Breaking News
Loading...

Translate

Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Info Post
Εκτακτη σύγκληση του ρωσικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και προειδοποιήσεις στην Δύση



To υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ζήτησε πριν λίγες ώρες από την Σουηδία, την Φινλανδία, την Λιθουανία, την Λεττονία, την Εσθονία και την Γαλλία να "μαζέψουν" τους μισθοφόρους τους που καίνε ουκρανικά χωριά γιατί σε διαφορετική περίπτωση "Η Ρωσία θα λάβει μέτρα".
Πρόκειτται για την πιο πρόσφατη σαφή προειδοποίηση σε ότι αφορά την πιθανολογούμενη ένοπλη αντίδραση της της Μόσχας στην συστηματική εξόντωση των ρωσόφωνων πληθυσμών της περιοχής.
Τους τρόπους αντίδρασης της Ρωσίας στην σφαγή των πληθυσμών αυτών, μελετά αυτή την ώρα το ρωσικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας, όπου συνεδριάζει υπό την προεδρία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν.
Και φαίνεται από την ανακοίνωσή του ότι συνδέει τις εξελίξεις στην περιοχή της Νέας Ρωσίας με την ίδια την ασφάλεια της Ρωσίας: Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου "Το Συμβούλιο θα συζητήσει θέματα που συνδέονται με την διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ρωσικής Ομοσπονδίας».
Το δε ρωσικό υπουργείθο Εξωτερικών αναφορικά με την δράση των μισθοφόρων στην περιοχή του Ντοναμπάς, αφήνει να εννοηθεί ότι μπορεί να εκληφθεί ως casus belli από την Ρωσία : «Ζητούμε από τις αρχές των προαναφερθέντων χωρών να προβεί σε ενδελεχή έρευνα σχετικά με τα γεγονότα αυτά και να καταδικάσουν τη συμμετοχή των μισθοφόρων στις εχθροπραξίες στην ανατολική Ουκρανία," ανέφερε το υπουργείο σε δήλωσή του.
Σύμφωνα με άρθρο του ιταλικού περιοδικού Il Giornale οι δυτικοί μισθοφόροι συγκροτούν ειδικό σώμα.
Κατά το δημοσιογράφο-ερευνητή Φάουστο Μπιλοσλάβο συντονιστικό ρόλο παίζει ο 46χρονος βετεράνος του πολέμου της Κροατίας, Γάλλος στην καταγωγή Γκαστόν Μπεσόνο οποίος καλεί από την σελίδα του στο Facebook ενδιαφερόμενους να ενταχθούν στην ειδική μονάδα.
Ο Γκαστόν έχει εγκατασταθεί στο Κίεβο και σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό συντονίζει τη δράση ξένων μισθοφόρων όπως ο 53χρονος Ιταλός Φραντσέσκο Φ., ο οποίος στα νιάτα του ήταν δραστήριο μέλος της νεοφασιστικής "Εθνικής Πρωτοπορίας" και τώρα έχει ενταχθεί στο τάγμα «Αζόφ».
Επίσης πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει ο Σουηδός ελεύθερος σκοπευτής Μίκαελ Σκιλτ είναι από τους λίγους ξένους, που δεν κρύβουν το πρόσωπο και το όνομά τους, έχει μάλιστα γι’ αυτό το λόγο επικηρυχθεί από τους εξεγερμένους ρωσόφωνους και πλέον είναι καταζητούμενος και από την ρωσική κυβέρνηση.
Οι μισθοφόροι χρηματοδοτούνται από τον Ουκρανό ολιγάρχη Ihor Kolomoiskyi για τον οποίο πλέον εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, καθώς και κατά του "υπουργού" Εσωτερικών της ΟυκρανίαςΑrsen Avakov, με την κατηγορία της διοργάνωσης δολοφονιών και απαγωγών στην Ανατολική Ουκρανία.
defencent.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ