Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post
ΠΟΥΤΙΝ
Μα φυσικά οι ¨φίλοι¨ του στην Δύση.
Σε άρθρο της Bridget Kendall διπλωματικού ανταποκριτή του BBC News στις 25 Ιουνίου 2014 διατυπώνεται η άποψη ότι ο Πούτιν κάνει το παιχνίδι στην Ουκρανία περίπλοκο και ταυτόχρονα προσπαθεί το άρθρο  να εξηγήσει πως εκείνη η δυναμική των ημερών της προσάρτησης της Κριμαίας  ατόνησε με αποτέλεσμα η  Ανατολική Ουκρανία να βιώνει σήμερα ένα  καταστροφικό πόλεμο  με θύματα αθώους.
Ουσιαστικά οι δυτικοί άρχισαν να ανησυχούν γιατί ξαναβλέπουν την Ρωσική Αρκούδα να ξαναπέφτει σε χειμέρια νάρκη εν μέσω Θέρους!!
Κάτι δεν πάει καλά σκέφτονται…
και αρχίζουν τις εικοτολογίες ενώ οι καθημερινότητα των σφαγών και των ολοκαυτωμάτων στο έδαφος της ¨πολιτισμένης¨ Ευρώπης  κατακλύζει με ζωντανές εικόνες την επικαιρότητα .
Αν ο Πούτιν είναι άνθρωπος της νέας εποχής;
 αν διαπραγματεύθηκε ρόλο στην παγκοσμιοποίηση;
αν οι ικανότητες του αγγίζουν το επίπεδο ιστορικών  ηγετικών  προσωπικοτήτων;
θα το κρίνουν οι μελλοντικοί  ιστοριογράφοι όταν βγούμε από αυτή την παγκόσμια περιπέτεια.
Σε τέτοιες αποκαλυπτικές όμως  μέρες καλόν θα ήταν να ¨κολλήσουμε¨ το  δικό μας μυαλό στις ιστορικές διαδρομές του Έθνους για να αντλήσουμε την ψυχραιμία και την διάκριση να διαχειριστούμε αυτά που ετοιμάζουν οι μεγάλοι για εμάς.
Ας  πάρουμε από το παρελθόν ένα ενδεικτικό¨ ιστορικό τηλεγράφημα¨ .
Με τον Ρωσοτουρκικό πόλεμο του 1768-74 αναβίωσε στο υπόδουλο Έθνος μας ο πόθος της Λευτεριάς. Τελικά αντί για Λευτεριά πήραμε τις σφαγές των Ορλωφικών.
Οι σύμμαχοι μας στον Α΄ Παγκόσμιο πόλεμο μας ¨υποσχέθηκαν αόριστα και τύποις ¨ το 1919 την  Μικρά Ασία. Πήραμε τελικά την Μικρασιατική  Καταστροφή και το ξεριζωμό.
Οι σύμμαχοι μας  στον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο ήταν υποχρεωμένοι ηθικά να μας δώσουν την Βόρεια Ήπειρο. Πήραμε ένα εθνοκτόνο εμφύλιο και ποτάμια αδελφικού αίματος.
Οι ίδιοι σχεδόν σήμερα σύμμαχοι, ονομάστηκαν εταίροι και αφού μας έβαλαν με ¨όλες τις πιστοποιημένες προδιαγραφές ¨ στα μνημόνια , ¨υποσχέθηκαν¨ ότι θα μας βγάλουν από αυτά…
Το τι παίρνουμε καθημερινά από τις όψιμες υποσχέσεις τους και τι πρόκειται να πάρουμε τελικά … μόνο ο ΘΕΟΣ γνωρίζει.
Παρακάτω δεν προχωράω για να μην τους ¨πάρει η Θάλασσα με τα τοξικά απόβλητα που θέλουν να  ρίξουν σε αυτήν¨…
Μισοπέλαγα πάνω  σ ένα αιωνόβιο θαλασσινό σκαρί  βοηθούσα τον κυρ. Νίκο να  ρίξει τα παραγάδια του . Είχε προηγηθεί συζήτηση με αυτά που ζούμε σήμερα.
κυρ. Νίκος

  • Ξέρεις ότι ο Πούτιν  ρίχνει παραγάδια, όπως κάνουμε και εμείς σήμερα…
  • Θυμάσαι τότε με την έναρξη των γεγονότων στην Συρία πηγαινοέφερνε τον Ρωσικό Στόλο , μέχρι και αεροπλανοφόρο κατέβασε κάτω στα ανοικτά της Κύπρου.  Η διέλευση των Ρωσικών από τα  Στενά κατάντησε πασαρέλα . Και όλοι αναρωτιόμασταν πότε θα ορμήσει μέσα στην Συρία για να σώσει τους αμάχους.
  • Δυστυχώς φίλε μου δεν έκανε τίποτε γιατί γνώριζε από πριν ότι  θα του ανοίξουνε μέτωπο με την Ουκρανία. Όπως και έγινε..

Εκείνη την στιγμή που μου έλεγε αυτά περνούσε ¨με μεγαλοπρέπεια από κοντά μας¨ μία τουρκική ακταιωρός . Έκανε το λάθος , όπως μου εκμυστηρεύθηκε μετά  να βγει παρα-έξω από εκεί που ψαρεύει κανονικά,    ανατολικά της Αλεξανδρούπολης.
Ο κυρ. Νίκος  άρχισε  τότε τα δικά του και η τουρκική ακταιωρός τα δικά της.
Τελικά ο κυρ. Νίκος ήταν  ψύχραιμος και δεν ¨κόλλησε¨  στο παιχνίδι που καθημερινά βιώνουν οι ψαράδες μας στην Αγιομάνα Θράκη . Μόνο που τα παραγάδια έγιναν ¨κουλουβάχατα¨ και ο κυρ. Νίκος έγινε κόκκινος γιατί του ανέβηκε η πίεση. Θυμωμένος όπως ήταν μου λέει…

  • Ξέρεις γιατί ο Πούτιν δεν τους ¨ορμάει¨ στην Αν. Ουκρανία;
  • Ακριβώς γιατί πιστεύει ότι πρόκειται να ανοίξουν καινούργιο μέτωπο επιχειρήσεων…
  • Και που θα είναι αυτό;
  • Δες αυτά τα Αιγαιοπελαγίτικα νερά και  κοίταξε απέναντι  το Τσανάκκαλε δηλ. τα Στενά  στα Δαρδανέλια.
  • Αν και πιστεύω ότι  τελικά άλλος θα σηκώσει τα παραγάδια του Πούτιν.

Αποφάσισα αν το ¨γεωπολιτικό παραγάδι¨ του κυρ. Νίκου πιάσει τίποτε από αυτά που είπε να του χαρίσω ένα καλό απόσταγμα τσίπουρου να το πίνει μαζί με τα χταπόδια που ψαρεύει.
Μέχρι τότε τα μυαλά μας σε εγρήγορση και ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ.
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ