Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post

ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ




Σχέδιο «δράσης» των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων δυτικά του 25ου Μεσημβρινού και αμφισβήτησης με στρατιωτική παρουσία του μισού Αιγαίου αποκαλύπτει Τούρκος βουλευτής. Φαίνεται πώς η Άγκυρα ετοιμάζει κλιμάκωση των ενεργειών εισβολής πλοίων της στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι την Εύβοια, κάτι που έκανε τον περασμένο Μάιο στέλνοντας στολίσκο να «παρελάσει» από τη Μήλο και μέχρι τις ακτές του Σουνίου.
Ο βουλευτής Αδάνων του Εθνικιστικού Κόμματος MHP Σειφετίν Γιλμάζ κατάθεσε ερώτηση προς τον υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τον καλεί να απαντήσει «τι εμποδίζει την δραστηριοποίηση των τουρκικών Ένοπλων Δυνάμεων πέραν του 25ου Μεσημβρινού;». Η ερώτηση του πήρε διαστάσεις από τα τουρκικά ΜΜΕ. Τυχαίο;
Δεν έμεινε όμως μόνο εκεί ο Τούρκος βουλευτής. Ζήτησε συγκεκριμένα και συγκριτικά στοιχεία όσον αφορά στην παρουσία του τουρκικού Ναυτικού και της Αεροπορίας δυτικά και ανατολικά του 25ου Μεσημβρινού το τελευταίο διάστημα, καθόσον, όπως προκύπτει από τα όσα ισχυρίζεται ο Σ. Γιλμάζ, υπάρχει συμφωνία στο εσωτερικό της Άγκυρας για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο.
Αυτό επιβεβαιώνει η πρωτοφανής προκλητικότητα που καταγράφηκε με πρόσχημα τη διεξαγωγή αεροναυτικής άσκησης στο Αιγαίο από Τουρκικής πλευράς τον μήνα Μάιο, όπου η Άγκυρα έστειλε επανειλημμένα πολεμικά πλοία να αμφισβητήσουν τα εθνικά χωρικά ύδατα στις δυτικές Κυκλάδες και μέχρι τις ακτές της Εύβοιας.
Με δεδομένο μάλιστα πώς ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ. Ερντογάν θέλει να κάνει ένα «άνοιγμα» προς το «βαθύ κράτος», τους στρατιωτικούς και τους δικαστικούς, όπως δείχνει και η μεθόδευση αποφυλάκισης των στρατηγών που συνέταξαν το σχέδιο «Βαριοπούλα», είναι πολύ πιθανό η προκλητικότητα στο Αιγαίο να ανέβει… level.
Και αυτό μπορεί να συμβεί με «εισβολή» πλοίων δυτικά του 25ου Μεσημβρινού.Προετοιμάζουν μάλιστα το έδαφος οι Τούρκοι πολιτικοί κάνοντας λόγο για αύξηση των παρενοχλήσεων σε βάρος των Ένοπλων Δυνάμεων τους από ελληνικά μαχητικά και πολεμικά πλοία στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια.
Ζητούν δηλαδή και τα ρέστα από την Ελλάδα, τη στιγμή που καθημερινά και εν μέσω του θερινού μορατόριουμ στέλνουν μαχητικά τους, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, πλοία, σκάφη της ακτοφυλακής τους να παραβιάζουν τον εθνικό εναέριο χώρο μας και τα εθνικά χωρικά μας ύδατα.
Μόνο οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα μαχητικά της Άγκυρας έχουν υπερτριπλασιαστεί το πρώτο εξάμηνο του 2014 σε σύγκριση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2013.
Όλη αυτή η τουρκική παραβατική συμπεριφορά σχετίζεται με τους υδρογονάνθρακες στο Αιγαίο και τις εξελίξεις που φαίνεται πώς επίκεινται στον ενεργειακό χάρτη της Ανατολικής Μεσογείου.
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί όμως με τη τουρκική προκλητικότητα, αλλά έχει χρόνο να κάνει (άκουσον άκουσον) ρηματική διακοίνωση στην Κυπριακή Δημοκρατία κατά της ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους γιατί τον έκανε… ρόμπα.
defencenet.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ