Breaking News
Loading...

Translate

Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Info Post




Οι τακφιριστές σουνίτες ισλαμιστές του «Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε»- ISIL κατέστρεψαν εκτός από τα τζαμιά των αντιπάλων τους σιιτών και τα αρχαία ιερά των Ασσυρίων της Νινευή που χρονολογούνται ήδη από τον 9ο αιώνα π.Χ., στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Ιράκ, τη Μοσούλη και στη γύρω περιοχή.

Οι τρομοκράτες έχουν καταλάβει και δύο χριστιανικές εκκλησίες, η μία είναι καθολική και η άλλη ορθόδοξη.

Υπενθυμίζεται ότι το ISIL έχει στις τάξεις του μία πλειονότητα ξένων ισλαμιστών που προέρχονται από χώρες της Δύσης και δεν είναι Άραβες…

Έχουν καταστραφεί τουλάχιστον τέσσερα συγκροτήματα αρχαίων ασσυριακών μνημείων και έξι τεμένη των Σιιτών στην κύρια πόλη του Βόρειου Ιράκ, Νινευή.

Οι αραβικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι η καταστροφή των αρχαίων μνημείων από τους τρομοκράτες έγιναν γιατί αποτελούν… αντικείμενο ειδωδολατρίας - κι ενώ είναι αρχαιολογικοί χώροι επίσκεψης και έχουν πάψει να χρησιμοποιούνται ως χώροι λατρείας ήδη από την… προ Χριστού εποχή!
 
Τα αρχαία μνημεία και τα άλλα σύγχρονα τεμένη των σιιτών καταστράφηκαν με μπουλντόζες και με εκρηκτικά!

Μάλιστα η αραβική ιστοσελίδα «centerimn» σημειώνει ότι οι τζιχαντιστές αναγκάζουν όλους τους ντόπιους, μουσουλμάνους και μη, να δηλώσουν πίστη στον «Χαλίφη» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγντάντι και υπακοή στο «Χαλιφάτο». Εάν αρνηθούν χάνουν τη ζωή τους. (tanea)

ISIL militants demolish shrines, mosques in Nineveh02:04reEmbedit


prisonplanet.gr 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ