Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Info Post





¨Η ταλαιπωρημένη  Ελλάδα γιορτάζει και φέτος το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ζει πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνει μέσα στην Φιλάνθρωπη Ζωοποιό και Αγιαστική Χάρη ΤΟΥ¨.
Για τους σημερινούς ¨ ενεργειακούς σταυροφόρους¨  όμως  ισχύουν άλλα πράγματα όπως  η γνωστή πρόταση..
Από την ΠΟΛΗ έρχομαι και στην κορφή κανέλα
¨ Η πρόταση που χρησιμοποιείται για να περιγράψει την ασυναρτησία, φαίνεται να έχει φθάσει κοντά μας από το «Από την Πόλη έρχομαι και στην κορφή καν’ έλα».  Σύμφωνα με αυτή την άποψη, η φράση αποτελούσε μήνυμα των Σταυροφόρων κατά την επιστροφή τους στην κατακτημένη Κωνσταντινούπολη και κατ’ επέκταση είναι μια πρόσκληση για να φθάσει κανείς στην κορυφή.¨ 

Και όταν λέμε ΠΟΛΗ εννοούμε  την ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ και φυσικά τα ΣΤΕΝΑ.
Ποιος σας είπε ότι η ΠΟΛΗ είναι το ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ μόνο των Ελλήνων- Ρωμιών;
Σήμερα αναφαίνεται ότι είναι και ο οικονομικός και στρατηγικός πόθος των ¨ενεργειακών¨ σταυροφόρων σε Ανατολή και Δύση.
Το γιατί;
Που να ήξερε ο Μέγας Κωνσταντίνος ότι η ΠΟΛΗ μετά από 1700 περίπου χρόνια θα ήταν το κομβικότερο σημείο του πλανήτη στην στρατηγική χάραξη των αγωγών μεταφοράς ενέργειας από την Ανατολή προς την Δύση;
Kαι φυσικά εννοούμε τον διαφημιζόμενο ¨ Νότιο Διάδρομο¨ μεταφοράς ενέργειας.
Ο Νότιος Διάδρομος Φυσικού Αερίου θεωρείται μέρος του «Νέου Δρόμου του Μεταξιού» των συνδέσμων ενέργειας και μεταφορών μεταξύ Ευρώπης, Κασπίας και Μέσης Ανατολής. Ονομάστηκε έτσι από τους ευρωπαίους πολιτικούς, ενώ οι εταιρείες ενέργειας και οι κυβερνήσεις προσπαθούν να του «δώσουν ζωή» προωθώντας συγκεκριμένα έργα.
Παράλληλα με τα ¨έργα¨ αυτά κάποια  γεγονότα στο πρόσφατο  παρελθόν οριοθέτησαν  και το σκηνικό που ζούμε σήμερα.
Oρόσημα

1η Ιαν.2006: ¨Πρώτος πόλεμος¨ φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η Μόσχα εν συντομία διακόπτει προμήθειες φυσικού αερίου προς την Ουκρανία, προκαλώντας επικρίσεις στη Δύση ότι το Κρεμλίνο χρησιμοποιεί την ενέργεια ως πολιτικό εργαλείο.
16 Οκτ.2008 : Στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ προσυπογράφεται έκθεση για την ασφάλεια ενέργειας, η οποία προσκαλεί τις χώρες και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ να διαφοροποιήσουν τις πηγές ενέργειας και τις οδούς εφοδιασμών.
13 Νοεμ.2008: Η Επιτροπή δημοσιεύει σχέδιο δράσης της ΕΕ για την ασφάλεια και την αλληλεγγύη,  υπογραμμίζοντας διάφορες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης αυτής για τη δημιουργία ενός νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου.
1η Ιαν.2009: 2ος πόλεμος φυσικού αερίου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Η κρίση τελείωσε στις 20 Ιανουαρίου όταν οι παραδόσεις συνεχίστηκαν με μεγαλύτερες τιμές για το φυσικό αέριο στην Ουκρανία. Μερικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληγεί σοβαρά από τις περικοπές της παροχής.
8 Μαΐου 2009: Η Τσεχική προεδρεία της ΕΕ φιλοξενεί διάσκεψη κορυφής στην Πράγα για τον νότιο διάδρομο φυσικού αερίου. Το γεγονός ήταν σε μεγάλο βαθμό εθιμοτυπικό.
13  Ιαν.2010:  Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής επιτροπής José Manuel Barroso υπογράφει συμφωνία με το Azerbaijan  για τη μεταφορά 10 δις  κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως στην Ευρώπη. 

ΕΝΕΡΓΕΙΑ= ΧΡΗΜΑ= ΕΞΟΥΣΙΑ= ΚΑΤΑΔΥΝΑΣΤΕΥΣΗ
Δεκαετία του 90 η Ρωσία ¨πεινάει¨ και για να ζήσει πουλάει ενέργεια κυρίως στην Γερμανία που με την σειρά της αυξάνει την βιομηχανική παραγωγή  και τις εξαγωγές της στο Νότο της Ευρώπης που κάποια στιγμή αυτός καταχρεώνεται στην δεύτερη, βλ. μνημόνια.
Αν στην παραπάνω ¨εξίσωση¨ προσθέσουμε την ανεπάρκεια του πολιτικού δυναμικού Ελλάδος  να προωθήσει εγκαίρως ενεργειακά αναπτυξιακά έργα που θα σχετιζόταν με τον φυσικό ορυκτό πλούτο της χώρας, τότε γίνεται άμεσα αντιληπτό ότι στο μεσοδιάστημα πριν τα μνημόνια κάποιοι ισχυροποιούσαν τις θέσεις τους και ταυτόχρονα  μεθόδευαν την καταχρέωση της Ελλάδας και την καθυστέρηση με κάθε μέσο της αξιοποίησης των πλούσιων κοιτασμάτων της.
Και προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα…
Δηλ σε αυτά τα χρόνια ήθελε η Ρωσία να πουλάει η Ελλάδα ενέργεια  σαν ανταγωνίστρια - χώρα παραγωγός στην Ευρώπη και να ισοσκελίζει τους προϋπολογισμούς της;
Ήθελε η Γερμανία μια ενεργειακή Ελλάδα που θα αγόραζε τα βιομηχανικά προϊόντα της με φυσικό αέριο και δεν θα δημιουργούσε χρέη;
Ήθελαν οι  ΗΠΑ ένα διαχρονικά πολιτισμικό φορέα – Έθνος ενεργειακά αυτόνομο και παραγωγό δίπλα στα σημαντικότερα γεωπολιτικά περάσματα του πλανήτη βλ. Αιγαίο , Στενά;
OXI-OXI-OXI
Αυτό που ζούμε σήμερα , αυτό  ¨σκηνοθέτησαν¨ για εμάς!!
Όμως αυτά τα χρόνια φρόντιζε η Αμερική να γίνει ενεργειακά ανεξάρτητη. 
Από το 2015 οι ΗΠΑ θα καταστούν ενεργειακά ανεξάρτητες λόγω εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων του σχιστολιθικού αερίου. Το γεγονός αυτό ίσως είναι το σπουδαιότερο μετά την λήξη του Β’ Π.Π και ήδη αποτελεί το κλειδί , τον φακό μέσα από τον οποίο ο παρατηρητής καταλαβαίνει την διεθνή πραγματικότητα του σήμερα και του αύριο. 

 Τελικά αναρωτιέται κανείς αν οι  αγωγοί που σκέπτονται να κάνουν πριν μεταφέρουν φυσικό αέριο θα πρέπει να ¨μεταφέρουν¨ το αίμα, τα δάκρυα και τον πόνο της αιματοκυλισμένης ανθρωπότητας, όπως ήδη συμβαίνει στην Ουκρανία, Συρία και κανείς δεν ξέρει αύριο πού;
Που άραγε;
 Α.Η Συρία ήταν το πρώτο κομμάτι του πάζλ και σχετιζόταν με αγωγούς μεταφοράς ενέργειας από Κατάρ μέσω Τουρκίας στην Ευρώπη. Καθυστέρηση λοιπόν λόγω αιματοκυλίσματος.
 Β.Η Ουκρανία σαν δεύτερο κομμάτι του πάζλ ακυρώνει με τα πρόσφατα γεγονότα την γεωπολιτική-κομβική αξία της για μεταφορά ενέργειας από Ρωσία στην Ευρώπη.
 Γ.Η Βουλγαρία σαν τρίτο κομμάτι του πάζλ όπως φαίνεται ακυρώνεται και αυτή σαν ενδιάμεσος διαμετακομιστικός κόμβος ενέργειας ( South stream).
¨Παγώνει» τις εργασίες για το έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου South Stream η Βουλγαρία, έως ότου λάβει το «πράσινο φως» από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Πλάμεν Ορεσάρσκι.¨ 
Γιατί ακυρώνονται τόσες ενεργειακές διαδρομές;
Ακριβώς γιατί κάποιοι πριν οριστικοποιήσουν τις χαράξεις των αγωγών μεταφοράς ενέργειας θέλουν να ελέγξουν ο καθένας από την δική του πλευρά το  κεντρικότερο  κομβικό σημείο αυτών που είναι τα ΣΤΕΝΑ δίπλα στην Κωνσταντινούπολη και σχετίζονται με τον Νότιο Διάδρομο.
Στον Βόσπορο προς το παρόν δεν κτυπούν καμπάνες Εκκλησιών  αλλά ¨ για ποιον κτυπάει η μεγάλη γεωπολιτική καμπάνα¨;; βλ. Τουρκία

 Στο Αιγαίο για ποίον κτυπάει ¨καμπανάκι ΑΟΖ- Υφαλοκρηπίδος¨;  βλ Ελλάδα

Σύγκρουση Πολιτισμών, Σύγκρουση ¨Θρησκειών¨ ή Σύγκρουση Συμφερόντων; 
Η απληστία και η απώλεια της ¨ βολεμένης ενεργειακής καλοπέρασης¨ των προηγούμενων χρόνων θα τους κάνει έξαλλους ώστε να μην μπορούν να επιλύσουν τα ζητήματα που θα προκύπτουν με τις επερχόμενες γεωπολιτικές ανατροπές κάτι το οποίο διαφαίνεται από τώρα.
Έτσι μεταξύ τους θα ισχύει το γνωστό..
Τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, έξι το λαδόξιδο
             Που σημαίνει ¨ ενέργειες σκόπιμα λανθασμένες που αποβλέπουν σε εξαπάτηση κάποιου¨.
Τα γεγονότα βαίνουν επιταχυνόμενα και η ¨κοροϊδία πάει σύννεφο¨.
Το ¨ ζήτημα της ΠΟΛΗΣ ¨ θα καθορίσει το μέλλον των αγωγών και το μέλλον της ανθρωπότητας;;
Σήμερα τους φυσικούς κληρονόμους και δικαιούχους της Κωνσταντινούπολης τους έχουν ¨πατημένους κάτω¨ και ¨τους ρουφούν το αίμα¨ λες και φοβούνται μήπως αυτοί οι ΕΛΛΗΝΕΣ- ΡΩΜΙΟΙ τελικά θα είναι και η λύση του ζητήματος της ΠΟΛΗΣ και θα γίνουν οι ¨ ρυθμιστές¨ της ζωής των.
-¨ Όμως αυτό που φοβάσαι ξένε λόγω της αδικίας που επιτελείς, αυτό και θα σου συμβεί¨. ΙΕΡΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ
Αντίθετα η ταλαιπωρημένη  Ελλάδα γιορτάζει και φέτος το ΑΓΙΟ ΠΝΕΥΜΑ και ζει πολλές φορές δίχως να το καταλαβαίνει μέσα στην Φιλιάνθρωπη , Ζωοποιό και Αγιαστική Χάρη ΤΟΥ. Το Μυστήριο της ΑΓΙΑΣ και ΟΜΟΟΥΣΙΟΥ ΤΡΙΑΔΟΣ  ταυτίζεται με την Πίστη ,την Παράδοση και την Ιστορία αυτού του τόπου που έχει να δώσει ακόμα πολλά καλά στην ανθρωπότητα .
Γι αυτό μην αποκάμεις Έλληνα  
¨μετά την μπόρα την δαιμονική έρχεται Λιακάδα Θεϊκή¨ Σημεία των Καιρών- Γέροντος Παισίου.



Δρ. Κ. Βαρδάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ