Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post


Συνταγματάρχης Igor Strelkov: Ο ΠΙΣΤΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΙΣΤΗΣ-ΗΓΕΤΗΣ ΤΩΝ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ



Και ξαφνικά από τις στάχτες των εδαφών της Νέας Ρωσίας, τις περιφέρειες του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία, ξεπήδησε ένας ήρωας για τους Ρώσους, ένας πολεμιστής με φυσιογνωμία που παραπέμπει σε παλιό ευγενή πρίγκιπα της τσαρικής Ρωσίας, κλασικός καυκάσιος, χωρίς ασιατικές επιμειξίες. 
Ο συνταγματάρχης Igor Strelkov, πολεμικός ηγέτης των δυνάμεων αυτοάμυνας, στην περιοχή του Σλαβιάνσκ, του "Στάλινγκραντ" της Νέας Ρωσίας, το οποίο από το πρωί του Σαββάτου ελέγχεται από τι στρατιωτικές δυνάμεις του Κιέβου, το βράδυ της Παρασκευής απηύθυνε μια συγκλονιστική έκκληση στην Μόσχα να επέμβει άμεσα, σε διαφορετική περίπτωση το Σλαβιάνσκ θα έπεφτε στα χέρια των νεοναζιστών της ουκρανικής εθνοφρουράς και των φιλοναζιστικών στρατευμάτων του Κιέβου.
Στην έκκλησή του εμφανίστηκε για πρώτη φορά με στολή παραλλαγής (σε άλλες δύο εμφανίσεις του είχε εμφανιστεί με ένα καφέ πολιτικό μπουφάν) και φαινόταν άϋπνος και καταβεβλημένος.
Το ουκρανικό πυροβολικό, το οποίο για πρώτη φορά έδρασε σε τόσο μεγάλη έκταση, είχε κτυπήσει καίρια τις μονάδες των τεθωρακισμένων και των λίγων αρμάτων μάχης των δυνάμεων αυτοάμυνας.
Τα πυρομαχικά τελείωναν και οι απώλειες σε προσωπικο αν και δεν ήταν μεγάλες θα μπορούσαν να γίνουν τις επόμενες ημέρες. Στην έκκλησή του ο Igor Strelkov μίλησε για "Αντοχή μιας εβδομάδας, το πολύ δύο" αν δεν επέμβει η Μόσχα. Επικοινωνιακή παραπλάνηση; Ισως...
Λίγες ώρες μετά, με μία έξοδο-στρατιωτικό υπόδειγμα, αιφνιδιαστικά όλες οι δυνάμεις των ρωσόφωνων εγκατέλειψαν την πόλη μέσα στη νύχτα και κατευθύνθηκε προς το Ντονέτσκ, όπου επιτέθηκε στο αεροδρόμιο, ενώ μια άλλη φάλαγγα κατευθύνθηκε προς το Λουγκάσνκ.
Οταν ξημέρωσε κανένας ένοπλος δεν βρισκόταν στα οδοφράγματα του Σλαβιάνσκ.
Ο πολιτικός τοπικός ρωσόφωνος ηγέτης Pavel Goubarev εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο “Igor Strelkov πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει το Σλαβιάνσκ. Αυτό έγινε μέσα στη νύχτα. Κατευθύνθηκαν προς την κατεύθυνση του Kramatorsk, προφανώς για να πάνε προς Gorlovka ή Donetsk”.
2
Μέχρι το τέλος Απριλίου, οι μυστικές Υπηρεσίες των Ουκρανών δεν είχαν κανένα στοιχείο για τον Igor Strelkov, οπότε ανέλαβε η CIA να τους "διαφωτίσει" ή μάλλον να τους δώσει στοιχεία που μάλλον δεν είναι αληθινά αφού το προφίλ του δεν ταιριάζει με αυτό που δίνουν οι Αμερικανοί.
Ο μυστηριώδης συνταγματάρχης κατά τους Αμερικανούς ονομάζεται Igor Girkine και είναι στέλεχος της ρωσικής μυστικής υπηρεσίας του Στρατού της GRU.
Είναι η ψυχή της ένοπλης εξέγερσης των ρωσόφωνων της Ανατολικής Ουκρανίας.
Το γαλλικό Μediapart αναφέρει ότι πρόκειται για Ρώσο πολίτη που έχει στο ενεργητικό του στρατιωτικές αποστολές σε 4 πολέμους: Στον πόλεμο της Υπερδνειστερίας το 1992, στην Βοσνία με τους Σέρβους, στους δύο πολέμους της Τσετσενίας.
Η ηλικία του δείχνει μεταξύ 40 και 45 ετών και είναι ερώτημα πώς συμμετείχε σε τόσους πολέμους της εποχής, όπως υποστηρίζουν οι δυτικοί.
Κατά τους Γάλλους έφθασε στην περιοχή του Ντονμπάς προερχόμενος από την Ρωσία στις 12 Απριλίου και προχώρησε σε κάλεσμα από ... τηλεόρασης για εξέγερση. Είναι δυνατόν ένας "πράκτορας" να κάνει κάτι τέτοιο;
Το θέμα είναι ότι σε 48 ώρες 1.000.000 ρωσόφωνοι της περιοχής είδαν το βίντεο στο YouTube και εξεγέρθηκαν.
Τότε δήλωνε: "Ένας μήνας πέρασε από τότε που εμείς μια μικρή ομάδα εθελοντών Ρώσων από τη Ρωσία και την Ουκρανία ακούσαμε τη κλήση για βοήθεια των ηγετών σας και να είμαστε εδώ απέναντί σας στη μάχη κατά ολόκληρου του ουκρανικού Στρατού". "Αυτόν τον τελευταίο μήνα ακούσαμε πολλές φορές αυτές τις απελπισμένες κλήσεις: Δώστε μας όπλα! Δώστε μας όπλα για να μπορέσουμε να πολεμήσουμε για την ελευθερία ! Τα όπλα είναι ήδη εδώ κι εμείς μαζί σας".
3
Πιστός χριστιανός ορθόδοξός επέμεινε να μπει άρθρο στο Σύνταγμα της αυτόνομης Δημοκρατίας του Donetsk που ανακηρύχθηκε στις 25 Μαΐου που προβλέπει ως επίσημο θρήσκευμα την Χριστιανική Ορθόδοξη Θρησκεία.
Η νεοσύστατη δημοκρατία θα έχει ως επίσημη θρησκεία την ορθόδοξη πίστη που θα τελεί υπό τη δικαιοδοσία του Πατριαρχείου της Μόσχας και όχι των υπολοίπων ορθόδοξων αυτόνομων εκκλησιών της Ουκρανίας που άλλες υπάγονται στο Βατικανό και άλλες στο μη αναγνωρισμένο Πατριαρχείο του Κιέβου.
Η δημοτικότητα του Ι.Strelkov στην Ρωσία έχει εκτοξευθεί και συναγωνίζεται την δημοτικότητα του Β.Πούτιν.
Κάποιοι θεωρούν ότι ο Β.Πούτιν δεν θα ήθελε να γυρίζει ο συνταγματάρχης Ι.Strelkov νικητής από τις περιφέρειες της Νέας Ρωσίας, ενώ ανησυχεί και για τις αντιδράσεις των δυτικών.
Ο Boris Nemtsov πρόσωπο ισχυρό της ρωσικής αντιπολίτευσης δηλώνει βέβαιος για την ήττα του συνταγματάρχη και την επιστροφή του στη Ρωσία:
”Αργά ή γρήγορα ο Strelkov θα υποχρεωθεί να γυρίσει στη Ρωσία. Οι μαχητές του σίγουρα θα έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Πούτιν τους πρόδωσε. Το Κρεμλίνο όχι μόνο δεν προσάρτησε την περιοχή στη Ρωσία αλλά ούτε έστειλε μια στρατιωτική δύναμη, ούτε καν στρατιωτική βοήθεια".
Σε συνέντευξή του στην Κomsolmoskaya Pravda που μεταφράστηκε ατα γαλλικά από το courrier de la russie o μυστηριώδης συνταγματάρχης είχε δηλώσει:
“O οπλισμός μας παραχωρήθηκε από τους ουκρανούς στρατιωτικούς και αστυνομικούς . Eίναι σαφές ότ δεν έχουμε λάβει στρατιωτική βοήθεια από τη Ρωσία. Το καθεστώς της Ουκρανίας που έχει διακόψει κάθε ρωσόφωνο τηλεοπτικό κανάλι , διαχειρίζεται όλην την ενημέρωση. Πρόκειται για μαζική προπαγάνδα του πληθυσμού. Οι μη ρωσόφωνοι Ουκρανοί έχουν αρχίσει να πιστεύουν ότι εδώ πολεμούν μισθοφόροι. Δεν είναι αλήθεια. Ο λαός του Donetsk δεν στηρίζει τη χούντα του Κιέβου”
Ουσιαστικά φαίνεται ότι ο Ιgor Strelkov είναι πλέον μόνος του.
Θυμίζει σε πολλά τον δικό μας Παύλο Μελά, αξιωματικό, τότε του Ελληνικού Στρατού, που οι πολιτικές ισορροπίες στην Αθήνα απέτρεψαν την κυβέρνηση να τον ενισχύσει στον Μακεδονικό Αγώνα και τελικά κυνηγημένος από Τούρκους και Βούλγαρους, σκοτώθηκε από τουρκικό απόσπασμα,αφού η Αθήνα "σφύριζε αδιάφορα" στις εκκλήσεις του για βοήθεια.
Ισως, όπως και τότε με την Ελλάδα, ούτε τώρα η Ρωσία είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση.
Η Ελλάδα, τελικά, απελευθέρωσε την Μακεδονία μετά από 9 χρόνια, δικαιώνοντας την θυσία του Π.Μελά.
Πάντως ο Β.Πούτιν, όπως από την επομένη της ανάκτησης της Κριμαίας έχουμε σημειώσει, δεν πρόκειται να στείλει Στρατό στις  περιοχές της Νέας Ρωσίας.
Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την κατάληξη του ορθόδοξου Ρώσου πολεμιστή...
Δείτε τον δραματική έκκλησή του το βράδυ της Παρασκευής, λίγο πριν γλιστρήσει μέσα στη νύχτα από τον ουκρανικό στρατιωτικό κλοιό, εκτός Σλαβιάνσκ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ