Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Info Post



Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε έκθεσή του καταγγέλει το FBI ως ηθικό αυτουργό και εγκέφαλο τρομοκρατικών ενεργειών από μουσουλμάνους Αμερικανούς. Όλη αυτή η στρατηγική ήταν ενταγμένη στη νέα Αντιτρομοκρατική Πολιτική των ΗΠΑ !.

fbi-terrorisme-11-septembre_4974265

Δ Πορφύρης/Π Σταφυλά
Σύμφωνα με αυτήν την ΜΚΟ σκοπός του FBI ήταν η αύξηση των συλλήψεων, η νομιμοποίηση των νέων μέσων παρακολούθησης αλλά και η θεωρία ότι αν έστω και μετά από παρότρυνση ή πληρωμή υπάρχουν άνθρωποι που εκτελούν τέτοιες εντολές, τότε σαφώς και είναι εν δυνάμει τρομοκράτες.
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από κοινού με το Τμήμα Νομικής του Πανεπιστημίου της Κολούμπια, εκπόνησαν μελέτη 214 σελίδων εξετάζοντας 27 περιπτώσεις και παίρνοντας συνεντεύξεις από 215 πρόσωπα.
” Σε αρκετές περιπτώσεις το FBI είχε μετατρέψει ανθρώπους που σέβονταν τους Νόμους σε τρομοκράτες προτείνοντάς τους την ιδέα της πραγματοποίησης τρομοκρατικής ενέργειας”
Σε ένα ποσοστό 30% των υποθέσεων , ο πράκτορας που είχε δυεισδύσει έπαιζε  ενεργό ρόλο  στην εκτέλεση του τρομοκρατικού χτυπήματος.
Ο Andrea Prasow, ένας από τους συγγραφείς της έκθεσης δήλωσε:
” Αν εξετάσετε από κοντά τις περιπτώσεις θα συνειδητοποιήσετε ότι ικανός αριθμός αυτών των ατόμων δεν θα είχαν επιτελέσει τα εγκλήματα αν οι δυνάμεις ασφαλείας δεν τους ωθούσαν, ενθάρρυναν και πλήρωναν για να διαπράξουν τις τρομοκρατικές ενέργειες.”
<!more>
Η μελέτη αναφέρει συγκεκριμένες ποινικές υποθέσεις όπως για παράδειγμα αυτή του Rezwan Ferdaus, ενός 27χρονου που καταδικάστηκε σε 17ετή κάθειρξη για απόπειρα επίθεσης στο Πεντάγωνο και στο Κογκρέσσο με χρήση εκρηκτικών και όλμων. Ένας ομοσπονιακός πράκτορας δήλωσε για την υπόθεση:
Aν και ο Ferdaus έπασχε προφανώς από ψυχικό νόσημα, το σχέδιο της τρομοκρατικής επίθεσης είχε εξ ολοκλήρου σχεδιασθεί από έναν αστυνομικό της ασφάλειας που παρίστανε τον τρομοκράτη.
Το FBI  στόχευε συχνά τα ανισόρροπα ψυχικά άτομα που χειραγωγούνταν εύκολα για τέτοιου είδους ενέργειες. 
express/nbc
dimpenews

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ