Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Info Post

 Διέρρευσε σε εμπιστευτικό υπόμνημα της RAND corporation


Του Μιχαήλ Στυλιανού

Σχέδιο εθνοκάθαρσης των εξεγερμένων ανατολικών επαρχιών της Ουκρανίας –με απομόνωση, βομβαρδισμoύς («και με μή συμβατά όπλα»), στρατόπεδα συγκεντρώσεως, εκτελέσεις, εκτοπίσεις και κατάσχεση περιουσιών- το οποίο εκπονήθηκε από την αμερικανική Ραντ Κορπορέϊσον, διέρρευσε στην δημοσιότητα, μεταδόθηκε και σχολιάσθηκε χθες την νύχτα στο διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο R.T. (Russia Today).


Η RAND Corporation είναι διάσημη ιδιωτική «τράπεζα εγκεφάλων», που γνωμοδοτούν επί διεθνών προβλημάτων ή εκπονούν μελέτες προς χρήσιν των αμερικανικών στρατιωτικών υπηρεσιών. Το συγκεκριμένο κείμενο, που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του ρωσικού δικτύου, έχει τη μορφή υπομνήματος και φέρει την ένδειξη «εμπιστευτικό».

Το σχέδιο περιλαμβάνει επιχείρηση σε τρεις φάσεις και το ιστορικό των εξελίξεων επί του εδάφους πιστοποιεί την πιστή εφαρμογή του -έως τα μέσα της 2ης φάσης του: με απηνείς βομβαρδισμούς από εδάφους και αέρος, για την καταστροφή υποδομών εφοδιασμού τροφίμων, ενέργειας και ύδρευσης και τρομοκράτηση και προσφυγοποίηση των αμάχων και παράλληλη επιχείρηση απόκρυψης των διαπραττομένων από τη διεθνή κοινή γνώμη.

Ιδιαίτερα εντυπωσιάζουν στο σχέδιο εισηγήσεις που προσδίδουν στη ζώνη των επιχειρήσεων τα χαρακτηριστικά αντιγράφου της καταστροφής του επαναστατημένου γκέτο της Βαρσοβίας, με πλήρη αποκλεισμό και απομόνωση των πολιορκουμένων, με διακοπή κάθε δυνατότητας επικοινωνίας (τηλεφωνικής, ραδιοτηλεοπτικής, ηλεκτρονικής) με τον έξω κόσμο, την απαγόρευση της περιοχής σε δημοσιογράφους και την υπαγωγή ξένων ανταποκριτών σε «ειδική μεταχείριση».

Στην εισαγωγή το υπόμνημα τονίζει ότι η επιχείρηση συντριβής των αυτονομιστών πρέπει να αγνοήσει την κοινή γνώμη και το κόστος των επιχειρήσεων και ότι τα πλεονεκτήματα ανάληψής της εκστρατείας υπερακοντίζουν τα μειονεκτήματα και περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

- «Την εξολόθρευση» των ακτιβιστών του φιλορωσικού κινήματος και αποδιοργάνωση των ψηφοφόρων του.

- Την καταστροφή από «τις μάχες» (βομβαρδισμούς) των βιομηχανιών της περιοχής, που θα επιφέρει δραστική μείωση στην κατανάλωση φυσικού αερίου και επομένως μείωση της εξάρτησης της Ουκρανίας από το ρωσικό αέριο και απαλλαγή της οικονομίας της από το βάρος των επιδοτήσεων.
- Το επιχείρημα για την κυβέρνηση προς το κοινό ότι οι οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες είναι οι αναπόφευκτες συνέπειες της στρατιωτικής εκστρατείας, στην οποία την ανάγκασε να καταφύγει η αδιαλλαξία των τρομοκρατών.

Περιληπτικά, το σχέδιο του υπομνήματος αναφέρει:

Πρώτο στάδιο: Πλήρης απομόνωση της εξεγερμένης περιοχής.

…΄Οσοι δεν έχουν έχουν εγκαταλείψει την περιοχή των επιχειρήσεων στις επαρχίες Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ θα πρέπει να θεωρηθούν συνένοχοι ή υποστηρικτές της εξέγερσης. Θα πρέπει να κηρυχθεί στρατιωτικός νόμος και να ανασταλεί η ισχύς του Συντάγματος. Η περιοχή θα περικυκλωθεί από στρατεύματα και θα σφραγισθεί εντελώς από εισροή αγαθών και προσώπων, εισερχομένων ή εξερχομένων.

Ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες, σύνδεση ίντερνετ, επικοινωνίες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας θα διακοπούν. Απαγόρευση κυκλοφορίας θα επιβληθεί από 20.00 έως 06.00. Το προσωπικό των διεθνών ΜΜΕ στην περιοχή θα υποβληθεί σε ειδική διαδικασία…(Σημ.μετ.Τρείς νεκροί, τρεις τραυματίες, τρεις που υπέστησαν απαγωγή, περίοδο εξαφάνισης και βασανιστήρια.)

Δεύτερο στάδιο: Εκκαθάριση

Βαθμιαία περίσφιγξη του κλοιού. Των χερσαίων επιθέσεων προηγούνται αεροπορικοί βομβαρδισμοί. Η χρήση μη συμβατικών όπλων δεν θα εξαιρεθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, για την μείωση απωλειών «στο δικό μας προσωπικό» (της Rand?). (σημ.μετ. Σε νοσοκομεία αναφέρονται τραυματίες από βόμβες φωσφόρου)

Οι οικισμοί θα ελευθερώνονται, πρώτα με τα θωρακισμένα να εκκαθαρίζουν κάθε εστία αντίστασης, πυροβολώντας για να σκοτώσουν όποιον φέρει όπλο. Έπειτα θα εισέρχεται το πεζικό, για να μετεγκαταστήσει (sic) τους ενήλικες άνδρες σε στρατόπεδα συγκεντρώσεως. ΄Οποιος αποπειράται να αντισταθεί θα εκτελείται επί τόπου.
Παιδιά κάτω των 13 ετών και ηλικιωμένοι άνω των 60 θα μεταφερθούν σε ειδικά εξοπλισμένες εγκαταστάσεις σε περιοχές μακριά από την ζώνη των αντιτρομοκρατικών επιχειρήσεων.

Στρατόπεδα εγκλεισμού θα εγκατασταθούν έξω από τους εκκαθαρισμένους οικισμούς και θα φυλάσσονται από μονάδες που κρίνονται ιδεολογικά ασφαλείς…΄Ατομα που φέρουν ίχνη εμπλοκής σε συγκρούσεις, όπως μελανιές, τραύματα, ίχνη μπαρουτιού ή λεκέδες από λίπανση όπλων στα ρούχα ή το δέρμα τους, θα δικάζονται για αποσκίρτηση και τρομοκρατία. Οι υπόλοιποι, μετά δίμηνη περίοδο εγκλεισμού θα αφήνονται να επιστρέψουν στην περιοχή κατοικία τους και θα τίθενται υπό παρακολούθηση ασφαλείας.

Τρίτο στάδιο. Επάνοδος στην ομαλότητα…

Στρατιωτικοί ειδικοί θα επιφορτισθούν την αποκατάσταση ύδρευσης, θέρμανσης, παροχής ενέργειας και επικοινωνιών.

Αυτοί που είχαν εγκαταλείψει την εμπόλεμη ζώνη θα επιτραπεί να επιστρέψουν, αλλά άνδρες ηλικίας 18-60 θα οδηγηθούν σε στρατόπεδα εγκλεισμού για να ελεγχθούν για τυχόν υποστήριξη στους αυτονομιστές. Η περιουσία των καταδικασμένων και εκτοπισμένων κατοίκων των περιοχών Λουγκάνσκ και Ντονέτσκ θα εθνικοποιηθεί από το κράτος και αργότερα θα απονεμηθεί στους στρατιωτικούς που διακρίθηκαν στην αντιτρομοκρατικήν εκστρατεία.

Σημ: Αν η επιχείρηση δεν τελειώσει αργότερα από την 1η Σεπτεμβρίου, ο στρατιωτικός νόμος δεν θα αρθεί νωρίτερα από την 1η Ιανουαρίου 2015.

Αυτό είναι το σχέδιο της Ραντ Κορπορέϊσον για την ανατολική Ουκρανία, που δημοσιεύθηκε αυτούσιο στην ιστοσελίδα του δικτύου Ρ.Τ. Ξένοι προσκεκλημένοι σχολιαστές αναφέρθηκαν σε ανάλογα σχέδια που εφαρμοσθήκαν στο Δέλτα του Μεκόγκ και στους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας. Οι Κύπριοι ακροατές του δικτύου και αναγνώστες του κειμένου θα είχαν σίγουρα να προσθέσουν την δική τους κατατοπιστική μαρτυρία…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ