Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Info Post


NSA : Τα 8 σκάνδαλα που απεκάλυψε το Σνοουντεν ! #Snowden
Ο Εντουαρντ Σνόουντεν, ο πρώην συνεργάτης της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής προκάλεσε σάλο διεθνώς όταν αποκάλυψε το εύρος των παρακολουθήσεων των τηλεπικοινωνιών στις οποίες προβαίνει η υπηρεσία αυτή,
Τεράστιες πολιτικές συνέπειες εχει το γεγονός ότι η NSA, καταγράφει όλες τις εγχώριες και διεθνείς κλήσεις στο Αφγανιστάν, και στις Μπαχάμες και τις αποθηκεύει έως και 30 ημέρες .Το Αφγανιστάν από την πλευρα του δεν έδωσε ιδιαίτερη βάση στο γεγονός ενώ οι Μπαχάμες από την άλλη θεώρησαν άσκοπη την παρακολούθηση της χωράς τους μιας και δεν αποτελούν καμία απειλή.

Η έκταση των υποκλοπών δεν στάματα εδώ μιας και η ηλεκτρονική υπηρεσία πληροφοριών της Βρετανίας παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των συμμετεχόντων στη σύνοδο κορυφής της G20 το 2009 και αποσπούσε προσωπικούς κωδικούς πρόσβασης.
Reuters / Omar Sobhani
Σύμφωνα με συνεχείς αποκαλύψεις του Εντουαρντ Σνόουντεν στον διεθνή τύπο, η υπηρεσία εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ πραγματοποιούσε επιχειρήσεις κατασκοπείας στους ισραηλινούς κυβερνητικούς ανώτερους υπαλλήλους γεγονός που θεωρήθηκε αχαρακτήριστο από την ηγεσία του Ισραήλ μιας και οι φιλικές σχέσεις του κράτους δεν δικαιολογών μια τέτοια πράξη.
Σύμφωνα με τα δημοσίευμα η NSA στο πλαίσιο της προστασίας των ΗΠΑ από πιθανη τρομοκρατική επίθεση οργάνωσε μια επιχειρηση στην Κίνα και έτσι απέκτησε πρόσβαση στους διακόμισες της Huawei στο Σενζέν, υποκλέπτοντας πληροφορίες και παρακολουθώντας ανώτερα στελέχη.
Η Βραζιλία δεν φαίνεται να δείχνει ιδιαιτέρα διπλωματική στάση απέναντι στην κατασκοπία. Η πρόεδρος της Βραζιλίας ακύρωσε ένα επίσημο ταξίδι της  στην Ουάσιγκτον, αφού κατηγόρησε τις ΗΠΑ για την παραβίαση του διεθνούς δικαίου λέγοντας χαρακτηριστικά «Το δικαίωμα στην ασφάλεια των πολιτών μιας χώρας δεν μπορεί ποτέ να εγγυηθεί με την παραβίαση των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων των πολιτών μιας άλλης χώρας.»
German Chancellor Angela Merkel.(Reuters / Fabrizio Bensch )
Θύμα κατασκοπίας έπεσε και η Άγγελλα Μέρκελ. Οι αποκαλύψεις έχουν εξοργίσει την γερμανική πλευρά, προκαλώντας κρίση στις σχέσεις της Ουάσιγκτον με το Βερολίνο. «Απαράδεκτη» χαρακτήρισε η γερμανίδα καγκελάριος την πράξη αυτή και δήλωσε ότι η εμπιστοσύνη των ΗΠΑ εχει κλονιστεί.
Ωστοσο μεγαλύτερο ενδιαφέρον εχει ο ίδιος ο Εντουαρντ Σνόουντεν ο οποίος ταξίδεψε από το Χονγκ Κονγκ στη Ρωσία όπου του παραχωρήθηκε άσυλο για τουλάχιστον έναν χρόνο. Η αντίδραση από τις ΗΠΑ  ήταν άμεση με τον γερουσιαστή Τζον Μακέιν, να απαιτεί   επανεξέταση του άσυλου ώστε να μην υπάρξει ρήξη των σχέσεων των δυο χώρων. Ο Ομπαμα από την πλευρα του ακύρωσε την επίσκεψη του στη Μόσχα την παραμονή  της συνόδου κορυφής G20  στη Αγία Πετρούπολη τον περασμένο Σεπτέμβριε. Η Ρωσία δήλωσε πως οι ΗΠΑ δεν ήταν έτοιμοι για μια όση διαπραγμάτευση
Συγκλονισμένοι είναι και οι πολίτες της Αμερικής με τις ακραίες πράξεις της NSA προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια από τρομοκρατικές επιθεσεις .Αν και Βουλή των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο προκειμένου να εξετάσει τα αμφισβητούμενα προγράμματα Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας πολλοί θεωρούν ότι αυτές οι προσπάθειες θα πέσουν στο κενό.
A woman wearing oversized sunglasses lettered with the words "stop spying" listens to speakers during the Stop Watching Us Rally protesting surveillance by the U.S. National Security Agency, on October 26, 2013, in front of the U.S. Capitol building in Washington, D.C.(AFP Photo / Allison Shelley)

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ