Breaking News
Loading...

Translate

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Info Post


Το κείμενο που ακολουθεί δεν είναι από τους Τάϊμς της Ν. Υόρκης, την Ουάσιγκτον Ποστ, την Γουόλ Στρητ Τζέρναλ ή οποιοδήποτε άλλο καθωσπρέπει όργανο αναμετάδοσης των θέσεων της Ουάσιγκτον. Προέρχεται από «εναλλακτικό μέσο ενημέρωσης», το blog του Greg Hunter «USA Watchdog» («Τσοπανόσκυλο των ΗΠΑ», σε ελεύθερη απόδοση) που ειδικεύεται σε οικονομικά ζητήματα.

Πρόκειται για περίληψη συνέντευξης που πήρε ο ίδιος ο Hunter από τον οικονομολόγο και εκδότη άλλης ιστοσελίδας, τον Jim Willie, κάτοxo διπλώματος PhD στη Στατιστική, συνέντευξης της οποίας δημοσιεύει και το βίντεο.

Τα λεχθέντα θα εκρίνoντο (εάν εδιαβάζονταν), από την μεγίστη πλειοψηφία Αμερικανών και συμμάχων, είτε ως αποκυήματα μανιο-καταθλιπτικής ψύχωσης είτε ως ανεκδοτολογία προς παρεΐστικη κατανάλωση. Και από αυτές τις σκοπιές αν ιδωθεί αυτή η περίληψη παρουσιάζει εντούτοις ενδιαφέρον πολύ μεγαλύτερο της τρέχουσας δημοσιολογίας.

Έχει δε –περιέργως;- τον πρόσθετο τίτλο δημοσιευσιμότητας ότι παρέχει ένα κλειδί για την ερμηνεία σειράς διεθνών συμβαινόντων που – με τις διαθέσιμες πληροφορίες και γνώσεις- εμφανίζονται θεοσκότεινα.
Γι αυτό και δημοσιεύεται (σε μετάφραση Μ. Στυλιανού):

«Το Δολάριο είναι ετοιμοθάνατο…
Ο εκδότης οικονομικής ιστοσελίδας Δρ. Τζίμ Γουίλλι , λέει: «Το δολάριο είναι ετοιμοθάνατο… Νομίζω πως η νεκρώσιμη πομπή αρχίζει εφέτος. Είπα κατ επανάληψη ότι ο χρόνος δεν θα τελειώσει όπως άρχισε».

Τι θα αρχίσουν οι Αμερικανοί να βλέπουν να έρχεται με την επιτάχυνση της κρίσης του δολαρίου; Ο Δρ.Γουίλλι λέει:
«Πιστεύω πως θα αρχίσουν να παίρνουν ειδοποιήσεις απόλυσης από τους εργοδότες τους. Πιστεύω πως θα αρχίσουν να βλέπουν υψηλότερες τιμές στά καύσιμα και στα τρόφιμα. Νομίζω πως θα αρχίσουν να βλέπουν προσφορές θέσεων εργασίας από κινεζικές εταιρείες σε αμερικανικό έδαφος. Χάνουμε την χώρα μας…»
Στα διεθνή ζητήματα, που αφορούν πολιτική και χρήμα, ο Δρ. Γουίλλι, με δίπλωμα PhD στη στατιστική, λέει:
«Δεν σας κάνει εντύπωση ότι κάθε μήνα έχουμε και επιτάχυνση των γεγονότων;… Η Ουκρανία ήταν μια παγίδα και οι ΗΠΑ πήγαν και έπεσαν μέσα. Τώρα βλέπουμε τον βάλτο. Μετά θα χάσουμε το ΝΑΤΟ. Στο Ιράκ συνέβη το ίδιο πράγμα. Αλλά στον αραβικό κόσμο μια παγίδα ήταν στημένη και οι ΗΠΑ πηγαίνουν κατευθείαν μέσα σε αυτήν. Το αποτέλεσμα θα είναι θολό και αβέβαιο, αλλά μπορώ να σου εγγυηθώ πως δεν θα είναι ευνοϊκό για την κυβέρνηση Ομπάμα και για τις σχέσεις της με το Πεντάγωνο… Στην ουσία οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν και εκπαίδευσαν και τις δύο πλευρές της σύγκρουσης. Τώρα αντιμετωπίζουμε τις συνέπειες αυτών των ενεργειών. Αυτοί που εκπαιδεύαμε μυστικά και χρηματοδοτούσαμε μυστικά, ως συμμάχους μας στη Συρία, τώρα επιτίθενται σε άλλους συμμάχους μας στο Ιράκ. Έτσι οι ΗΠΑ είναι και στις δυο πλευρές, μπλεγμένη στη μέση και βαδίζοντας μέσα σε μια παγίδα».
Ένα μεγάλο θέμα που απασχολεί τον Δρα Γουίλλι είναι ότι ο κόσμος εγκαταλείπει τη χρήση του δολαρίου στο διεθνές εμπόριο. Είναι μια κίνηση που επιταχύνεται και ο δρ. Γουίλλι υποστηρίζει:
«Εξελίσσεται σε παρέλαση και οι ΗΠΑ θα κατορθώσουν να απομονώσουν τα 90% του κόσμου, και κάνοντάς το θα απομονώσουν τον εαυτό τους. Δεν μπορείς να βάλεις κυρώσεις σε όλον τον κόσμο που δεν θέλει να χρησιμοποιεί το δολάριο. Εάν το κάνεις, αυτό που θα κάνεις είναι να ορίσεις ένα κόσμο εκτός δολαρίου. Το αποκρυσταλλώνεις, του δίνεις μορφή και βοηθάς την γέννησή του. Αυτό ακριβώς κάνουν οι ΗΠΑ. Πρέπει να εστιασθούμε στα θεμελιώδη: Το δολάριο είναι τοξικό…
Έχουμε «ποσοτική χαλάρωση» (της νομισματικής κυκλοφορίας) και νομισματοποίηση μη αποστειρωμένων ομολόγων. Με άλλα λόγια χρήση των πιεστηρίων εκτύπωσης δολλαρίων για την στήριξη της ζήτησης κρατικών ομολόγων, που είναι τοξικά… Αυτά είναι το ανάποδο από ότι εδίδασκαν οι κεντρικοί τραπεζίτες επί 70 χρόνια μέχρι το 2008. Αυτό που κάνει το δολάριο τοξικό είναι ότι όλες οι αξίες έχουν πλαστή διατίμηση. Έχεις την χρηματιστηριακή απάτη , η οποία επιτρέπεται σε μεγάλο βαθμό… Έτσι έχουμε τα παράγωγα, χρηματιστηριακή απάτη Γουόλ Στρητ, ποσοτική χαλάρωση, μηδενικά επιτόκια και ατέρμονα πόλεμο σε υπεράσπιση του δολαρίου. (Σημ.μ. Σαντάμ και Καντάφι είχαν αποχωρήσει του «πετρο-δολαρίου») Βρισκόμαστε τώρα στο σημείο όπου έχει γίνει σαφές πως έθνη που αναγγέλλουν πως θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο κηρύσσονται τρομοκράτες και εξαπολύουμε πόλεμο εναντίον τους. Έτσι απλά. Και δεν έπαψα να το λέω εδώ και τρία χρόνια και τώρα αρχίζει να διεισδύει στα χοντροκέφαλα που δεν διαβάζουν την ιστοσελίδα».
Ο δρ.Γουίλλι συνεχίζει, προλέγοντας:
«Το Λονδίνο και η Φρανκφούρτη στήνονται σαν χρηματιστικά κέντρα του Ρενμινμπί (η γουάν), που σημαίνει λαϊκό νόμισμα… Ώστε η Κίνα στήνει δέλεαρ στο Λονδίνο, να καταστεί κέντρο του ΡενΜινΜπί για τις συναλλαγές σε κινεζικά ομόλογα. Και το Λονδίνο είναι ενθουσιασμένο…».
Στο θέμα περί εφοδιασμού της Ευρώπης με αμερικανικό φυσικό αέριο, ο δρ. Γουίλλι, λέει:
«Μιλάνε για εφοδιασμό της Ευρώπης, αλλά δεν έχουν ούτε την ικανότητα της παράδοσης. Δεν διαθέτουν δεξαμενόπλοια για την μεταφορά υγραερίου. Οι ευρωπαϊκοί λιμένες υποδοχής είναι ακατάλληλοι. Και δεν έχουν αγωγούς αερίου που να διασχίζουν τον Ατλαντικό. Ποιος ηλίθιος επινόησε αυτό το σχέδιο; Θα σου πω εγώ ποιός. Ο τύπος που κάθεται στον Λευκό Οίκο».
Περί διχοστασίας ανάμεσα στο Πεντάγωνο και την CIA επί της εξωτερικής στρατιωτικής πολιτικής, ο δρ.Γουίλλι υποστηρίζει:
«Έχε υπόψη ότι ολόκληρα τα σχέδια για την Ουκρανία και για τη Συρία ΔΕΝ εκπονήθηκαν από το Πεντάγωνο. Έγιναν στο Λάνγκλεϋ, από την CIA. Το Πεντάγωνο λέει εμείς δεν στηρίζουμε όλες αυτές τις ενέργειες. Δεν θέλουμε την επέκταση του πολέμου. Δεν επιθυμούμε τη σύγκρουση με τη Ρωσία και με την Κίνα».
Καταλήγοντας ο Δρ. Γουίλλι λέει:
«Εχάσαμε το έθνος μας, εχάσαμε την βιομηχανία μας,, εχάσαμε την βιωσιμότητά μας, εχάσαμε το κράτος δικαίου που είχαμε και τώρα βασιζόμαστε σε επιθέσεις εναντίον εθνών που θέλουν να εγκαταλείψουν το δολάριο. Αυτό που θα πετύχουν οι ΗΠΑ είναι να απομονώσουν τα 90% του κόσμου και επομένως να απομονωθούν. Συμβαίνει ήδη με άλματα…».

Πηγή "Ολυμπία"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ