τους ανέθεσαν, ή όταν επήλθε κάποια στιγμή το πλήρωμα του χρόνου.
Αυτό ακριβώς έκανε και χθες με σένα ο Αντώνης Σαμαράς. Ο πολιτικός που έβριζες και μετά ωρίς ντροπή έγλυψες προκειμένου να υπηρετήσεις με τον καλύτερο τρόπο τη ματαιοδοξία του προθυμοτέρου, σε πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα, για να ξεφορτωθεί ως άλλος πόντιος Πιλάτος τη ρετσινιά της λαομίσητης πρακτικής, που πρόθυμα και με εντολή του εφάρμοσες.
Σε ξαπόστειλε γιατί «πέτυχες»… Γιατί είσαι αυτό που είσαι…
Για σένα δεν ανησυχούμε Άδωνη. Υπάρχει ακόμη μπόλικη βρώμικη δουλειά κι απ ότι φαίνεται έχεις αρκετό απόθεμα προθυμίας να την υπηρετήσεις αν και όποτε σου ζητηθεί, και δυστυχώς δε θα σε εμποδίσει η τσίπα να το ξανακάνεις.
Θα πρέπει όμως να σου θυμίσουμε μια μικρή ιστορία, που αφηγείται τη μοίρα που επιφυλάσσουν στους πρόθυμους, όλοι εκείνοι που τους χρησιμοποιούν, γιατί αυτοί πριν απ όλους ξέρουν καλά, πως μόνο αυτή η μοίρα τους αξίζει.
Για κοίτα λοιπόν πως αρχίζει η ιστορία…
«Βρισκόμαστε στο έτος 1944. Ήδη το καλοκαίρι έχει έρθει και οι Γερμανοί έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται ότι η παρουσία τους στην χώρα δεν θα κρατήσει πολύ. Οι σφαγές, οι εκτελέσεις και τα μπλόκα εντείνονται. Παράλληλα ο ΕΛΑΣ πολεμά αποφασιστικά για την ημέρα της απελευθέρωσης που κοντοζυγώνει…»…
Μια πρώτη γεύση την πήρες ήδη Άδωνη. Χάρισμά σου λοιπόν η συνέχεια και το τέλος, στην ανάρτηση που ακολουθεί…

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΓΕΥΜΑ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ