Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Info Post


Πλησιάζει το μεγάλο μακελειό με τους πλειστηριασμούς στα ακίνητα. Η Τρόικα απαιτεί να βγαίνουν τα σπίτια όσων χρωστούν στο Δημόσιο πιρ παρά. Ενα σπίτι με αντικειμενική 150.000 ευρώ, να βγαίνει με τιμή εκκίνησης τα 50.000 ευρώ-σκοτωμένο δηλαδή.
Ενω τα σπίτια με αντικειμενική αξία τις 50.000 ευρώ θα βγαίνουν στην τιμή ενός πακέτου καρέλια σέρτικα. Μιλάμε για πραγματικό ολοκαύτωμα σε ένα κράτος που κάθεται πάνω στην πυρηνική βόμβα 110 δις κόκκινων δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Στο μεταξύ η εξαθλιωμένη ελληνική κοινωνία σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία έχει μειώσει κατά 20% τα έξοδα στις αγορές τροφίμων πρώτης ανάγκης!

Αντιλαμβάνεστε πόλυ δύσκολα θα πληρώσει κάποιος ακόμη και 30 ευρώ το μήνα για το ρυθμισμένο κόκκινο δάνειο.

Αυτή είναι μία από τις πυρηνικές βόμβες που οι Σαμαράς-Βενιζέλος θέλουν τα μεταφέρουν- το γρηγορότερο- στο ασκέρι του ΣΥΡΙΖΑ ώστε να γίνει Κούγκι.

Και φυσικά δεν είναι η μόνη. Οι προσφυγές των επαγγελματικών ομάδων στη Δικαιοσύνη και η δικαίωσή τους-όπως συνέβη με τους ένστολους και τους δικαστές-θα στείλει τον Παναή Σκουρλέτη και τον Νίκο Παππά να παίζουν κιθάρα στο σταθμό του Μονάχου για να μαζέψουν κάνα ευρουλάκι ώστε να μπορέσουν να κάνουν κοινωνική πολιτική.

Το θέμα τέθηκε από την τρόικα κατά τη διάρκεια της προηγούμενης μαραθώνιας αξιολόγησης της πορείας εφαρμογής του ελληνικού προγράμματος καθώς έχει εντοπισθεί ότι πατά το γεγονός πώς οι εφορίες προχωρούν σε κατασχέσεις ακινήτων οφειλετών του δημοσίου, οι σχετικοί πλειστηριασμοί κηρύσσονται άγονοι λόγω ανυπαρξίας ενδιαφέροντος από την πλευρά των αγοραστών ακινήτων.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους τροϊκανούς, είναι ότι η τιμή εκκίνησης είναι η αντικειμενική αξία η οποία πλέον στις περισσότερες περιπτώσεις είναι πολύ μεγαλύτερη της εμπορικής αξίας. Για το λόγο αυτό πιέζουν το υπουργείο Οικονομικών να προχωρήσει σε μείωση της τιμής εκκίνησης στο ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας. Από την πλευρά του το υπουργείο Οικονομικών και η κυβέρνηση γενικά, θεωρεί το θέμα βόμβα καθώς ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει σε μαζικούς πλειστηριασμούς ακινήτων και μάλιστα με πολύ χαμηλό τίμημα προκαλώντας μεγάλο κοινωνικό πρόβλημα .

Η διαπραγμάτευση βρίσκεται σε εξέλιξη από τον περασμένο Απρίλιο και μάλιστα λόγω της σημαντικότητας του προβλήματος συμμετέχουν ενεργά σε αυτήν και στελέχη του πρωθυπουργικού επιτελείου. Οι τελευταίες πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να γίνουν αποδεκτές οι ελληνικές θέσεις και να κλειδώσει ότι οι πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο θα ξεκινούν από το ένα τρίτο της αντικειμενικής αξίας.

Από την πλευρά τους φορείς της αγοράς προτείνουν τη συνολική μείωση των αντικειμενικών τιμών προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα και σημειώνουν ότι είναι και η πιο δίκαια λύση καθώς οι αντικειμενικές τιμές είναι πολύ υψηλότερες των εμπορικών.

Παράδειγμα
Ας υποθέσουμε ότι η εφορία βγάζει στο σφυρί ένα ακίνητο φορολογούμενου ο οποίος έχει ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Η αντικειμενική αξία του ακινήτου είναι 150.000 ευρώ. Η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό με το σημερινό καθεστώς είναι 150.000 ευρώ. Η τρόικα θέλει η τιμή εκκίνησης στον πλειστηριασμό να είναι 50.000 ευρώ και το υπουργείο Οικονομικών αντιπροτείνει να διαμορφώνεται στα 100.000 ευρώ.

Οι πλειστηριασμοί με τις νέες μειωμένες τιμές εκκίνησης αναμένεται να ξεκινήσουν έως το τέλος του έτους.

kourdistoportocali.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ