Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Info Post



119 άρματα μάχης τύπου Leopard 2 A5 παραδόθηκαν στον πολωνικό στρατό από τα γερμανικά αποθέματα 

Μετάφραση - Απόδοση Γ. Μοτσάκος 
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών 

«Η απόκτηση νέας παρτίδας 119 αρμάτων μάχης Leopard 2 A5, που ευρίσκονταν στα αποθέματα του γερμανικού ομοσπονδιακού στρατού (Bundeswehr), θα ωφελήσει τα μέγιστα την άμυνα μας» δήλωσε ο Πολωνός πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ. 

Η παράδοση των νέων αρμάτων μάχης στον πολωνικό στρατό, πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή, στην έδρα της 34ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας στην πόλη Sagan. 
Σύμφωνα με τον ίδιο, «από την υλοποίηση τέτοιας έκτασης εξοπλιστικών προγραμμάτων μπορούν να επιτευχθούν μόνο θετικά αποτελέσματα. Πρώτα απ 'όλα, η εισαγωγή 119 σχετικά νέων αρμάτων μάχης, καθώς επίσης και 200 άλλων οχημάτων παντός τύπου, ενισχύεται η άμυνάς μας σε πολύ ανώτερο επίπεδο, προσδίδοντας συγχρόνως σαφή ενίσχυση των δυνατοτήτων μας. Αυτά μπορεί να μην είναι εντελώς νέα άρματα μάχης, αλλά το επίπεδό τους εξακολουθεί να αποτελεί σαφή ενίσχυση σε παγκόσμια κλίμακα», δήλωσε ο Tusk. 

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι η Πολωνία, είχε υποβάλλει αίτηση για τα 119 άρματα μάχης, από τα αποθέματα του γερμανικού στρατού (Bundeswehr), ανταγωνιζόμενη παράλληλα με πολλές χώρες, και για την επιτυχία της συνδιαλλαγής συνέβαλε η προσωπική του συνομιλία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. 

Τα 119 άρματα μάχης Leopard 2 A5 θα προστεθούν σε ένα στόλο από 128 Leo 2A4s, που ήδη χρησιμοποιούνται από τον πολωνικό στρατό.

Από όλες τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης, η Πολωνία, διατηρεί ενεργή στάση, για το ζήτημα της Ουκρανίας, ζητώντας επίμονα από το ΝΑΤΟ στρατιωτική ενίσχυση, καθώς νιώθει ότι απειλείται από μία ενδεχόμενη επέμβαση της Ρωσίας στην γειτονική Ουκρανία. Άλλωστε στις σχέσεις των δύο χωρών, υπάρχει ιστορικό υπόβαθρο, που η πτώση του αεροσκάφους με τον Πολωνό πρόεδρο στην Ρωσία και η Ουκρανία, να επαναφέρουν στην επιφάνεια. 

Πηγή "Ας Μιλήσουμε Επιτέλους!"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ