Στρατηγική υπομονή της Ρωσίας……κόντρα στις προκλήσεις Δύσης και φιλοναζιστών του Κίεβο, προκειμένου να επέμβει προβλέψιμα.
Όλο και περισσότερο φαίνεται η διάθεση της Δύσης, που χειραγωγεί την φιλοναζιστική κυβέρνηση του Κίεβο, να επιφέρει προβλέψιμη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία, «ενοχλώντας» με βόμβες ακόμα και τα ρωσικά σύνορα. Αφού λοιπόν άνοιξαν ή αναθερμάνθηκαν διάφορα μέτωπα στην Ευρασία, προκειμένου, όπως σας είχαμε γράψει, οι Ρώσοι να έχουν στραμμένη την προσοχή τους και αλλού, μισθοφόροι και ναζί στο Κίεβο επιδιώκουν να προκαλέσουν την «Αρκούδα».
putin_thinking
Στην Μόσχα όμως ακόμα περιμένουν, παρότι οι πιέσεις για ρωσική απευθείας εμπλοκή στην Αν. Ουκρανία είναι έντονες και τα θύματα ήδη πολλά. Προβλέψιμη επέμβαση στην περιοχή θα υποβοηθήσει τα σχέδια Η.Π.Α. και συμμάχων. Γι” αυτό στο Κρεμλίνο μελετούν προσεκτικά όλες τις παραμέτρους, έτσι ώστε η όποια κίνηση να είναι αιφνιδιαστική και να φέρει αποτέλεσμα, όπως συνέβη σe Κριμαία και πιο παλιά στην Γεωργία. Ταυτόχρονα προειδοποιούν πως δεν θα δεχθούν νατοίκες βάσεις στην αυλή της ρωσικής επικράτειας.
Οι πόλεμοι δεν ξεκινούν έτσι απλά. Πάντως η γεωστρατηγική σκακιέρα έχει πάρει φωτιά και σύντομα θα ζήσουμε ακόμα περισσότερες εξελίξεις, καθώς, όπως εκτιμήσαμε στο προηγούμενο πρωτοσέλιδό μας, τα περιθώρια στενεύουν για όλους. Η Ρωσία δεν έχει επ” ουδενί εγκαταλείψει τις προσδοκίες της. Αντίθετα η σιωπή της πρέπει να προβληματίζει έντονα τους «ειρηνιστές» της Δύσης που κατά τα φαινόμενα δείχνουν να επιθυμούν πόλεμο και όχι «ειρήνη», όπως ανακοινώνουν μπροστά στις κάμερες.