Breaking News
Loading...

Translate

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Info Post




ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ!! 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΜΜΑΧΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΟ... ΣΤΟΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ "ΑΡΚΟΥΔΑΣ"
Η κυβέρνηση έστειλε την Κ/Φ "Μαχητής" στη Μαύρη Θάλασσα σε "σύγκρουση" ναυτικών δυνάμεων ΝΑΤΟ-Ρωσίας

Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε πολεμικό πλοίο στο στόμα του… λύκου ή μάλλον της Ρωσικής Αρκούδας, στη Μαύρη Θάλασσα, τη στιγμή που αυτή βρυχάται και πραγματοποιεί μεγάλη αεροναυτική άσκηση με τη συμμετοχή του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας κόντρα στις ναυτικές δυνάμεις που συγκέντρωσε το ΝΑΤΟ για τη διεξαγωγή της άσκησης «Breeze 2014», από τις 4 έως 13 Ιουλίου.
Η κανονιοφόρος «Μαχητής» (P-266) θα βρεθεί με εντολή των κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλου στη «σύγκρουση» των ναυτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ και του Ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που εκτελεί την ίδια ακριβώς περίοδο ναυτικά γυμνάσια με αεροπορική και αντιαεροπορική-πυραυλική συνδρομή.
Η αποστολή του ελληνικού πλοίου στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αποδεικνύει και η φωτογραφία (ελήφθη στις 3 Ιουλίου, ενώ η κανονιοφόρος «Μαχητής» διέρχονταν τα Στενά του Βοσπόρου), ουδέποτε ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.
Θέλουμε να πιστεύουμε με εντολή της κυβέρνησης και του υπουργού των Εξωτερικών Ε. Βενιζέλου, ο οποίος σε όλα τα φόρα που βρίσκεται δεν χάνει ευκαιρία να μην ταχθεί κατά της Ρωσίας και να προσφερθεί για στρατιωτική συμμετοχή σε οποιαδήποτε δράση του ΝΑΤΟ κατά της Μόσχας.
Ευθύνες ωστόσο έχει και η στρατιωτική ηγεσία του Πενταγώνου που δέχεται τη στάση Βενιζέλου και στέλνει πότε αεροσκάφη και πότε πλοία απέναντι στη Ρωσία. Έχουν ήδη γίνει δύο ασκήσεις του ΝΑΤΟ με ελληνική αεροπορική συμμετοχή στις χώρες της Βαλτικής.
Τώρα στέλνουμε και κανονιοφόρο στη Μαύρη Θάλασσα, όταν στη «Breeze-2014» συμμετέχουν μόλις 7 χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία, Τουρκία, Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία), σε αντίθεση με την προηγούμενη άσκηση στην οποία συμμετείχαν 15 (Αζερμπαιτζάν, Βουλγαρία, Καναδάς, Γεωργία, Ιταλία, Ρουμανία, Τουρκία, Ουκρανία, ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Λιβύη, Λιθουανία, Κατάρ και ΗΑΕ).
Φέτος περισσότερες από τις μισές χώρες αποστασιοποιήθηκαν λόγω της κρίσης στην Ουκρανία. Η Ελλάδα όμως όχι. Συμμετέχει σε μία άσκηση με την οποία η Συμμαχία θέλει να δηλώσει την παρουσία της στην «αυλή» της Ρωσίας, στέλνοντας ναυτικές δυνάμεις στη Μαύρη Θάλασσα και προκαλώντας σαφώς τη Μόσχα.
Η «Αρκούδα» απαντά στην πρόκληση και δεν αποκλείεται να στείλει ακόμη πιο σαφές μήνυμα στο ΝΑΤΟ, όπως συνέβει πριν μερικούς μήνες με τις πτήσεις ρωσικού μαχητικού πάνω από το αμερικανικό αντιτορπιλικό που είχε μπει στη Μαύρη Θάλασσα.
Βγάζει στη Μαύρη Θάλασσα διπλάσιο αριθμό πολεμικών πλοίων απ’ ότι το ΝΑΤΟ για τη «Breeze 2014». Συγκεκριμένα, αυτή τη στιγμή ο Στόλος της Μαύρης Θάλασσας, υπό την ηγεσία του ναυάρχου Alexander Vitko, διεξάγει γυμνάσια με τη συμμετοχή 20 πολεμικών πλοίων και αρκετών ακόμη βοηθητικών σκαφών.
Συμμετέχουν επίσης στην άσκηση περισσότερα από 20 μαχητικά αεροσκάφη, επιθετικά ελικόπτερα, ενώ έχουν τεθεί σε ετοιμότητα για συνδρομή η αεροπορικά βάση των Su-24 του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, αντιαεροπορικά συστήματα S-300 και παράκτιες πυροβολαρχίες.
Το σενάριο της ρωσικής άσκησης προβλέπει καταστροφή των «εχθρικών» ναυτικών δυνάμεων επιφανείας με ενεργοποίηση των συστημάτων των πλοίων αλλά και των αντιαεροπορικών. Για το λόγο άλλωστε αυτό θα γίνουν και πέντε εκτοξεύσεις πυραύλων τύπου Cruise.
Την ίδια στιγμή, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας θα επιχειρήσουν εντοπισμό και άμεσο πλήγμα κατά «εχθρικών» υποβρυχίων που θα πλέουν στη Μαύρη Θάλασσα, με τη βύθιση και sonar.
Όπου «εχθρικές» δυνάμεις είναι αυτές του ΝΑΤΟ που συμμετέχουν στην «Breeze-2014», μεταξύ των οποίων και η κανονιοφόρος «Μαχητής».
Συνολικά στην άσκηση της Συμμαχίας θα συμμετάσχουν περίπου 11 πλοία. Ναυραχίδα θα είναι η ιταλική φρεγάτα ITS Aviere, συνοδευόμενη από ένα ακόμη πλοίο, το Rimini, η Βρετανία θα συμμετάσχει με την HMS Chiddingfold, οι ΗΠΑ με τουλάχιστον μία φρεγάτα και αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας, η Ελλάδα με το «Μαχητή» και η Τουρκία με έναν… στολίσκο.
Η Άγκυρα στέλνει στη Μαύρη Θάλασσα τη φρεγάτα TCG Akcay, δύο ή τρεις ΤΠΚ, ένα υποβρύχιο, ένα ναρκοθηρευτικό, ένα αεροσκάφος ηλεκτρονικού πολέμου CN-235.
Πρόκειται δηλαδή για μία αντιπαράθεση ναυτικών δυνάμεων, στη Μαύρη Θάλασσα με πολιτικά χαρακτηριστικά. Γιατί αν κάναμε μία αναγωγή σε στρατιωτικό επίπεδο οι μονάδες του ΝΑΤΟ θα είχαν βυθιστεί πριν το καταλάβουν…
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις της εβδομαδος

Δημοφιλείς αναρτήσεις του μηνα

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΗΣΕΙΣ