Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΡΩΣΟΦΩΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΆΝΟΥΝ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΗΕ
 - Δεκάδες πολίτες τραυματίες [βίντεο]


Σε σφοδρό και ανηλεή βομβαρδισμό κατά των αστικών περιοχών αλλά και αμάχων στο Λουγκάνσκ της Νέας Ρωσίας προχώρησε σήμερα Κυριακή, από νωρίς το πρωί το πυροβολικό του ουκρανικού Στρατού.
Αυτόπτες μάρτυρες και της πολιτοφυλακής της ομόσπονδης Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ αναφέρουν ότι κατοικημένες περιοχές της πόλης και σπίτια απλών πολιτών έχουν πληγεί από τον βαρύ κανονιοβολισμό και φλέγονται. Ένας άμαχος αναφέρεται ότι σκοτώθηκε και άλλοι τέσσερις τραυματίστηκαν. 
«Αρκετά κτίρια καίγονται στην πόλη, πολλοί άμαχοι έχουν τραυματιστεί, υπάρχουν πολλά ασθενοφόρα στους δρόμους», δήλωσαν εκπρόσωποι της πολιτοφυλακής στο πρακτορείο ειδήσεων ITAR-TASS, προσθέτοντας ότι οι ντόπιοι έχουν σπεύσει να κρυφθούν σε καταφύγια και υπόγεια.
Μάρτυρες αναφέρουν ότι ένα εργοστάσιο μπαταρίας χτυπήθηκε και παραδόθηκε στις φλόγες, το οποίο βρίσκεται κοντά σε ένα τερματικό σταθμό λεωφορείων. Ο καθεστωτικός Στρατός χρησιμοποιεί Α/Κ συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών ρουκετών  Grad όπως δηλώνουν επίσης οι ίδιες πηγές των ρωσόφωνων. 
Άλλη μαρτυρία, όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί κάνει λόγο για βομβαρδισμό κοντά σε σχολείο.
Οι ουκρανικές δυνάμεις επιβεβαίωσαν το βομβαρδισμό των περιοχών στο Λουγκάνσκ και συγκεκριμένα το βομβαρδισμό σταθμών  τρένου και σταθμών λεωφορείων, σήμερα το απόγευμα. Δημοσιογράφος του RIA Novosti ανέφερε επίσης ότι άκουσε τον ήχο του πυροβολικού στο Λουγκάνσκ. 
Ουκρανικές δυνάμεις χτύπησαν ένα κτίριο στο κέντρο της πόλης και «τεράστιος μαύρος καπνός» παρατηρήθηκε στην περιοχή, δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας από το Λούγκανσκ στο RT μέσω Skype. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι μια αποθήκη είχε παραδοθεί στις φλόγες. 
«Ακούω συνέχεια εκρήξεις και πυροβολισμούς. Μπορεί να ακούω βομβαρδισμούς και κάθε πέντε έως δέκα λεπτά», είπε ο άνθρωπος, ο οποίος βρίσκεται σήμερα στο ανατολικό τμήμα της πόλης. 
Αρκετές εκρήξεις επίσης αναφέρθηκαν στην περιοχή του αεροδρομίου του Λουγκάνσκ. Το προηγούμενο βράδυ βαρύς βομβαρδισμός έπληξε το αεροδρόμιο του Λούγκανσκ, αλλά δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για θύματα μέχρι στιγμής. 
Το Σάββατο, ο υπουργός Υγείας της Λαϊκής Δημοκρατίας του Λουγκάνσκ είπε ότι τουλάχιστον 80 άτομα είχαν μεταφερθεί για περίθαλψη στα νοσοκομεία της πόλης, μετά από ένα 24ωρο βομβαρδισμών και πυροβολισμών από τις ουκρανικές δυνάμεις. Μάλιστα τόνισε, ότι οι 56 από τους 80 τραυματίες είναι άμαχοι. 
Σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης του Λουγκάνσκ, οι κάτοικοι πραγματοποίησαν συλλογή υπογραφών για την προσφυγή στο Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Ban Ki-Moon...
Οι ρωσόφωνοι κάτοικοι του Λουγκάνσκ  οι οποίοι βρίσκονται σε απελπιστική κατάσταση αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν έκκληση προς τον ΟΗΕ να σταματήσει την εγκληματική επίθεση των νεοναζί του Κιέβου εναντίον τους ευελπιστώντας να εισακουστούν…
 
 
 
 
 
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ