Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post


Τι προσφέρει στον οργανισμό η Β17 ή αμυγδαλίνη;

Ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό αποτελεί η Β17 ή αλλιώς αμυγδαλίνη το οποίο τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει τον οργανισμό . Πως ακριβώς;
Συγκεκριμένα, η Β17 ή αμυγδαλίνη είναι μια ουσία που περιέχεται στους πυρήνες πολλών κουκουτσιών, κυρίως του πικραμύγδαλου και σε πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα στους πυρήνες του βερίκοκου.
Αποτελεί ένα πανίσχυρο αντιοξειδωτικό που βοηθάει τον οργανισμό να αντιμετώπισε όλες τις βλαβερές ελεύθερες ρίζες. Αυτό αυτομάτως την καθιστά έναν πολύ ισχυρό σύμμαχο του ανοσοποιητικού συστήματος καθώς προσφέρει προστασία από τα αντιδραστικά είδη οξυγόνου που προκαλούν βλάβες στον οργανισμό.
Η ιστορία της αμυγδαλίνης ανάγεται από τους αρχαίους πολιτισμούς κυρίως στην Αίγυπτο και στην Κίνα όπου χρησιμοποιούταν σε διάλυμα για την αντιμετώπιση δερματικών παθήσεων. Οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιώ σαν την αμυγδαλιά η κυρίως για θεραπευτικούς σκοπούς. Η χρήση της χρονολογείται από το 2500 πΧ.
Ο τρόπος δράσης της αφορά κυρίως τη μετατροπή της σε κυάνιο μέσα στα βλαβερά κύτταρα προκαλώντας έτσι την καταστροφή τους. Σύμφωνα με μελέτη που διεξήχθη το 2006 με μέθοδο in vitro (δηλαδή εργαστηριακά, εκτός οργανισμού) παρουσίασε σημαντικές αντικαρκινικές ιδιότητες σε περιπτώσεις καρκινικών κυττάρων, ειδικά σε ότι αφορά καρκίνο του προστάτη.
• Ενεργοποιεί το ανοσοποιητικό σύστημα να παράξει αντικαρκινική δράση σε ασθενείς με καρκίνο προστάτη(Bhatti RA et al. 1981)
• Ενεργοποιεί την απόπτωση των καρκινικών κυττάρων (Hoshi Τ et al. 1998)
• Η αμυγδαλίνη μπορεί να προσφέρει σημαντική βοήθεια στην αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη (Chang ΗΚ, et al.2006)
• Η Αμυγδαλίνη προήγαγε την απόπτωση μέσω ρύθμισης της έκφρασης των Bax & Bcl-2 σε ανθρώπινα καρκινικά κύτταρα (DU145 & LNCaP) του προστάτη.
Παρουσιάζει αναλγητικές & αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες (Chang ΗΚ et al. 2005)
Τα αποτελέσματα πρόσφατης μελέτης έδειξαν ότι η αμυγδαλίνη αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα κατά της ίνωσης και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως σημαντικό θεραπευτικό μέσο για ασθενείς με νεφρικές παθήσεις (Guo J et al. Amygdalin inhibits renal fibrosis in chronic kidney disease. Mol Med Rep. 2013 May;7(5):1453-7).
Με την συνεργασία του Δημήτρη Γρηγοράκη 
 Κλινικός Διαιτολόγος- Διατροφολόγος, ΜSc
Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Ελέγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
Πρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας logodiatrofis.gr.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ