Breaking News
Loading...

Translate

Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Info Post



Τρεις ουκρανικές φάλαγγες τεθωρακισμένων και αυτοκινούμενου πυροβολικού, με συνολικά 250 οχήματα προσπαθούν να αποκλείσουν το Ντονέσκ, όπου θα δοθεί απ'ότι φαίνεται η κρισιμότερη μάχη για τις δυνάμεις αυτοάμυνας της Νέας Ρωσίας και τον ουκρανικό Στρατό.
Τα άρματα μάχης είναι Τ-64 και Τ-72, ΤΟΜΑ BMP-2, TOMΠ ΒTR-80 ενώ αυτοκινούμενα πυροβόλα των 156 χλστ. βρίσκονται στις ίδιες φάλαγγες.
Εκατοντάδες προσωπικού μεταφέρονται με απλά φορτηγά. Υπολογίζεται ότι συνολικά 2.500 ένοπλοι του ουκρανικού Στρατού και της Εθνοφρουράς του Δεξιού Τομέα των νεοναζιστών του Κιέβου, επιχειρούν να περισφίγξουν την πόλη.
Αυτές τις φάλαγγες ήθελαν να αποτρέψουν να φτάσουν στον περιφερειακό δρόμνο του Ντόνετσκ οι δυνάμεις αυτοάμυνας και προσωρινά φαίνεται ότι το κατάφεραν.
O συνταγματάρχης Ιγκόρ Στρέλκοφ ανακοίνωσε πριν λίγο την έναρξη της μάχης για το Ντονέτσκ.
Ο Ρώσος πολεμικός ηγέτης της εξέγερσης δήλωσε ότι "Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε. Εδώ έχουμε τακτικό πλεονέκτημα αντίθετα με το μικρό Σλαβιάνσκ που οι ναζί του ΚΙέβου μας κτύπησαν εύκολα με το πυροβολικό τους. Θα πολεμήσουμε από σπίτι σε σπίτι και από υπόγειο σε υπόγειο. Ταξίδέψαμε δύο φάλαγγες από το Σλαβιάνσκ σε απόσταση 110 χιλιομέτρων και κανένας δεν μας εμπόδισε να φτάσουμε στο Ντονέτσκ".
Ο Στρέλκοφ δήλωσε μιλώντας στο πρακτορείο Interfax ότι το 80 με 90% των ανδρών του διέφυγε από το Σλαβιάνσκ και τώρα οργανώνει την άμυνα του Ντονέτσκ.
Το πού βρίσκεται ο Στρέλκοφ δεν είναι γνωστό. Πηγές των αυτονομιστών επεσήμαναν ότι δύο άλλοι ηγέτες των ανταρτών, ο Αλεξάντερ Μποροντάι και ο Ντένις Πουσίλιν, βρίσκονται στη Ρωσία.
Λίγο έξω από το Ντονέτσκ μια γέφυρα που συνδέει την κεντρική αρτηρία με την πόλη ανατινάχθηκε την ώρα που την διέσχιζε μια εμπορική αμαξοστοιχία.
Το Ντονέτσκ, πρωτεύουσα της ανεξάρτητης Λαϊκής Δημοκρατίας, της περιφέρειας μέχρι στιγμής, παρά τους βομβαρδισμούς από τα κυβερνητικά στρατέυματα του Κιέβου και τους δεκάδες νεκρούς, η ζωή δεν έχει διαταραχθεί και οι λειτουργίες της πόλης συνεχίζονται κανονικά
Στο Σλαβιάνσκ, την πόλη με τους 120.000 κατοίκους, ο ουκρανικός Στρατός κατέλαβε το δημαρχείο και τη νομαρχία αλλά ο πληθυσμός αρνείται να προσέλθει στις εργασίες του.
Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας ανακοίνωσε λίγο νωρίτερα σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες οι αυτονομιστές εξαπέλυσαν 10 επιθέσεις εναντίον θέσεων του στρατού και κυβερνητικών κτιρίων, χωρίς όμως να δώσει διευκρινίσεις για τα επεισόδια και για τυχόν θύματα, όμως υπογράμμισε ότι ο στρατός απάντησε στα πυρά.
Δείτε κι ένα βίντεο ενός μαχητή των δυνάμεων αυτοάμυνας. Ποιος είπε ότι ταινίες όπως ο "Στρατιώτης Ράϊαν" δεν βγήκαν από πραγματικά γεγονότα;
Και το βίντεο από τις γέφυρες που ανατινάχθηκαν τύρω από το Ντόνετσκ για να μην πλησιάσουν οι φάλαγγες

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ