Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Info Post
 ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗΚΕ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ - ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ ΗΓΕΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ- Επιχείρηση "χειρουργικής" ακρίβειας με δορυφορικές εικόνες



Σε απόλυτα στοχευμένες αεροπορικές επιχειρήσεις-βομβαρδισμούς κατά του ISIL προχώρησε ο Ιρακινός Στρατός με τα ρωσικά Su-25 και την υποστήριξη ελικοπτέρων, τραυματίζοντας σοβαρά τον επικεφαλής των τζιχαντιστών στο Ιράκ και τη Συρία και τον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ Μπαγκνταντί.
Η επιτυχία της αποστολής έγκειται στο γεγονός ότι η επιχείρηση στήθηκε βάσει δορυφορικών εικόνων που αποκάλυπταν το κρησφύγετο του ISIL, στην περιοχή Qaëm δυτικά της al-Anbar. Κι αυτό βέβαια έγινε με τη συνδρομή της Μόσχας.
Από τη στιγμή που οι Ρώσοι πιλότοι των Su-25 είχαν συγκεκριμένο target δύσκολα θα αποτύγχαναν. Είχαν μόνο για υποστήριξη ορισμένα ελικόπτερα του Ιρακινού Στρατού που εξαπέλυσαν προηγουμένως πυραύλους κατά στόχων του ISIL προκειμένου να βγάλουν από το στόχαστρο των τζιχαντιστών τα Su-25 που ακολούθησαν και τίναξαν στον… αέρα ολόκληρη περιοχή.
Πηγές της ιρακινής ασφάλειας μεταδίδουν ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης Αμπού Μπακρ Μπαγκνταντί τραυματίστηκε στην διάρκεια της αεροπορικής επιδρομής.
Την πληροφορία επιβεβείωσε απο την πλευρά του το Διεθνές Κοινοβούλιο για την Ειρήνη, ενώ το λιβανέζικο πρακτορείο Αl Μanar εικάζει ακόμη και το θάνατό του. Κάτι πάντως που δεν φαίνεται να ισχύει. 
Πέραν του τραυματισμού του αρχηγού των τζιχαντιστών ισλαμικές πηγές αναφέρουν πώς σκοτώθηκαν στις επιχειρήσεις του Ιρακινού Στρατού πολλά εκ των ηγετικών στελεχών του ISIL, μεταξύ των οποίων ο επικεφαλής της οργάνωσης στην συριακή πόλη Boukamal ο Abou Mohammad από την Τυνησία.
Το ISIL βομβαρδίστηκε από την Ιρακινή Αεροπορία, η οποία πλέον καθοδηγείται από τους Ρώσους πιλότους, την ώρα που τα ηγετικά του στελέχη συσκέπτονταν σε κτίριο της περιοχής Qaëm.
Η παραλαβή των Su-25 έχει αλλάξει τα δεδομένα στο Ιράκ υπέρ της κυβέρνησης και κατά του ISIL που μετρά μεγάλες απώλειες τις τελευταίες ημέρες. Με το «καλημέρα» τα ρωσικά αεροσκάφη βομβάρδισαν φάλαγγα 200 οχημάτων με βαρύ οπλισμό των τζιχαντιστών και βοηθούν στην ανακατάληψη πολλών περιοχών.
 defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ