TΡΑΥΜΑΤΙΣΤΗΚΕ Ο ΝΕΟΣ ΧΑΛΙΦΗΣ/ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΕΒΑΛΑΝ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΣΦΑΞΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ 18ΧΡΟΝΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ
Πορφύρης Δ./Σταφυλά Π.
Πηγές της ιρακινής ασφάλειας μεταδίδουν ότι ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους (πρώην EIIL) ο αυτοαποκαλούμενος χαλίφης Abou Bakr Bagdadi τραυματίστηκε σε αεροπορική επιδρομή που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 4 Ιουλίου το βράδυ ο ιρακινός στρατός στην περιοχή Qaëm δυτικά της al-Anbar.Από την πλευρά του το Διεθνές Κοινοβούλιο για την Ειρήνη και την Ασφάλεια επιβεβαίωσε ότι ο Bagdadi τραυματίστηκε κατά τους βομβαρδισμούς.Το λιβανέζικο πρακτορείο al manar εικάζει το θάνατό του.
porfyris_travmatismos1
Οι ίδιες πηγές μετέφεραν στο site Soumariya news ότι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες μέχρι τώρα αναφέρουν τον τραυματισμό του Abou Bakr Bagdadi στους βομβαρδισμούς.Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ηγετικά στελέχη της EIIL σκοτώθηκαν.Ο πρέσβης Haytham Abou Said του γραφείου του αναπληρωτή γραμματέα των Εξωτερικών δήλωσε ότι ο αρχηγός της EIIL τραυματίστηκε στην αεροπορική επιδρομή.
Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε τον θάνατο πολλών μελών της EIILόπως και του επικεφαλή της οργάνωσης στην συριακή πόλη Boukamal του Abou Mohammad του Τυνήσιου.Η οργάνωση απαρφανίστηκε καθώς τα ηγετικά της στελέχη συσκέπτονταν σε κτίριο της περιοχής Qaëm το οποίο έπληξε επιτυχώς η ιρακινή αεροπορία. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του alalamστο Ιράκ οι δυνάμεις του στρατού ελέγχουν πλέον το 90% της πόλης Tikrit.(alalam,arabi-press,almanar,AFP)
porfyris_travmatismos2
Στο πεδίο της μάχης ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις της πολιτοφυλακής έθεσαν υπό τον ολοκληρωτικό τους έλεγχο τη βιομηχανική ζώνη Al Cheikh Najr ΒΑ της πόλης του Χαλεπίου μετά την ολοσχερή απόσυρση των αντιπάλων τους.Πολλοί τζιχαντιστές και “μετριοπαθείς” σύμμαχοί τους σκοτώθηκαν.Αντίθετα οι ισλαμιστές μαχητές της EIIL ελέγχουν πλήρως περιοχές της επαρχίας της Deir Ezzor.(sana,AlMayadeenTV, Manqoolnews).
porfyris_travmatismos3
Ακρότητες σε Συρία και Ιράκ
Στην κατεχόμενη Ντέιρ Έζορ εντοπίστηκαν κάποιοι σύριοι στρατιώτες που προφανώς είχαν αποκοπεί.Όταν πήγαν να αναζητήσουν τροφή αναγνωρίστηκαν.Το τέλος ενός 18χρονου στρατιώτη είναι ένα επικό μαρτύριο.Τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν σε μια κεντρική οδό. Εκεί υποχρέωσαν μια γυναίκα και το παιδί της να τον σκοτώσουν με ειδεχθή τρόπο.Η γυναίκα του κατάφερε αλλεπάλληλα χτυπήματα με σφυρί στο κεφάλι ενώ ο γιός της τον κατέσφαξε με απανωτά χτυπήματα με μαχαίρι.Στο τέλος οι ίδιοι οι τζιχαντιστές του έκοψαν το λαιμό.
porfyris_travmatismos4
Το βίντεο που αναρτήθηκε ήταν ότι πιο φρικιώδες στα 3 αυτά χρόνια του αδυσώπητου πολέμου που έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερα από 160.000 άτομα. Ήδη η Συρία κατατάσεται πρώτη στη βία εκτοπίζοντας το Αφγανιστάν στη σχετική λίστα των χωρών.Οι ίδιοισταύρωσαν νεαρό με την κατηγορία ότι βίασε μια γυναίκα σε φυλακές που διατηρεί ο σύμμαχός τους ο FSA.Στο Κιρκούκ φιλοτζιχαντιστικό twitter στις 2 Ιουλίου δημοσιοποιεί τη σύλληψη και τη σφαγή ενός άντρα της πολιτοφυλακής υπερασπιστή της πόλης.
porfyris_travmatismos5
porfyris_travmatismos6
Την ίδια ώρα στην Ευρώπη μια εκδήλωση -διαδήλωση υποστήριξης στο Ισλαμικό Κράτος (IS) πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Χάγη.Μασκοφόροι διαδήλωσαν κρατώντας πανώ που καταγγέλει ότι η δημοκρατία είναι υποκρισία.(MWS)
porfyris_travmatismos7
porfyris_travmatismos8