Breaking News
Loading...

Translate

Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Info Post


Τον κίνδυνο το τελικό πόρισμα της ΕΚΤ να αποτελέσει «νάρκη» για το εγχώριο τραπεζικό σύστημα, εκφράζουν πλέον και αναλυτές μεγάλων ξένων οίκων που παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις επί ελληνικού εδάφους.
«Το πρόβλημα με αυτά τα στρες τεστς είναι ότι μπορούν να βγάλουν ...ό,τι αποτέλεσμα θέλουν» επισημαίνεται αρμοδίως. Τι εννοούν; Οτι δεν δίνεται ποτέ στη δημοσιότητα το μοντέλο βάσει του οποίου γίνεται ο έλεγχος. Αυτό πρακτικά συνεπάγεται ότι δίνεται η δυνατότητα, σε όσους το πραγματοποιούν, να «κάνουν παιχνίδι», όπως λέγεται χαρακτηριστικά.

Το πρόβλημα σε αυτή την περίπτωση, όμως, είναι ότι περίπου 50 ξένα funds τα οποία αγόρασαν ελληνικές τράπεζες, μανιωδώς, την τελευταία 2ετία, θα μείνουν κυριολεκτικά στον αέρα. Κι αυτό γιατί τυχόν προσφυγή σε νέα αύξηση κεφαλαίου, θα απαξιώσει εκ νέου τις επενδύσεις τους και θα τους «υποχρεώσει» να ξαναβάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πολλοί από τους διαχειριστές τους, ωστόσο, έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να ξανακάνουν την ίδια κίνηση που έκαναν άλλες δύο φορές το τελευταίο 24μηνο και να «αιμοδοτήσουν» εκ νέου τις τέσσερις ελληνικές συστημικές τράπεζες. Γι αυτό και οι εξελίξεις αρχίζουν να παίρνουν έναν δραματικό τόνο, όσο περνούν οι μέρες και πλησιάζει η D - day.

voria.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ